SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılmaz Vural'dan çarpıcı açıklamalar

Türkiye'nin en önemli teknik direktörlerinden Yılmaz Vural, Mynet.com'a özel açıklamalarda bulundu...

Süper Lig'de yer alan 18 takımdan 11'ini çalıştırarak bu alanda rekora imza atan Yılmaz Vural, ''Gençlerbirliği ile talihsiz bir olay yaşandı. İlhan Cavcav telefon etti 'gel' telefon etti 'gelme' dedi. Orda olmam kime ne sıkıntı verdi inan haberim yok. Türk futbolu bu yıl 1 milyar dolar bütçeli... Para işin içine girince her türlü ahlaksız oluyor. İşin temelinde para yatıyor. Adamlığın tarifine uymaya çalışan bir yapım var. Benim Gençlerbirliği'ne gelmem, o kulüpten nemalananları rahatsız etti. Başkan İlhan Cavcav'ın yaşı zaten 80 küsür. İnsan belli bir yaştan sonra geri geri gidiyor. Çocuklaşmaya başlıyor. Daha önce de Gençlerbirliği'ni çalıştırdım ve ligde tuttum onu bile hatırlamıyor.. Her meslekte geri çekilmeyi bilmek lazım. Yaş önemli değil bedensel ve ruhsal sağlık olmalı. İlhan Ağabey'in sağlığı başkanlık yapmaya müsait değil. İlhan Cavcav, tesislerde teknik direktör odasından antrenman sahasına gidişi bile bilmiyor'' dedi.

Euro 2016'ya zor da olsa katılan Milli Takımımız'la ilgili olarak ise ''Yaşlışlar yaptık ama ordayız. Turnuvada olmayı başardık ama ne kadar doğru ve yanlış yapıldığı düşünmezseniz Galatasaray'ın durumuna düşersiniz. Galatasaray çok iyi bir örnektir. Geçen yıl 3 kupa almış bir takım şu anda ligin bitmesine 15 hafta kala büyük ihtimalle hiçbir kupa alamayacak. Milli takım Euro 2016'da her şeyi yapabilir hiçbir şey yapamayabilir de. Düşünsenize Almanya Brezilya'ya Dünya Kupası'na gidiyor. Gitmeden önce bina yaptırıyor. Tüm ekip, personel ve futbolcular bu binada kalıyor. Kupa sonrası binayı Brezilya'da bırakıyor. Biz de ise soru işaretleri var. Birinci mi oluruz sonuncu mu? Daha çok turnuvalarda kaderci boyutuyla ilgileniyoruz. Sokakta yürüdüğümüz anda bir anda ölebiliyorsunuz.. Ülkemiz bu. Değiştirme çabamız yoksa memnunuz demektir. Halk halinden memnun demek ki sorun yok..

Arda Turan'ın gelişimine ülke olarak katkı yapılmadığını söyleyen Vural, ''Yaşam şansı meslek şansı..Kendi becerisiyle buralara geldi. Nobel almış kişiye ne katkımız oldu (Aziz Sancar).. Bizden birileri diye bizleri mutlu ediyor. Ama bu sayıları arttırmak için çabamız var mı?'' diye konuştu...

"FENERBAHÇE'Yİ İNŞALLAH ÇALIŞTIRACAĞIM"

Fenerbahçe'yi çalıştırmayı çok istediğini belirten Yılmaz Vural, ''Sanırım 2004 yılıydı. Ç.Rize'yi çalıştırıyordum. Fenerbahçe ile önemli bir maça çıkıyoruz. 87. dakikada golü attık. Kazandık.. Fenerbahçe şampiyonluktan oldu. Aziz Yıldırım bana çok kırılmış. Bana şöyle bir laf kullandı: 'Ben burada olduğum sürece Fenerbahçe'yi çalıştıramazsın.' İlişkilerimiz sürüyor konuşuyoruz. Ama maalesef benim Fenerbahçe'de antrenör olmamı Aziz Bey hiç düşünmedi''şeklinde konuştu.

Metin Aşık ve Ali Şen döneminde Fenerbahçe teknik direktörlüğü için ciddi girişimlerin olduğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, ''Galatasaray da bir kez istedi Hagi döneminde. Ergün Gürsoy aradı. Yılmaz hayırlı olsun dedi. Ancak sonraki ilk toplantıda Hagi ile devam kararı çıktı. Beşiktaş ile aracı kişiler sayesinde görüştük ama çok ciddi değildi'' dedi.

Fenerbahçe'nin kadrosunu çok beğenen Vural, ''70 milyon Euro'ya yakın harcama yapıldı. Bu kadronun daha iyi oynaması lazım. Futbolsever olarak bu kadro daha iyi şeyler yapabilir. Her geçen gün takım biraz daha toparlanıyor. Beşiktaş'tan maçı fazla ama kazandı. Sanırım 2 takım arasında lig at başı sonuçlanır. Favori var diyemem. Favorim şu dersen öbürü olursa madara olmaktansa favorimi açıklamayayım. Sonra caps'le konu oluyoruz'' dedi.

Futbol hayatı boyunca bir çok anısı olan Yılmaz Vural, ''Rıdvan Dilmen ile ilgili bir anım var. Bir gün Kızılcahamam'da kamptayız. O Adanaspor'da ben Diyarbakırspor'dayım. Tesadüf orda kamp yapan 6-7 takım var. Hepsini de çalıştırmışım. Otobüsleri şoförleri hepsini tanıyoruz. Rıdvan'la birlikte otelden çıktık. Futbolcular otobüste bekliyor. Ben durdum. Rıdvan Hoca bana dönerek 'Yılmaz Hocam sizin otobüsünüz bu. Şaşırmayasanız' diye takıldı.

'İLHAN CAVCAV'IN RUH SAĞLIĞI YERİNDE DEĞİL'

'GALATASARAY SEZONU KUPASIZ TAMAMLAYACAK'

RIDVAN DİLMEN İLE OLAN ANISI GÜLDÜRECEK


Canlı Skor

Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler