SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Euro 2016 finali Cüneyt Çakır'ın'

Avrupa tarihinin en önemli hakemlerinden biri olarak görülen Urs Meier, Cüneyt Çakır'ın gelişimini anlattı. Ufukta Çakır'a yine final var.

2002 yılında Şampiyonlar Ligi finalini yöneten, iki kez Dünya Kupası'nda düdük çalıp bir kez yarı final yöneten İsviçreli efsane hakem Urs Meier, Türk takımlarının maçlarında yaşadığı atmosferi, eski günleri ve Türk hakemliğinin gururu Cüneyt Çakır'ın yükselişini değerlendirdi. Cüneyt Çakır'ı Euro 2016 finalinin favorisi ilan eden efsane hakemin özel demeçleri... İlk deneyimi olmasına karşın 2014 Dünya Kupası'nda Hollanda-Arjantin yarı final maçını yöneten Çakır'ı öven Meier, milli hakemden şöyle söz ediyor: "Çakır'ın maç yönetme stilini uzun süredir beğeniyorum, şu anda dünyanın en iyilerinden birisi. Zaten Avrupa'nın en formda hakemi... Bence Fransa'da finali yönetmeye en yakın hakem."

GALATASARAY UNUTULMAZ

Şampiyonlar Ligi'nde birçok kez Türk takımlarının maçlarını yönettiğini kaydeden İsviçreli hakem Meier, "Milan-Galatasaray ve Hertha-Galatasaray maçları aklımda. Çok duygusal maçlardı, hem lehinize hem aleyhinize penaltı çaldım! Türk taraftarların oluşturduğu atmosferler her zaman harika olmuştur. Ben de bir hakem olarak bu atmosferlerde maç yönetmekten mutlu oldum. Euro 2016'da da bu atmosferin oluşacağına, Türk taraftarların ses getireceğine eminim" ifadelerini kullandı.

BÜYÜK MAÇLAR ONDAN SORULDU

1994-2004 yılları arasında FIFA hakemi olarak düdük çalan 56 yaşındaki Urs Meier, dünya futbolunda önemli bir yere sahip... Hakemlik kariyerinin sona ermesinin ardından uluslararası basın kuruluşları için hakem yorumculuğu yapan Meier, ünlü ZDF kanalı için büyük turnuvalarda yorum yapıyor ve şu sıralar İspanya'nın San Sebastian kentinde yaşıyor.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler