SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

UEFA 4 Türk takımını inceliyor

UEFA, Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde 6 takıma soruşturma başlattığını ve 4 Türk takımını da incelemeye devam ettiğini açıkladı.

UEFA'dan yapılan yazılı açıklamada, Finansal Fair Play kuralları çerçevesinde vadesi geçmiş borçları nedeniyle 6 takımı UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu'na sevk ettiğini belirtti.

Açıklamada, hakkında soruşturma başlatılan Azerbaycan'dan Inter Bakü, Portekiz'den Braga, Romanya'dan Targu-Mures, Astra Giurgiu ve Botoşani ile Ukrayna'dan Dnipro kulüpleri hakkındaki kararın yıl sonundan önce verileceği ifade edildi.

[Şok gelişme! UEFA, Fenerbahçe'nin gelirlerini dondurdu!](https://www.mynet.com/sok-gelisme-uefa-fenerbahcenin-gelirlerini-dondurdu-89251-myspor)

Daha önce incelenmeye alınan Türk takımları Galatasaray, Fenerbahçe, Trabzonspor ve Kardemir Karabükspor'un ise gelecek aylarda da soruşturmasının devam edeceği kaydedildi.

Galatasaray ve Kardemir Karabükspor dışında incelenen 8 kulübün Avrupa kupası gelirlerinin geçici olarak dondurduğu da vurgulandı.

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, Finansal Fair Play kurallarından Başa Baş (Break Even) kuralına uyumsuzluk nedeniyle Fenerbahçe ve Trabzonspor hakkında inceleme başlattığını geçen hafta duyurmuştu.

[UEFA'dan Fenerbahçe ve Trabzonspor'a büyük şok](https://www.mynet.com/uefadan-fenerbahce-ve-trabzonspora-buyuk-sok-89231-myspor)

GALATASARAY İNCELENMEYE DEVAM EDİYOR

UEFA Kulüp Finansal Kontrol Kurulu Yargı Komisyonu, 2015-2016 sezonunda başa baş dengesini sağlaması için bazı takımlarla yapılan anlaşma kapsamında, Türkiye'den Galatasaray ve Kardemir Karabükspor'un da bulunduğu 8 takımın incelenmesine devam edildiğini de kaydetti.

Komisyon tarafından 2015-2016 sezonunda incelemesine devam edilen iki Türk takımı dışındaki diğer 6 kulüp ise İngiltere'den Hull City, Yunanistan'dan Panathinaikos, İsrail'den Hapoel Tel-Aviv, Polonya'dan Ruch Chorzow, Portekiz'den Sporting Lizbon ve Rusya'dan Rostov oldu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler