SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şike Davası'nda 2. duruşma bugün

Yeniden görülen Şike Davası'nın 2. duruşması bugün saat 10.00'da Çağlayan'daki Mehmet Selim Kiraz Adliyesi'nde başlayacak. Davada bugün bir ilk yaşanacak ve yeni atanan hakim Ahmet Civelek görev yapacak.

Yenileme kararı verilen Şike Davası’nda ikinci duruşma bugün yapılacak... Çağlayan’daki Mehmet Selim Kiraz Adliyesi’nde 13. Ağır Ceza Mahkemesi salonunda saat 10.00 başlayacak davada Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’ın yanı sıra, sarı lacivertli kulübün yöneticileri İlhan Ekşioğlu ve Şekip Mosturoğlu ile birlikte 37 kişi hakim karşısında olacak.

14 Ocak’taki ilk duruşmada Yıldırım’ın davasıyla Yargıtay’ın bozma kararı verdiği 31 kişinin davaları birleştirilmişti.

Yenileme kararını veren ve ilk duruşmaya da bakan hakim Metin Tamirci’nin yerine gelen Ahmet Civelek de bugün ilk kez Şike Davası’na bakacak. Civelek, Çarşı Davası’nın da hakimi.

PEKİ BUGÜN NELER OLACAK?
Daha önce davada kayıtlara tanık olarak geçmeyen ama mahkemede dinlenen Cihan Oskay (üstte), yenilenen davada tanıklık için dilekçeyle başvurdu. Oskay, medyaya da yansıyan mektubunda cemaatin kendisini kullandığını iddia etmişti.
Bu arada Fenerbahçe avukatlarının da Cihan Oskay’ın uçak ve konaklama masraflarını kimlerin karşıladığına dair belgeleri sunması bekleniyor.

HAVUTÇU'NUN AVUKATI YENİ TANIKLARIN DİNLENMESİNİ TALEP EDECEK
Eski Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu’nun avukatı ise Cengiz Zülfükaroğlu, Göksel Gümüşdağ, Emin Önal, Alaattin Aykaç, Doğan Küçükemre’nin tanık olarak dinlenmesini ve ayrıca eski İBB’li futbolcular İskender Alın ve İbrahim Akın’ın performansının incelenmesini talep edecek.

ARIBOĞAN, PARLAK VE HELVACI'NIN DURUMLARI GÖRÜŞÜLECEK
Önceki duruşmada avukat Ali Rıza Dizdar, KCK davasında heyetin Anayasa’ya aykırılık iddialarını Anayasa Mahkemesi’ne taşıdığını belirterek, bunun sonucunun beklenmesini talep etmişti. Ama bu konuda henüz bir karar çıkmadığı için bir karar çıkması beklenmiyor.
Yarın Lutfi Arıboğan, Ali Parlak ve İlhan Helvacı’nın tanık olarak çağrılıp çağrılmayacağına karar verilecek ve Yusuf Turanlı’nın silahının antika olup olmadığına dair istenen raporun gelip gelmediğine bakılacak.

Mahkeme heyeti bugün, tanık taleplerini kabul etmezse, mütalaasını vermesi için dosyayı savcıya verebilir.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler