SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Biber gazına diskalifiye cezası

Boca Juniors, River Plateli futbolculara biber ve göz yaşartıcı gaz atan taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle Libertadores Kupası'ndan diskalifiye edildi.

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL), Libertadores Kupası 2. tur rövanşında River Plate’i ağırladığı maçta taraftarlarının çıkardığı olaylar nedeniyle Arjantin ekibi Boca Juniors’ı turnuvadan ihraç etti.

CONMEBOL’un internet sitesinden yapılan açıklamada, La Bombonera Stadı’nda taraftarlarının sebep olduğu olaylar nedeniyle ikinci yarısı başlamadan tatil edilen, iki Arjantin ekibinin karşı karşıya geldiği “Superclasico” ile ilgili Boca Juniors’a verilen cezalar duyuruldu.

Açıklamada, Boca Juniors’ın turnuvadan diskalifiye edildiği ve uluslararası kupalarda evinde yapacağı 4 maçı seyircisiz oynayacağı bildirildi. Ayrıca, 4 deplasman maçı için seyirci yasağı getirilen Boca Juniors’a 200 bin dolar para cezası verildiği belirtildi.

Boca Juniors’ın evinde oynanan ve ilk yarısı golsüz eşitlikle sonuçlanan maçın ikinci devresi için sahaya çıkmaya hazırlanan River Plateli oyunculara tünelde biber ve göz yaşartıcı gaz atılmıştı. Elde edilen görüntülerde, devre arasında kaynak makinesiyle tünele delik açan taraftarların, River Plateli futbolcular sahaya çıktığı sırada göz yaşartıcı gazları deliğin içinden attığı tespit edilmişti.

Aralarında Leonardo Ponzio, Leonel Vangioni, Ramiro Funes Mori ve Sebastian Driussi’nin de yer aldığı bazı River Plateli futbolcular, sahada gözlerine su damlatarak gazın etkisini atlatmaya çalışmıştı.

Olayın ardından River Plateli oyuncular ve teknik heyet, sahanın ortasında toplanarak maçın tatil edilmesi yönünde hakem ve yetkililere talepte bulunmuş, yaklaşık bir saat aranın ardından yapılan görüşmelerden sonra karşılaşma tatil edilmişti. İki takım arasında oynanan ilk maçı River Plate sahasında 1-0 kazanmıştı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler