SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılmaz Vural'a suç duyurusu

Teknik direktör Yılmaz Vural'ın Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav ile yaptığı bir konuşmada, "Biz çingene miyiz" sözünü sarfedip daha sonra bunu basın toplantısında açıklaması olay oldu. Edirne Roman Dernekleri Federasyonu, Vural'a suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Edirne Roman Dernekleri Federasyonu Başkanı Erdem Güyümgüler, Gençlerbirliği Kulübü'ndeki teknik direktörlüğü 6 gün süren Yılmaz Vural'a bir açıklamasında geçen "Çingene miyiz" sözü nedeniyle tepki gösterdi.

Güyümgüler, yaptığı açıklamada, Vural'ın Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin Levent'teki tesislerinde düzenlediği basın toplantısında, Gençlerbirliği Kulübü Başkanı İlhan Cavcav'la bir diyaloğunu aktardığı sırada kullandığı "Çingene miyiz" ifadesinin aşağılama içerdiğini söyledi.

Çingene ya da Roman olarak adlandırılan kişilerin de Türkiye Cumhuriyeti'nin asli unsurları ve vatanın bölünmez bütünlüğüne sıkı sıkıya bağlı insanlar olduklarını vurgulayan Erdem Güyümgüler (üstte), şunları kaydetti:

"VURAL BİZİ AŞAĞILADI"

"Biz, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyız ve biz de her Türk vatandaşı gibi Türk lirası kullanırız. Sayın Vural, yaptığı açıklamada, 'Çingene-Roman' toplumunu açıkça aşağılamakta ve hakir görmektedir. Hiç kimsenin anne ve babasını seçme hakkı yoktur. İster Kürt ister Laz ister başka bir toplumdan ol, bunu seçme hakkına sahip değilsin. Hoşgörü coğrafyasında, üstelik dostluk, centilmenlik ve kardeşlik anlamına gelen sporun uzun yıllar içerisinde olan bir spor adamının ağzından dökülen aşağılayıcı sözler, biz Romanları, dilerseniz Çingene de diyebilirsiniz, yaralamıştır. Vural'ın biz Çingeneler'e, Romanlar'a bir özür borcu vardır. Bunu en kısa sürede yaralanmış bir toplum olarak bekliyoruz. Ayrımcılık ve hakaret, en çok birlik olunması gereken zamanda hiç hoş olmamıştır."

Güyümgüler, Türkiye genelindeki pek çok Roman dernek ve federasyonunun Vural'a suç duyurusunda bulunacağını öğrendiklerini, kendilerinin de suç duyurusu hazırlığında olduklarını belirtti.

YILMAZ VURAL NE DEMİŞTİ?

"İlhan Cavcav 'ben bir karar aldım. Vazgeçemem. Yardımcı hocaların ilk maaşını vereceğim. Sana da birkaç kuruş veririz' deyince cinnet geçirdim. 'Sen ne diyorsun. Çingene miyiz. Olmaz' dedim."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler