SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Arda Turan: Kimseye biat etmem, bizde sosyalizm var

Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan, ünlü mizah dergisi L-Manyak'ın yazarlarından Ozan Önen'e verdiği röportajda ilginç açıklamalar yaptı. Önen'in bir hafta boyunca Arda ile beraber Madrid'de yaşadıktan sonra gerçekleştirdiği röportajda, ünlü futbolcuya dair ilginç detaylar ortaya çıktı.

Arda Turan'ın "Biat Yok" ifadesini manşetine taşıyan L-Manyak, sürmanşetteyse İspanya İç Savaşı’nın ünlü sloganı “No Pasaran!” (Faşizme Geçit yok!) ifadesine yer verdi. Kürt sorunundan Türkiye’deki ifade özgürlüğüne, sosyalizmden faizlerin düşmesine, hükümetten muhalefete, futbol hayatından Madrid’teki özel hayatına kadar birçok konuda bomba açıklamalar yapan yıldız futbolcu, derginin kapağında“Bayrampaşalı Godfather” olarak karikatürize edildi. İşte, dünyaca ünlü yıldızın gündemi sarsacak siyasi açıklamalarının yer aldığı o röportajdan çarpıcı bir bölüm:

FENERBAHÇELİ OLANLA DA BEŞİKTAŞLI OLANLA…
Bizim evimizin sırrı aslında şu: Bizim evimizde CHP’li oluyor, AKP’li oluyor, MHP’li oluyor, HDP’li oluyor, asosyal oluyor, apolitik oluyor, Kürt oluyor, Laz oluyor, içki içen oluyor, beş vakit namaz kılan oluyor, ateist oluyor, İspanyol oluyor... Bizim evde herkes var. Fenerbahçeli olanla da Beşiktaşlı olanla da biz mutluyuz, beraber olabiliyoruz. Çünkü biz fikirlere saygı duyuyoruz ve niyete çok önem veriyoruz. Ve bizim evimizde çok fazla oyun oynanıyor, çok fazla konu tartışılıyor, bazen bu sabahlara kadar sürebiliyor ve genellikle de hep kalabalığız.


“BU EVDE SOSYALİZM VAR”
Ozan Önen: Üç gün önce, sabaha karşı, bana dönüp “Bu evde sosyalizm var” dedin. Bunu da evdeki adaleti, iş, emek ve ekmek paylaşımını ve eşit söz hakkını kastederek söyledin herhalde?
Arda Turan: Evet, aynen öyle. Bu evde sosyalizm var.
Ozan Önen: İnsanlar, iki cümlene bakarak seni çok çabuk etiketleyebiliyorlar. Çok fazla önyargı var. Sen de insanlarla fikirlerini paylaşırken, mesela geçen gün yaptığın birtakım açıklamalardan sonra, sana karşı çok sert şekilde...
Arda Turan: Faiz konusuna mı geleceksin? Faiz konusunu mu soruyorsun?!
Ozan Önen: Evet, faiz konusuna geliyorum ve sana çok açık soruyorum: Sen necisin abi? Faizlerin düşmesi gerektiğine dair yaptığın o yorumlardan sonra, ekonomi uzmanı olmadığın halde senin siyasi olarak belli bir kesime yakın olduğun, Türkiye’deki mevcut hükümeti ve iktidar kanadını desteklediğin yorumlarını yapmaya başladılar.

"EVET, FAİZLERİN DÜŞMESİNDEN YANAYIM"
Arda Turan: Bak bu soruya şöyle cevap vereceğim; ben hayatım boyunca, şu’cuyum, bu’cuyumcu asla olmadım. Ben hayatım boyunca hiçbir insana biat etmedim, etmem. Hayatım boyunca da Allah’tan başka hiçkimseye biat etmedim ve hayatım boyunca da hiçbir insandan bir şey istemedim. Ben günün şartlarında doğru ne ise onu söylerim. Ben bir banka ile bir reklam filmi çektim... Benden ekonomi röportajı istendiği için, ekonomiyle ilgili naçizane fikirlerimi söyledim o röportajda. Bunu söylerken de ekonomi benim bilgi alanım dışındadır ama benim de bir fikrim var dedim ve halen aynı fikirdeyim: Faizlerin düşmesi gerektiği fikrindeyim. Bundan iki sene önce de Kürtler’le ve Kürt sorunuyla ilgili bir şey söylemiştim ve bu söylediğim şey de hükümetin, iktidarın hiç hoşuna gitmeyen bir şeydi. O zaman bu insanlar, yani şu an beni hükümet yanlısı olmakla itham edenler neredeydiler? Hiç kimseye biat etmek yok! Unutmasınlar! Unutmasınlar!Ne iktidarla, ne muhalefetle göbek bağımız yok! Ama bugün için? Evet. Faizlerin düşmesinden yanayım.


"BENİM BABAM KARAOĞLANCI'YDI"
Ozan Önen: Niye?
Arda Turan: Çünkü benim babam Karaoğlan’cıydı.
Ozan Önen: Evet, biliyorum, Ecevit ekolünden gelen emekçi bir baban olduğunu. İşçi sınıfı bir ailede büyüdüğünü... Ama niye?
Arda Turan: Babam Karaoğlancı’ydı, böyle bir adamdı. Ha, dedemse sağcıydı, o da ayrı konu... Ama ben böyle bir aileden geliyorum. Sonradan ülkede ekonomiyle ilgili bazı sıkıntılar da olmuş olabilir... Ve faizlerin düşmesinin de, küçük esnafın, emekçinin işine yarayacağını düşünüyorum. Nedeni aslında bu kadar basit. O emekçi insanları düşündüğüm için bu açıklamayı yapıyorum. Objektifim ve sosyal adaletten tarafım. Bir Türk vatandaşı olarak ben de bu benim fikrimdir diyebilmeliyim. Ben her zaman halkın iyiliğinden yanayım.


"FENERBAHÇE İLE OTURUYORUM, GALATASARAYLI KIZIYOR"
Fikirlerimin üzerinde yürüdüğüm bir yol var. Bir gün Fenerbahçeli eski bir sınıf arkadaşımla oturuyorum; Galatasaraylı kızıyor. Galatasaray’la ilgili bir şey koyuyorum sosyal medyaya, Fenerbahçeli kızıyor. Hükümetin savunduğu bir şeyi ifade ediyorum, muhalefet kızıyor. Muhalefetin söylediği şeyleri onaylıyorum, bu sefer hükümet kanadı falan, hep birden fena halde buna bozuluyorlar. Bu hükümet hiçbir zaman doğru bir şey yapmıyor mu ki muhalefet de onu asla onaylamıyor? Ülkedeki muhalefet hiçbir zaman doğru bir eleştiri yapmıyor mu ki hükümet de onlara asla destek olmuyor? Muhalefet olmak, iktidara doğru şeylerde destek vermeyi; iktidar olmak da muhalefetin eleştirilerinden ya da önerilerinden dersler çıkartıp, onu onaylayıp desteklemeyi gerektirir. Kim olursa olsun, muhalefet de iktidar da halkın hakkını taşıyor. Kul hakkı hayattaki en önemli şeydir...

"İKTİDAR DA MUHALEFET DE HALK İÇİN ÇALIŞMALI"
Muhalefet yapmayı da, iktidar gücünü kullanmayı da insanlar kendi egoları için değil, halkı için yapmalıdır! Hükmederken de muhalefet ederken de sen halkın için var olmalısın. Bana göreyse, benim kalbimin, adalet anlayışımın içinden süzülüp gelen şey doğrudur ve ben kalbimle Allah’a bağlıyım. Ötekisi benim için boş. Bomboş... İstediklerini diyebilirler. Faizmiş, bilmem neymiş... Yok sporla, yok ekonomiyle ilgili konuşacakmışım, konuşmayacakmışım falan. Rakibim bile olsa, Türk sporu için doğru bir şey yapıldıysa, doğru şekilde davranırım, doğru şekilde desteklerim, savunurum onu. Konu sadece spor olunca değil, her şey için de geçerli bu. Türkiye için ne doğru ise onu savunurum. Zaten yetiştiğim kulüpten aldığım terbiye de bunu gerektirir.

"DAHA ÇOK PARAM OLABİLİRDİ"
Şu an sahip olduğumdan çok daha fazla param da olabilirdi. Biliyorsun. Başka tercihlerim olsaydı, parayı öncelikli tutsaydım birçok konuda, inan bana çok daha fazla param olurdu. Ama bak... Ben on tane arkadaşımla birlikte yaşıyorum burada bile. Paylaşarak, yiyerek.

"GÜNAHIMI ALIYORLAR"
Bilip bilmeden günahımı alıyorlar. Bana gerçekten haklı eleştirilerle gelsinler. Ben fikrimi söyledim diye bana küfretmesinler. Çünkü niye? Sonra yarın onlar da fikrini söyledi diye bir başkası da onlara küfür eder ve bu güzel bir şey değil. Fikrini söyleyene saygı duysunlar. Neden diye sorsunlar. Dalga geçmesinler. Bak... Faizler çıksın diyen birini gerçekten dinlerim. Hiç onaylayamayacağım, bana göre tam ters fikirde biri karşıma gelsin; o bana bir şey iddia etsin, onu da dinlerim. Anladın mı? Bir şey çıksın, bir şey olsun diyen birini zaten dinlerim ki ben.
(odatv)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler