SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray mı Beşiktaş mı Fenerbahçe mi?

Şampiyonluk yarışının düğümünü önümüzdeki hafta oynanacak maçlar çözecek. Galatasaray 32. haftada Gençlerbirliği'ni mağlup ederken Fenerbahçe son saniyelerde bulduğu golle Mersin İdman Yurdu'nu yenmeyi başardı.

PUANLAR EŞİT OLURSA ÜÇLÜ PUAN DURUMU YAPILACAK

Sezon sonunda üç takımında puanlarının eşit olması durumunda 3 kendi aralarındaki maçlardan oluşan puan durumu yapılacak…

Aralarındaki maçlar:

Beşiktaş 0-2 Fenerbahçe
Beşiktaş 0-2 Galatasaray
Fenerbahçe 1-0 Galatasaray
Fenerbahçe 1-0 Beşiktaş
Galatasaray 2-1 Fenerbahçe
Galatasaray – Beşiktaş(33. hafta oynanacak)

3’LÜ PUAN DURUMU

O G B M A Y P Av

Fenerbahçe 4 3 0 1 5 2 9 +3
Galatasaray 3 2 0 1 4 2 6 +2
Beşiktaş 3 0 0 3 0 5 0 -5

SÜPER LİG TALİMATNAMESİ NE DİYOR?

* Aynı puana sahip takım sayısı üç veya daha fazla ise;

I. Bu takımların birbirleriye oynadıkları müsabaka sonuçlarına göre yapılan puan cetveli ile kesin sonuç belirlenir.
II. Önce bu puan cetvelinde takımlar arasında puan üstünlüğüne bakılır.
III. Puan cetvelinde puan eşitliği varsa I. bentte belirtilen puan cetvelindeki gol averajına bakılır. (Bu müsabakalarda atılan gollerde eşitlik varsa, deplasmanda fazla gol atan takım üstün sayılmaz.)
IV. Gol averajı da eşit ise daha fazla gol atan takıma bakılır.
V. Bütün bu şartlara rağmen takımların puanları ile attıkları ve yedikleri gol sayıları eşit ise genel puan cetvelindeki averaja bakılır.
VI. Genel puan cetvelindeki averajlar eşit ise daha fazla gol atmış olan takım üstün sayılır.
VII. Yukarıdaki bu şartlara rağmen eşitlik devam ediyorsa hükmen yenilgisi olmayan takım üstün sayılır.

* Beşiktaş, Fenerbahçe’ye içerde 2-0, deplasmanda da 1-0 yenilmişti. Galatasaray’a ise içerde 2-0 kaybetmişti. Bu skorlarla Beşiktaş üçlü averajda dezavantajlı olan taraf…

Fenerbahçe, sadece Galatasaray’a deplasmanda 2-1 kaybetmiş, diğer maçları kazanmıştı. Galatasaray ise sadece Fenerbahçe’ye deplasmanda 1-0 kaybetmiş, diğer maçlarını kazanmıştı.

Galatasaray ile Beşiktaş’ın 33.haftada oynanacakları derbi maç üçlü averajın da kaderini belirleyebilir. Galatasaray Beşiktaş’ı 1-0 yenerse; Fenerbahçe ile Galatasaray üçlü averajda eşit durumda olacaklar. Galatasaray daha farklı bir skorla galip gelirse üçlü averajda zirveye yerleşecek. Beşiktaş Galatasaray’ı yenerse; Fenerbahçe zirvede yer alacak…

BEŞİKTAŞ – FENERBAHÇE İKİLİ AVERAJ

İki takım arasında oynanan maçlarda Fenerbahçe rakibini 2-0 ve 1-0 yendiği için ikili averajda önce. Son hafta maçlarını sonrasında bu iki takımın ikili averajları hesaplanacak olursa şampiyon Fenerbahçe olacak…

GALATASARAY – FENERBAHÇE İKİLİ AVERAJ

Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada Galatasaray, Fenerbahçe’yi 2-1, ikinci yarıdaki karşılaşmada da Fenerbahçe, Galatasaray’ı 1-0 yendiği için ikili averajlar eşit durumda… Bu durumda ise devreye genel averajlar giriyor. Genel averajı yüksek olan takım şampiyon olacak. (Son durum: Galatasaray 23 – Fenerbahçe 29)

GALATASARAY – BEŞİKTAŞ İKİLİ AVERAJ

İki takım arasındaki 2. karşılaşma 33. haftada oynanacak. Sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşmada gülen taraf 2-0’lık skorla Galatasaray olmuştu. Sarı-kırmızılı takımın derbiyi kazanması, maçın berabere bitmesi, ya da Beşiktaş’ın en fazla 1-0 ile kazanması Galatasaray’a yarayacak.(İkili averajda) Beşiktaş 2-0 yener de ikili averaj eşitlenirse genel averaja bakılacak. (Son durum: Galatasaray 23 – Beşiktaş 25)

PUAN DURUMU

KALAN MAÇLAR

BEŞİKTAŞ: Konya, G.Saray (D), G.Birliği
G.SARAY: Beşiktaş, Ç.Rize (D)
F.BAHÇE: Başakşehir (D), Kasımpaşa

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler