SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Roma’dan Salih Uçan açıklaması

AS Roma Kulübü Genel Direktörü Mauro Baldissoni, kiralık olarak ikinci senesini geçiren Salih Uçan ve Türk Hava Yolları'yla (THY) forma sponsorluğu görüşmeleri yapmalarına ilişkin açıklama yaptı.

Mauro Baldissoni, İtalya’nın başkentindeki Yabancı Basın Derneği’nde gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Sarı-kırmızılı kulübün gelecek planlarına ilişkin konuşan 45 yaşındaki yönetici, “THY ile 1 yıldır sponsorluk görüşmesi yaptığınız biliniyor, ancak anlaşmaya varılamayınca tarafların masadan kalktığı belirtiliyor. Ne dersiniz?” sorusuna, “Biz olası ticari partnerlerimizle görüşmelerimiz hakkında yorum yapmıyoruz. Halen devam eden, tartıştığımız bazı noktalar var. Ancak tekrar ediyorum, iş görüşmelerine ilişkin açıklama yapmak istemiyorum” diye yanıt verdi.


“THY’nin 7 milyon Euro önerdiği ve Roma’nın bunu kabul etmediğini teyit ediyor musunuz?” sorusu üzerine ise, “Hayır bu konuya ilişkin de konuşamam. Şirket olarak, yürüttüğümüz müzakereler hakkında açıklama yapmama zorunluluğumuz var. THY bizimle görüşmeler yürüttüğünü açıkladı, ancak biz ne o zaman buna ilişkin konuştuk ne de şimdi konuşacağız” ifadelerini kullandı.
Böylece Türk şirketiyle görüşmeler yapıldığı ve halen masadan kalkılmamış olduğuna dair Roma’dan ilk kez resmi bir açıklama gelmiş oldu.
“SALİH’TEN MEMNUNUZ”
Baldissoni, geçen yıl Fenerbahçe’den satın alma opsiyonlu 2 yıllığına kiraladıkları Salih Uçan’ı, renklerine katmak isteyip istemediklerine ilişkin ise, “Salih Uçan genç bir yetenek. Sezon sonunda onu satın alma opsiyonuna sahibiz. Ancak bunu değerlendirmek ve bir karara varmak için hala vaktimiz var” dedi.
İtalyan Sky Sport kanalının geçen haftaki, “Roma Salih’i satın alacak” haberi hatırlatılan Baldissoni, “Hayır bu haberi teyit edemem, çünkü sezon sonuna kadar onu elimizde tutma fırsatımız var ve buna sezon sonunda karar vereceğiz. Şu an Salih’ten çok memnunuz ve onun gerçek bir yetenek olduğunu düşünüyoruz, ama onu satın alıp almamaya zamanı geldiğinde karar vereceğiz” diye konuştu.

“TOTTİ ANTRENÖR OLMAK İSTERSE HAYIR DEMEYİZ”
Baldissoni, kariyeri boyunca Roma’dan başka bir kulüpte oynamamış olan ve gelecek yıl jübilesini yapması beklenen 39 yaşındaki takım kaptanı Francesco Totti’nin geleceğine ilişkin ise şunları söyledi:
“Bu, bugünün sorusu değil. Biz şimdi onunla bunları konuşmuyoruz, çünkü Totti oyununa konsantre olmak istiyor. Gelecek kariyeri için kendisini nasıl bir pozisyonda rahat ifade edebileceğini bize kendisi söyleyecek. Bize, ‘ben antrenör olmak istiyorum’ derse elbette ‘hayır olamazsın’ diyecek halimiz yok.”

“FUTBOLCULAR REZİL OLMAKTAN KORKTUKLARI İÇİN RÖPORTAJ VERMİYOR”
Futbol kulüplerinin ve oyuncuların gazetecilere karşı çok kapalı olması ve röportaj vermekten kaçınmalarının nedeni sorulan Baldissoni, “Mesela ABD’de durum biraz daha farklı, profesyonel oyuncularla rahatça mülakatlar yapılabiliyor. Ancak İtalya’da maalesef böyle bir kültür yok. Futbolcular sadece sahaya konsantre olmak istiyor, kendilerini böyle daha güvende hissediyorlar. Yanlış bir şey söyleyip rezil olmaktan, kendileriyle dalga geçilmesinden korkuyorlar. Bu kültürün değişmesi için belki uzun zaman gerekecek” diye karşılık verdi.
YENİ STAT 2018’DE
Roma’nın Ultras grubunun, kale arkasındaki Curva Sud tribününde alınan ekstra güvenlik önlemlerini protesto etmek için bir süredir tezahürat yapmamasını da değerlendiren Baldissoni, “Ben de 16 yıl boyunca Curva Sud’da takımımı destekledim. Taraftarımızın ne kadar acı çektiğini anlayabiliyorum. Bariyer konulması ve tribünler arasında polis tedbiri alınması onları rahatsız etti. O tribünde şimdi bir neşe yok. Ancak güvenlik tedbirleri konuluyorsa buna da uyulmak zorundadır. Yapılacak yeni stadyumda bu sorunun çözülmesini ümit ediyorum” diye konuştu.
Baldissoni, bahar aylarında inşasına başlanacak yeni stadyum projesini, 24 ay gibi bir sürede bitirmeyi hedeflediklerini de ekledi. AS Roma, halihazırda Olimpiyat Stadı’nı Lazio ile paylaşıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler