SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TSYD'de seçim zamanı

Salı günü İstanbul'da yapılacak TSYD (Türkiye Spor Yazarları Derneği) olağan genel kurul toplantısı öncesi başkan adaylığını açıklayan bir önceki dönemin tesislerden sorumlu Asbaşkanı Oğuz Tongsir, özel açıklamalarda bulundu.

"Önceliğimiz ayaklar altına alınmaya çalışılan mesleki değer ve ilkelere sahip çıkmak" diyen Oğuz Tongsir, yepyeni bir kadro ve yönetim anlayışı ile spor yazarlığını yeniden hedef meslek grubu arasına taşıyacaklarını söyledi.

Hürriyet, Milliyet, Güneş, Cumhuriyet gazetelerinde spor yazarlığı yapan, sayısız TV kuruluşu ile birlikte Ligtv ve TRT'de de önemli yapımlara imza atan Oğuz Tongsir, salı günü eski baştan Naci Arkan'ın rakibi oldu.

İstanbul Şube, Ankara Şube ve İzmir Şube delegelerinin büyük desteğini alan, Adana, Bursa, Trabzon, Kayseri, Antalya gibi şubelerden gelen isimlerden oluşan 46 kişilik bir liste oluşturan Oğuz Tongsir'in görüşleri şöyle:

"Spor yazarları son yıllarda yıpratıldı. Mesleki değerler zarar gördü. Bu erozyona son vereceğiz. Spor yazarlığı yeniden aranılan meslek grupları arasına girecek.
İtalya ve Almanya'daki gazeteci-kulüp modelini getireceğiz.
Derneğimizin eskiyen tüzüğünü, çağdaş ve çağa ayak uyduracak hale getireceğiz.
Hedeflerimiz arasında TSYD Kupası'nı yeniden canlandırmak var.
Bu turnuvayı uluslararası hale getirmek için temaslarımız olacak.
Spor yazarları armağanı yarışmasını daha cazip hale getireceğiz.
İstanbul'daki genel merkez tesislerimizi yenilemeye çalıştık, bu süreç devam edecek.
Başkalaşım süreci bitecek. Her türlü oluşuma eşit mesafade olacağız. Siyasi ve politik yakınlaşmalardan uzak duracağız. Burası sadece spor yazarlarının derneği olarak anılacak ve öyle kalacak.
Şubelerle genel merkez arasındaki husumeti bitirmek için yönetim tarzımızı şubelere dayalı olarak geliştireceğiz.
Tüm delege dostları salı günü saat 11.30'da seçimimize bekliyorum."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler