SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Üç büyükler Avrupa'nın en kötüsü

2014-15 sezonunda takımların maçları kaç taraftara oynadıkları açıklandı. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş, Avrupa’da Shakhtar’dan sonra en fazla taraftar kaybeden kulüpler olarak dikkat çekti.

Ukrayna’da yaşanan savaş nedeniyle maçlarını Donetsk yerine Lviv’de oynamak zorunda kalan Shakhtar, zorunlu olarak taraftarlarını kaybetmek zorunda kalırken, üç büyükler geçen yıl en fazla seyirci kaybeden takımlar sıralamasında zirve yaptı. Aykut Kocaman yönetimindeki Konyaspor ise yeni stadı ile birlikte maç başına 5 bin 912 taraftar artırarak bu alanda tek Türk kulübü olmayı başardı.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş geçen sezon ortalama 20 bin taraftarını tribünlere çekemezken Passolig protestoları da bu konuda etkili oldu. Beşiktaş’ın diğer iki takıma göre stadının olmayışı da seyirci sayısını etkileyen en önemli faktördü.

İşte üç büyüklerin geçen sezon yaşadığı taraftar kaybı

Zirvede Dortmund var
Seyirci konusunda Avrupa’nın zirvesinde Alman ekibi Dortmund yer alıyor. Geçen sezonki kötü performansa rağmen sadık taraftarlarıyla tüm dünyanın hayranlık duyduğu Dortmund maçlarını ortalama 80 bin 463 taraftara oynadı. Katalan devi FC Barcelona 77 bin 632 ortalama ile ikinci sırada yer alırken maç başına 5 bin 674 taraftar artırdığı tespit edildi. İngiliz Manchester United ise 75 bin 335 taraftarla Avrupa’nın en fazla seyirciye sahip olan üçüncü takımı olmayı başardı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler