SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray-Beşiktaş (CANLI)

Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluk düğümü bu akşam çözülüyor. Lider Galatasaray, TT Arena'da Beşiktaş'ı konuk ediyor. Dev maç Fenerbahçe'yi de yakından ilgilendiriyor...

GALATASARAY - BEŞİKTAŞ

STAT: TT Arena
HAKEMLER: Hüseyin Göçek, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
YAYIN: Lig TV ve MYNET Canlı Anlatım
SAAT: 20.00

İLK 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Semih, Hakan, Telles, Melo, Selçuk, Hamit, Sneijder, Yasin, Burak
TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

BEŞİKTAŞ: Günay, Serdar, Atınç, Sivok, Opare, Kerim, Necip, Tolgay, Atiba, Sosa, Demba Ba
TEKNİK DİREKTÖR: Slaven Bilic

Sezonun ilk yarısında rakibini deplasmanda Felipe Melo ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-0 yenmeyi başaran "Cim Bom", ligin en kritik döneminde rakibini yine puansız göndermeye çalışacak.

Şampiyonluk hesapları

Ligin son iki haftasına girilirken mutlu sona ulaşmak için en avantajlı ekip durumunda bulunan Galatasaray, bitime bir hafta kala 20. şampiyonluğunu garantilemenin hesaplarını yapıyor.

Son 2 haftaya Galatasaray 73 puanla lider, Fenerbahçe ise 70 puanla ikinci sırada girerken, sarı-kırmızılı ekip, Beşiktaş'ı yenmesi ve takipçisi Fenerbahçe'nin de İstanbul Başakşehir'e puan kaptırması durumunda, bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Derbi maçın beraberlikle tamamlanması halinde ise Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan edebilmesi için Fenerbahçe'nin İstanbul Başakşehir'e mağlup olması gerekiyor.

Fenerbahçe'nin haftayı galibiyetle tamamlaması durumunda, Galatasaray'ın avantajını son haftaya taşıyabilmesi için derbiden en az 1 puan çıkarması gerekiyor. Galatasaray'ın kaybedip, Fenerbahçe'nin kazanması halinde ise şampiyonluk yarışında avantaj, genel averaj üstünlüğünü elinde bulunduran Fenerbahçe'nin eline geçecek.

"Cim Bom", 5 maçtır gol yemeden kazanıyor

Sarı-kırmızılı ekip, ligde oynadığı son 5 karşılaşmasını gol yemeden kazanarak önemli bir seri yakaladı.

Ligin 27. haftasında Trabzonspor'a deplasmanda 2-1 yenilen "Cim Bom", bu müsabakanın ardından çıktığı Gaziantepspor (1-0), Akhisar Belediyespor (2-0), Torku Konyaspor (1-0), Mersin İdmanyurdu (1-0) ve Gençlerbirliği (1-0) müsabakalarını firesiz geçmeyi başardı.

Gaziantepspor maçına kadar çıktığı 10 müsabakada da kalesinde gol gören Galatasaray, ardından son 5 karşılaşmasında kalesine adeta duvar ördü.

6 futbolcu ceza sınırında

Galatasaray'da Beşiktaş derbisi öncesi Burak Yılmaz, Umut Bulut, Semih Kaya, Olcan Adın, Yekta Kurtuluş ve Hamit Altıntop, sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Bu oyuncular maçta sarı kart görmeleri halinde, ligin son haftasındaki Çaykur Rizespor müsabakasında forma giyemeyecek.

Chedjou yok, Hamit ve Selçuk belirsiz

Sarı-kırmızılı ekipte sakatlığı bulunan oyunculardan Aurelien Chedjou'nun derbi maçta oynama şansı bulunmazken, Hamit Altıntop ile Selçuk İnan'ın durumları ise henüz netlik kazanmadı.

Tedavileri süren ve derbiye yetiştirilmeye çalışılan iki oyuncu için sağlık ekibi yoğun bir mesai harcıyor.

Öte yandan, sarı kart cezalısı olması nedeniyle Gençlerbirliği karşılaşmasında oynayamayan kaleci Muslera, derbide tekrar takımdaki yerini alacak.

BEŞİKTAŞ CEPHESİ

Ligde bu sezon derbi maçlarından puan çıkaramayan siyah-beyazlı takım, sarı-kırmızılı rakibini yenerek hem kötü gidişi durdurmayı hem de bu sezonki ilk derbi galibiyetini almayı hedefliyor.

Sezonun ilk yarısında rakiplerine 2-0'lık skorlarla mağlup olan Beşiktaş, ikinci yarıda da Fenerbahçe'ye 1-0 yenildi ve 3 maçtan da puan almayı başaramadı. "Kara Kartallar", bu 3 karşılaşmada 5 gol yerken, gol atamadı.

En kötü derbi performansına aday

Beşiktaş, tarihinde ilk kez bir sezonda derbi maçlardan puan alamama durumuyla karşı karşıya kaldı.

Ligin kuruluş tarihi olan 1959'da sadece Fenerbahçe ile karşılaşan ve sonraki sezon her iki rakibiyle rekabete giren siyah-beyazlı ekip, bu sezon teknik direktör Slaven Bilic yönetiminde henüz rakiplerinden en azından bir puan almayı dahi başaramadı.

"Kara Kartallar", sarı-kırmızılı ekibi mağlup ederek bu yöndeki şansızlığını da kırmayı hedefliyor.

Bilic ayrıca, takımının başında bu rakiplere karşı da henüz galibiyet sevinci yaşayamadı. Geçen sezon Fenerbahçe ile oynanan 2 maçta beraberlik gören Hırvat çalıştırıcı, Galatasaray'a ise her iki karşılaşmada da yenilmenin üzüntüsünü yaşadı.

Son 3 haftada zirveden koptu

Sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve 29. haftaya kadar bu iddiasını sürdüren Beşiktaş, son 3 haftada büyük çöküş yaşadı.

Trabzonspor galibiyetiyle 29. haftada averajla liderlik koltuğunda oturan siyah-beyazlı takım, Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor maçlarındaki puan kayıplarıyla hızla inişe geçti. Gaziantepspor ve Akhisar Belediyespor ile 1-1 berabere kalan Beşiktaş, Torku Konyaspor'a da 1-0 yenilerek 3. sıraya kadar geriledi.

Hücum gücü azaldı

Beşiktaş, kritik puan kayıpları yaşadığı son 3 haftada hücumda da etkisiz bir görüntü ortaya koydu.

Bu 3 maçta kalesini gole kapatamayan "Kara Kartallar", sadece 2 gol atabildi. Beşiktaş, Gaziantepspor maçında Sosa ile gol bulurken, Akhisar Belediyespor karşısında ise Demba Ba rakip fileleri havalandırabildi.

Demba Ba, rekor için çıkacak

Bu sezon zaman zaman eleştirilse de takımın en etkili oyuncusu olan Demba Ba, derbiye yeni bir rekor için çıkacak. Takımının Avrupa kupalarında hat-trick yapan ilk oyuncusu olan, bir sezonda en çok gol atan yabancı oyuncu unvanını da eline geçiren Senegalli oyuncu, Galatasaray karşısında atacağı bir golle ligde de takımının en golcü yabancı oyuncu rekoruna imza atmaya çalışacak. Şu ana dek Süper Lig'de 18 gol kaydeden ve Pascal Nouma'yı yakalayan Demba Ba, Avrupa kupalarında 8, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 olmak üzere toplam 27 gol kaydetti.

5 oyuncu ceza sınırında

Beşiktaş'ın Galatasaray ile yapacağı derbi öncesi 5 oyuncu sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Siyah-beyazlı takımda Ersan Adem Gülüm, Ramon Motta, Demba Ba, İsmail Köybaşı ve Kerim Frei, sarı kart gördükleri takdirde sezonun son maçında Gençlerbirliği'ne karşı takımdaki yerlerini alamayacak.

Gökhan Töre kadrodan çıkartıldı

Beşiktaş'ta Tolga Zengin ve Veli Kavlak derbide forma giyemeyecek. Geçen hafta grip olduğu için oynayamayan Gökhan Töre dizinde sıvı olduğu ve şiştiği için forma giyemeyecek. Töre kamp kadrosundan çıkarıldı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler