SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fenerbahçe sezonu erken kapattı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lin'in 33. haftasında konuk olduğu İstanbul Başakşehir'e Mehmet Batdal'ın 2 golüne Diego ve Webo'nun golleriyle karşılık vererek sahadan 2-2'lik eşitlikle ayrıldı. Sarı-Lacivertliler bu sonuçla şampiyonluk umutlarını rafa kaldırırken Galatasaray, Lig'in bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan etti.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR 2 - 2 FENERBAHÇE
STAT: Fatih Terim
HAKEMLER: Ali Palabıyık, M. Cem Satman, Serkan Çimen
İSTANBUL BAŞAKŞEHİR: Volkan, Mahmut, Epureanu, Yalçın, Mossoro (Dk.85 Sedat), Uğur, Alpaslan, Badji, Visca, Doka (Dk. 74 Cenk) , Mehmet Batdal
TEKNİK DİREKTÖR: Abdullah Avcı
FENERBAHÇE: Volkan, Mehmet Topuz, Egemen, Alves, Caner, Mehmet Topal, Emre (Dk.46 Meireles), Diego, Alper, Kuyt (Dk.62 Webo), Sow
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
SARI KARTLAR: Mahmut Tekdemiri, Mossoro (Başakşehir) Emre Belözoğlu, Egemen, Alves, Caner, Meireles (Fenerbahçe)
GOLLER: Dk.53, 63 Mehmet Batdal (2) (Başakşehir), Dk. 81 Diego, Dk. 88 Webo, Volkan (Fenerbahçe)
KIRMIZI KART: Dk.84 Mehmet Topuz, Dk.90+2 Alves, Dk.90+2 Caner, Dk.90+6 Webo (Fenerbahçe)

[Maçtan kareler-![Başakşehir - Fenerbahçe maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/1951991/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/basaksehir-fenerbahce-macindan-kareler-154684-myspor)

Süper Lig'de çok tartışılacak bir maça ev sahipliği yaptı Fatih Terim Stadı. Fenerbahçe kazanırsa şampiyonluk şansını son maça taşıyacak, Galatasaray'ın Rize deplasmanında yenilmesine bekleyecekti. Ancak 'isteksiz' bir futbol sergiledi Sarı-Lacivertliler 90 dakika boyunca. Teknik direktör İsmail Kartal ise bu lig için yetersiz bir çalıştırcı olduğunu bir kez daha gösterdi bu maçta. Karşılaşmanın son 10 dakikasında ise Mehmet Topuz, Alves, Caner ve Webo sırasıyla kırmızı kart görerek Fenerbahçe'nin soyunma odasına 7 kişi gitmesine yol açtı. Maça gelirsek;

Karşılaşmada ilk tehlikeli atak 7. dakikada Başakşehir'den geldi. Sağ kanattan Visca ile şekillenen atakta içeriye çevrilen topa Mossoro bomboş pozisyonda üstten auta gönderdi.

Mücadelede ilk 20 dakika geride kalırken Sarı-Lacivertliler Caner ve Mehmet Topuz'un koruduğu kanatta büyük açıklar verdi. Bu ikilinin arkasına atılan toplarla akınlarını geliştiren Başakşehir, Fenerbahçe'nin zayıf karnını bulmuş gibi görünüyor.

20. dakikada Doka topla birlikte ileri çıktı ve müsait pozisyondaki Visca'nın önüne bıraktı ancak genç futbolcu kötü bir vuruşla topu dışarı gönderdi.

Fenerbahçe ilk tehlikeli atağını 27. dakikada geliştirdi. Rakibin baskısını biraz olsun kırmayı başaran Sarı-Lacivertlilerde Kuyt, Caner'in içeri çevirdiği topu müsait pozisyonda auta gönderdi.

41. dakikada Fenerbahçe'de Emre Belözoğlu harika bir frikik kullandı, Volkan Babacan aynı güzellikte kurtardı.

Başakşehir Fatih Terim Stadyumu'nda tempo ve seyir zevki adına ilk yarı vasat geçti. Her iki takım da gol yollarında etkisiz kaldı ve ilk 45 dakika 0-0'lık eşitlikle sonuçlandı.

İsmail Kartal ikinci yarıya Emre'nin yerine Meireles'i oyuna alarak başladı. Portekizli futbolcu Ceza sahası dışından sert vurdu, top az farkla auta gitti.

53. dakikada Fenerbahçe'nin hayallerini yıkan gol eski bir Galatasaraylıdan geldi. Mossoro'nun sol kanattan ortasında kale önünde çok iyi yer tutan Mehmet Batdal kafa ile topu ağlara gönderdi: 1-0.

59'da Volkan Babacan sağ kanattan yapılan ortaya kontrolsüz çıktı, seken topta boş kaleye Egemen vurdu ancak havadan yavaş gelen topu son anda Yalçın kafayla çıkardı.

63. dakikada Batdal tekrar sahneye çıktı. Edin Visca'nın şutunu Volkan çeldi ancak top Mehmet Batdal'ın önünde kaldı, o da düzgün bir vuruşla skoru 2-0'a getirdi.

81. dakika Diego Fenerbahçe'yi biraz olsun umutlandırdı. Yıldız futbolcu dar açıdan düzgün bir vuruş yaparak farkı 1'e indiren golü kaydetti.

84'te Mehmet Topuz, Mossoro'ya yaptığı hareket sonucu kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı.

88'de Webo takımı adına beraber beraberliği getiren golü kaydetti: 2-2. Fenerbahçe 1 gol daha atarak şampiyonluk umutlarını son haftaya taşımak istedi. Ancak Alves, Caner ve Webo sırasıyla kırmızı kart gördü. 7 kişi sahada kalan Fenerbahçe sezonu 2. sırada tamamladı.

Başakşehir'da Mehmet Batdal 90. dakikada bir de penaltı kaçırdı.

SOSYAL MEDYA FENERBAHÇEYİ KONUŞUYOR

WEBO HAKEME SALDIRDI

TARAFTAR ÇILDIRDI, SAMANDIRA KARIŞTI

FENERBAHÇE'YE ERSUN YANAL GÖNDERMESİ

FENERBAHÇE'NİN ŞAMPİYONLAR LİGİ OLASI RAKİPLERİ

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler