SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Futbolda yeşil kart dönemi başlıyor

İtalya Serie B, fair play çerçevesinde hareket eden oyuncuları ödüllendirecek. Federasyon yenilikçi bir sistemi hayata geçirmeye hazırlanıyor: Yeşil kart.

Yeşil kart, alıştığımız sarı ve kırmızı kartların yanında, 6 Eylül’de başlayacak olan Serie B’deki hakemler için yeni bir seçenek olacak. Calcionews24’ün haberine göre; bu uygulamanın çıkış noktası ise UEFA’nın saha içerisinde olumlu görüntü çizen oyuncular için bir ödül sistemi yaratmak istemesi, özellikle altyapı ve gelişim liglerinde.
Yeşil kartla ödüllendirilmek kırmızı ve sarı kartlara göre daha sembolik bir anlam ifade edecek ve tribünlerde olumlu izlenim bırakmaktan başka bir işe yaramayacak. Ancak hakemin maçta tıpkı sarı ve kırmızı kartlar gibi yeşil kartı da not alacak ve raporuna ekleyecek olması yeşil kart bilgisinin de depolanacağını ve ödül sistemleri için kullanılabileceğini gösteriyor.
Yeşil kart haberi UEFA başkanı Michael Platini’nin ”beyaz kart” uygulaması hakkındaki fikirlerini açıklamasının hemen ardından geldi. Platini’nin önerisine göre beyaz kart, sarı ve kırmızı kart arasında bir noktada olacak. Bu uygulama da hayata geçerse hakemler için sarı ve kırmızı kart dışında üçüncü bir cezalandırma yöntemi ortaya çıkacak, beyaz kartı gören oyuncu 10 dakika saha kenarında bekleyip tekrar oyuna dahil olacak.
Beyaz kart, Türk futbol yorumcularının ”sarı buçuk” veya ”turuncu” dedikleri pozisyonları tanımlamak için gayet ideal duruyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler