SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Deniz Çoban hakemliği bıraktı

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının hakemi Deniz Çoban gözyaşları içinde hakemliği bıraktığını açıkladı.

Kasımpaşa-Çaykur Rizespor maçının ardından canlı yayında verdiği hatalı kararlar nedeniyle iki takımdan da özür dileyen hakem Deniz Çoban basın toplantısı düzenledi.

Çoban Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında 1-1 sona eren Kasımpaşa - Çaykur Rizespor maçında Rizespor'a 2 kırmızı kart çıkartmış ve maçın son dakikalarında ise Kasımpaşa aleyhine penaltı kararı vermişti.

Deniz Çoban'ın Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şubesi'nde düzenlenen basın toplantısındaki açıklamaları şöyle:

Bir maç yönettim her hakemin yapabileceği hatalar yaptım. Ne bir terbiyisezlik ne de kaba bir davranış gösterdim. Soyunma odasına girdim verdiğim kritik kararlar olduğunu biliyorum ama inananarak verdiğim kararlardı. Maçla ilgili bir mesaja gelmiş olumlu ya da olumsuz. Rıza hocam soyunma odasına geldi. Kendisini çok severim. Müsade isitiyorum girebilirim dedi. Tebrik ederim çok güzel bir maç yönettin dedi. Kesinlikle farklı bir amaçla söylemiyorm. Ama penaltıyı gördüm penaltı değildi' dedi. Telefondan pozisyonu yeniden izledim. Üzerimi değiştirdim Rıza hocanın yanına gidip onunla konuşmak istedim. Kasımpaşa soyunma odasına girdim. Bütün futbolcuların kafası önde, hakem gelmiş, takımın 3 puanı gitmiş, gayet saygılı buyrun hocam bişey mi istediniz dediler. Rıza hocaya götüreyim dedi. Beni bir koridora götürdü. Rıza hoca röportaj veriyormuş o an. Ben de oradaki açıklamamı vicdanım, hislerimle yaptım.'

CEP TELEFONUNDAN POZİSYONLARI İZLEMİŞ

GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Deniz Çoban konuşmasının bu anında gözyaşlarını tutamadı. Çoban konuşmasını bu şekilde sürdürdü:

'Orada söyledim bütün sözleri, inanarak, kalben, vicdanımın sesini dinleyerek, Hata yaptığımı üzerine basa basa söyledim. Vicdanımın sesini durduramadım. Benim niyetim Rıza hocayla konuşmak, dostluğumuza binayen onunla birşeyler paylaşmaktı. Ama bir güç beni oraya götürdü. Vicdanımın gücünü durduramadım. O açıklamaları yaptığım andan itibaren de benim için hakemlik bitmişti.Yıllarca bana emek vermiş kahrımı çekmiş aileme karşı çok büyük saygısızlık olacak, onların gürüşlerini almadan, onlara danışmadan o kararı açıklayamazdım, kimseyle konuşmadım, ne bir yöneticimle, ne bir arkadaşımla ne de bir dostumla. Sadece yanımda havalimanına gidene kadar gözlemci vardı ve beraber görev yaptığım arkadaşlarım.

KİMSENİN YÖNLENDİRMESİ OLMADI

Hakemliği bırakma kararını şimdi açıklıyorum. Sayın Yıldırım Demirören'e telefon açtım, müsadesini istedim, Böyle bir karar verdim, hakkınızı helal edin, Sizin gibi bir insanı tanımaktan çok mutlu oldum. Bu kararı almamda hiç ama hiçbir kimsenin yönlerdirmesi ve katkısı olmamıştır.

MHK'DAN DENİZ ÇOBAN AÇIKLAMASI

Ben bu açıklamayı burada Konya Spor Yazarları Derneği'nde yapmayı uygun buldum. 15 yıldır Konya'dayım. Başarı elde etmişsem Konya'nın, Konya camiasının, Konya basınının çok büyük emekleri var. İnsanın doğduğu yer değil de doyduğu yer memleketiymiş. Konya beni bir yerlere getirdi. Yanlış anlaşılmasın, benim memleketim Amasya. Ama bu açıklamayı burada yapmayı uygun buldum. O yüzden de kararımı burada açıkladım. İnşallah bu karar benim için ailem için hayırlı olur.

Hiç kimsenin fikrini almadım. Kuddusi Müftüoğlu da bir başkası da bana ulaşamadı. Yapılması gereken yapıldı. Federasyon Başkanımız'dan müsaade istedim, hakkını helal et dedim. Planlanmış bir şey değil. Duygu yoğunluğu yaşadım. İstemeyerek hata yaptım. Bu yanlışı yaptım. O saatten sonra da kuralların dışına çıktığımın farkındaydım. Kimse etkili olmadı bunda. Bir hata yaptıysanız sonucuna katlanmak zorundasın. Vicdanımın sesiyle hareket ettim. Bu konuşmayı yaptım. Kim ne derse desin, bundan sonrası olmaz, benim için hakemlik bitti dedim."

CANLI YAYINDA ÖZÜR DİLEDİ

"Bundan sonra ne yapacaksınız?" sorusuna Çoban, "Biraz kafa dinlemek istiyorum. Bu saygıyı ben bu camiada kazandım. Şu anda da hakemliği bırakırken camiama sırtımı dönmüş değilim. Kafamı toplamaya çalışıyorum. Bilemiyorum yarının ne getireceğini" yanıtını verdi.

HERKESTEN DAHA FAZLA KAHROLUYORUZ

Camiama sırt dönmüş değilim ama yarın ne getirir ne olur bilemiyorum. Kafamı toplamaya çalışıyorum. Şunu çok net biliyorum ki hakem camiasındaki her birey hata yapmamak için bu eleştirilere mauruz kalmamak, işlerini en iyi şekilde yapmak için büyük federaklık sergiliyor. Özel hayatlarından ayırdıkları her dakikayı bu işe harcıyor. Haftada 10-15 maç izliyor, seminerlere katılıyoruz. Tek amacımız bu işte başarılı olmak. Tüm hakem arkadaşlarım dürüst, namuslu, işini seven insanlar. Kim işinde hata yapmak ister ki. Bişeylerin değişmesi lazım. Kim, ne nasıl değişir onu bilmiyorum. Bir hakem bir hata yaptıysa, herkesten daha beter kahroluyor. Ailesiyle birlikte kahroluyor. Bunu bilsinler.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler