SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Putin'in baskısına daha fazla dayanamadılar

Türkiye'ye yönelik yaptırımlar uygulamaya başlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararlı tutumu, daha önce, "Kış kamplarını Türkiye'de yapacağız" diyen Lokomotiv Moskova Kulübü'ne de geri adım attırdı. Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile aynı grupta yer alan Lokomotiv'in kadın başkanı Olga Smorodskaya, Antalya'da yapılacak iki kampın da iptal edildiğini duyurdu.

Suriye sınırında bir Rus uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'ye birbiri ardına yaptırım uygulamaya başlayan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kararlı tutumu futbolu ve turizmi vurdu.

Rusya futbolunun 'Demir Leydi'si olarak tanınan Lokomotiv Moskova Kulübü Başkanı Olga Smorodskaya, Putin'in baskılarına dayanamadı ve takımının Türkiye'de yapacağı kampları iptal etti.

Rusya Futbol Federasyonu iki gün önce ülkedeki tüm kulüplere, Türkiye'de yapacakları kampları iptal edip başka ülkelere gitmelerini tavsiye etmişti.

Çok sayıda kulüp bu karara uyacaklarını hemen ilan ederken, Lokomotiv Moskova Başkanı Olga Smorodskaya ilk yaptığı açıklamada, "Türkiye planımızdan vazgeçmeyeceğiz ve kamp planımızı bozmayacağız. Biz kulüp olarak aylar öncesinden bir karar aldık ve masraf yaptık. Ocak ayında Türkiye’de olacağız” ifadesini kullanmıştı.

Smorodskaya bu sözlerinin üzerinden 48 saat geçmeden çark etti ve takımının Türkiye'de yapmayı planladığı iki kış kampını da iptal etti.

[Celtic taraftarlarını korku bastı!](https://www.mynet.com/celtic-taraftarlarini-korku-basti-89466-myspor)

KAMPLARIN İPTAL EDİLDİĞİ AÇIKLANMIŞTI

Rus futbol kulüplerinin, Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan siyasal kriz sonucu Türkiye’deki kamplarını iptal ettiği bildirildi.

Rusya Futbol Birliği’nin de futbol kulüplerinin Türk hava sahasını ihlal eden Rus uçağının düşürülmesinin ardından devre arasında Türkiye’de gerçekleştirecekleri kamplarını iptal etmesini desteklediği kaydedildi.

Moskova’da toplanan Rusya Futbol Birliği Yürütme Kurulu’nun gündeminde de Türkiye ile Rusya arasındaki diplomatik kriz yer aldı. Politikacı ve yürütme kurulu üyesi Igor Lebedev, sosyal medya üzerinden paylaştığı mesajında, “Yürütme Kurulu, siyasal durum nedeniyle Rus kulüplerine devre arasındaki eğitim kamplarını Türkiye’de yapmamaları tavsiyesinde bulundu” dedi.

Spor Bakanı ve Rusya Futbol Birliği Başkanı Vitaly Mutko Championat da yaptığı konuşmada kararı destekleyerek, Rus kulüpleri ve milli takımın resmi müsabakalar nedeniyle zorunlu olmadığı sürece Türkiye dışında kalması gerektiği ifadelerini kullandı.

[Beşiktaş'a Rusya'dan kötü sonuç](https://www.mynet.com/besiktasa-rusyadan-kotu-sonuc-89550-myspor)

LAVROV: 'TÜRKİYE'YE GİTMEYİN' DEMİŞTİ

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, yarın başlayacak Türkiye ziyaretini iptal etti. Rus vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısında bulundu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov'un Türkiye'ye gelmeyeceği açıklanırken, ayrıca Rusya vatandaşlarına 'Türkiye'ye gitmeyin' çağrısında bulundu. Lavrov, 'Türkiye'deki terör tehdidi Mısır'dakinden az değil' dedi.

[Türkiye-Rusya krizi spora da sıçradı](https://www.mynet.com/turkiye-rusya-krizi-spora-da-sicradi-89487-myspor)

KRİZ: TUR ŞİRKETİ İPTAL ETTİ

Rusya'nın en büyük tur operatörlerinden Natalie Tours, Rusya ile Türkiye arasında yaşanan krizden ötürü Türkiye tur satışlarını geçici olarak durdurdu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bugün yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Suriye sınırında Rus uçağını düşürmesinin Moskova-Ankara ilişkileri için ciddi sonuçları olacağını belirtmişti.

SMORODSKAYA 'EN BÜYÜK HAYAL KIRIKLIĞIM BİLİC' DEMİŞTİ

Rus futbolunun en güçlü isimlerinden biri olan Olga Smorodskaya, cesur çıkışlarıyla ünlü bir kulüp başkanı. 'Demir Leydi' lakaplı Smorodskaya, 2012-13 sezonunda takımını çalıştıran Slaven Bilic için, "En büyük hayal kırıklığım" demişti.

Hırvat teknik direktörün Beşiktaş'ta elde ettiği başarılara şaşırdığını belirten Smorodsaya, "Bu, farklı türden hayal kırıklığı. Ben onun Lokomotiv Moskova'da başarılı olacağından emindim. Neden Lokomotiv değil Beşiktaş'ta başarı sağladığına ilişkin soruya halen yanıt bulamıyorum. Türkiye'de lig zorlu. Beşiktaş ise 2 sezon ilk 3'te idi. Ama neden biz 9. sıradaydık burada? Halen anlamış değilim” diye konuşmuştu.


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler