SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cüneyt Çakır'ın kararı olay oldu!

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Polonya ile İrlanda Cumhuriyetini karşı karşıya getiren maç Fransa biletini direkt olarak cebine koyacak takımı belirledi. Türk hakem Cüneyt Çakır'ın kararı çok tartışıldı...

Karşılaşmada ilk yarının 16. dakikasında İrlanda Cumhuriyeti lehine penaltı düdüğü çalan Çakır'ın bu kararı çok tartışıldı..

Çakır'ın, Polonya'lı savunma oyuncusu Pazdan'ın İrlanda'lı Long'a yaptığı hareketin ceza sahası içerisinde olduğu yönünde karar vermesinin ardından ev sahibi takım oyuncuları büyük itirazlarda bulundu.

Başta Lewandowski olmak üzere Polonya'lı futbolcuların Çakır ve yardımcılarına yaptığı itirazlar sonuçsuz kaldı. Bu dakikada topun başına geçen Jonathan Walters topu filelerle buluşturdu ve skoru 1-1'e getirdi.

Maçın başından sonuna kadar üstün bir futbol sergileyen Polonya, Lewandowski'nin şık kafa golüyle maçta 2-1 galip ayrıldı ve Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Lewa ve arkadaşlarının maç sonundaki sevinci görülmeye değerdi...

İşte sosyal medyadan bazı Cüneyt Çakır yorumları:

CÜNEYT ÇAKIR KİMDİR?

Cüneyt Çakır (d. 23 Kasım 1976, İstanbul), Türk futbol hakemi ve sigortacı. Babası eski hakem ve MHK eski asbaşkanı olan Serdar Çakır'dır.

Kariyerinde UEFA 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası, FIFA 20 Yaş Altı Dünya Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Avrupa Ligi ve UEFA Avrupa Şampiyonası'nın yer aldığı 5 yarı final hakemliği bulunan Cüneyt Çakır, FIFA'nın atamasıyla Bahattin Duran ve Tarık Ongun ile birlikte hem UEFA Avrupa Şampiyonası ilk FIFA Dünya Kupası'nda görev alan Doğan Babacandan sonra ikinci Türk hakemidir. Duran ve Ongun, FIFA Dünya Kupası'nda görev alan ilk yardımcı hakemler olarak kayıtlara geçti.

Cüneyt Çakır, ekibiyle birlikte 6 Haziran 2015 de Şampiyonlar Ligi Finalinde Barcelona- Juventus maçını yöneterek Şampiyonlar liginde final yöneten ilk Türk hakem olmuştur.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler