SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Milliler Avrupa Şampiyonu

Turkcell’in ana sponsorluğundaki Görme Engelli Futbol Milli Takımımız, İngiltere’de düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nın finalinde Rusya’yı 1-0’lık skorla mağlup ederek Avrupa Şampiyonu oldu.

Ay-yıldızlılar, aldıkları bu sonuçla 2016 Rio Olimpiyatları’na da doğrudan katılmaya hak kazandı.

Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Türkiye Futbol Federasyonu'nun "Türkiye Futbol Oynuyor" projesi kapsamında destek verdiği B1 Türk Milli Takımı, 22-29 Ağustos tarihlerinde İngiltere’nin Hereford şehrinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda şampiyon oldu. Turnuvanın finalinde Rusya’yı 1-0’lık sonuçla geçen Türkiye, şampiyon olarak 2016 Rio’ya da doğrudan gitme hakkını elde etti.

AVRUPA'NIN EN BÜYÜĞÜ OLDUK
İlk maçında Almanya ile 0-0 beraber kalan millilerimiz, ikinci maçında Polonya’yı 6-0’la geçmeyi başardı. Türkiye, üçüncü maçında da İtalya’yı 3-0’lık skorla mağlup ederken son maçında ise ev sahibi İngiltere’ye 2-1’le mağlup oldu ve grubunu ikinci sırada tamamladı. Ay-yıldızlılar, finale yükselme mücadelesinde ise İspanya’yla 0-0 berabere kaldı. Seri penaltı atışları sonucu rakibini 2-0’la geçen Türkiye finalde Rusya ile eşleşti. Rakibini finalde 1-0’la geçen Türkiye, Avrupa’nın en büyüğü olmayı başardı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler