SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Almanya'ya tarihi darbe!

Son Dünya Şampiyonu Almanya, EURO 2016 elemelerinde konuk olduğu İrlanda'ya 1-0 yenilerek, finallere direkt gitme şansını son maça bıraktı.

2016 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2016) Elemeleri'nde 9. haftanın ilk gününde 8 maç oynandı. Fransa'nın ev sahipliğinde düzenlenecek şampiyonanın elemelerinde, D, F ve I gruplarından 8 maç oynandı.

D Grubu'nda lider durumda bulunan Almanya, konuk olduğu İrlanda Cumhuriyeti'ne 1-0 yenildi. Karşılaşmanın tek golünü 70. dakikada Shane Long kaydederken, İrlanda Cumhuriyeti 18 puanla finale kalma umudunu sürdürdü. 19 puanlı Almanya ise aldığı yenilgiyle finallere kalma şansını son maça bıraktı. Panzerler'de, Türk asıllı futbolcular Mesut Özil ve ilkay gündoğan da forma giydi.

POLONYA'YI YİNE LEWANDOWSKI KURTARDI

Grubun diğer iddialı takımlarından Polonya ise deplasmanda İskoçya ile 2-2 berabere kalarak puanını 18'e yükseltti ve Fransa'ya gitme şansını son hafta maçına bıraktı. Son dönemin formda golcüsü Polonyalı Robert Lewandowski bu maçta da rakip fileleri 3'üncü ve 90+4'üncü dakikalarda havalandırarak son 6 maçında 15. golüne imza attı

KUZEY İRLANDA, YUNANİSTAN'I DEVİRDİ

F Grubu lideri Kuzay İrlanda ise konuk ettiği son sırada yer alan Yunanistan'ı Steven Davis'in (2) ve Josh Magennis'in golleriyle 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürürken, Fransa bileti almayı garantiledi.

ROMANYA YENSEYDİ, FİNALE ÇIKACAKTI

Romanya, Finlandiya karşısında 67. dakikada Joel Pohjanpalo'nun golüyle geriye düşmesine rağmen 90+1'de Ovidiu Hoban ile skoru eşitleyerek (1-1) maçtan 1 puanla ayrıldı. Rumenler bu maçı kazansaydı finallere direkt gidecekti, ancak bu skorla şansını son maça bıraktı.

Gruptaki diğer karşılaşmada Macaristan, konuk ettiği Faroe Adaları'nı 2-1 yenerek puanını 16'ya çıkardı ve 1 puan önündeki Romanya ile 2'ncilik mücadelesini son maça taşıdı.

TOPLU SONUÇLAR ŞÖYLE:

D Grubu
Gürcistan-Cebelitarık: 4-0
İrlanda Cumhuriyeti-Almanya: 1-0
İskoçya-Polonya: 2-2

F Grubu
Macaristan-Faroe Adaları: 2-1
Kuzey İrlanda-Yunanistan: 3-1
Romanya-Finlandiya: 1-1

I Grubu
Arnavutluk-Sırbistan: 0-2
Portekiz-Danimarka: 1-0

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler