SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tosic'ten 'çetnik selamı' açıklaması

Beşiktaşlı Tosic'in yanında diğer takım arkadaşları da çetnik selamı yaparken, olayın Türkiye'de Arnavutluk'takinden çok yankı yaratması şaşırttı.

Arnavutluk-Sırbistan maçında Beşiktaşlı Dusko Tosic'in yaptığı tepki çeken hareketi, diğer Sırp futbolcuların da yaptığı ortaya çıktı. Sırbistan deplasmanda oynadığı karşılaşmayı uzatma dakikalarında attığı iki golle kazanırken, Tosic gol sonrasında 'çetnik selamı' denilen işareti yapmış ve özellikle sosyal medyada tepki toplamıştı.

Ancak üç parmağın havaya kaldırılmasıyla yapılan bu işareti sadece siyah-beyazlı futbolcunun yapmadığı ortaya çıktı. Elbasan Arena'daki maçın ardından soyunma odasında konuk ekip futbolcularının zaferlerini çetnik selamıyla kutladıkları belirlendi. Tosic ile birlikte diğer futbolcuların da neredeyse tamamının bu hareketi yaptığı görüldü.

Arnavutların Türkiye şaşkınlığı

Öte yandan Arnavutlar Dusko Tosic'in hareketine Türkiye'de daha çok tepki gösterilmesi karşısında şaşkınlık yaşadı. Tema internet sitesinde, 'Tosic'in üç parmağı Türkleri öfkelendirdi' başlığıyla verilen haberde şu ifadeler kullanıldı: "Tosic'in yaptığı hareket Arnavutluk'ta yorumsuz geçildi. Ancak Türkiye'de aynı şey olmadı. Türk medyası, taraftarlar ve özellikle de Beşiktaşlılar bu kutlamaya öfke saçtı. Takımın oyuncuya ceza vermesini bile talep ettiler".

Habere yorum yapan bir çok okuyucununsa, üç parmaklı işaretin ortodoks hristiyanlığı temsil ettiği, sonradan Sırp ulusal simgesi haline geldiği yönündeki yorumları dikkat çekti.

Aynı el hareketini yapan Sırp sporcuların fotoğraflarını paylaşan Tosic, bu hareketin siyasi değil, sporcuların yaptığı bir sevinç hareketi olduğunu açıkladı.

Tosic'in açıklaması şu şekilde:

''Arnavutluk-Sırbistan maçından sonra, Türkiye'de ve bilhassa sosyal medyada yapılan yorumlardan dolayı bu açıklamayı yapmayı bir zorunluluk olarak görüyorum.

Üç parmak işareti, faşizmi, dini ve ırkçılığı sembolize etmez. Üç parmak işareti genel olarak bütün Sırp sporcuların, hiç kimseyi hedef almaksızın selamlama ve sevinçlerini ifade etme biçimidir. Benim maç sırasında yaptığım hareket, birilerini kırdıysa bundan dolayı üzüntülerimi ifade etmek isterim. Saygılarımla."


Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler