SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şike savcısı: 'Bana rüşvet teklif ettiler'

Şike davasının savcısı Mehmet Berk, 360 TV'de yayınlanan Telegol programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Şike davasının savcısı Mehmet Berk, yeniden yargılama sonrasında Aziz Yıldırım ve diğer sanıkların beraat etmesinin ardından 360 TV'de yayınlanan Telegol programına konuştu.

İşte Mehmet Berk'in açıklamaları:

"Ben ömrü hayatım boyunca vicdanen rahatsız olacağım bir karar vermedim. Yaptığım her şeyin arkasındayım. Savcılık makamı savunma makamı değildir. Mehmet Ali Aydınlar'a dava açıyorlarmış. Bana dava açılırsa savunmamı yazılı yaparım. Bunu da açıklamayla yaparım. Rüşvet teklifinde bulunanları, siyasi baskıları her şeyi anlatırım. Ben meslek hayatım boyunca kimseden korkmadım. Karşımdaki zenginmiş güçlüymüş hiç korkmadım."

"Beni idam etsinler"

"20 yıl boyunca hep şerefimle çalıştım. Bir tane kasıtlı iş yapmadım. Herkesin hatası olabilir ama bilerek, kasıtlı, talimatla yaptığı hiçbir şey olmadı. O dosyada benim kasıtlı bir şey yaptığımı, gelen evrakla iş yaptığımı çıkarsınlar gelsin beni idam etsinler. Öyle bir şey ortaya çıksın ben kendimi köprüden atarım."

"Tapelere bakarak kimse 'yapmadılar' diyemez"

"400 sayfalık iddianame yazdım ben her şey somuttu. Tapelerin montaj olduğu, sonradan ekleme bölümler olduğu konuşuluyor. Böyle bir şey bulunursa beni assınlar. Bu dava UEFA'ya gitti CAS'a gitti. Bunlar kapalı kapılar ardında olmamıştır. Ben duyduğumu söylüyorum. Bu insanların bu şeyleri yaptığı ortaya çıktı. Cezalarını aldılar. Yeniden yargılama kararı da çıktı ve beraat ettiler. Bu tapelere bakarak kim bu insanlar bu suçları yapmadı direbilir ki. O gün ne karar verdiysem bugün de aynısını verirdim."

MEHMET BERK KİMDİR?

Balyoz soruşturmasıyla ilgilenirken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in emri üzerine görevden alınan bir savcıdır.2010 - 2011 sezonunda yaşanan şike olayında, şike davasının savcısı olarak görev yapmıştır.Birçok soruşturma da görev yapmıştır ama özellikle 2010-2011 senesinde yapmış olduğu şike davası soruşturmasındaki savcılıkla ön plana çıkmıştır.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler