SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hleb'den olay sözler

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Gençlerbirliği'nin Belaruslu yıldızı Alexander Hleb, ünlü Fransız futbol dergisi So Foot'a ilgi çekici açıklamalarda bulundu.

Kariyerinin zirve yaptığı dönemlerden Konyaspor ve Gençlerbirliği'ne gelişine kadar birçok konuyu samimi şekilde anlattı. Pişmanlıklarından bahseden yetenekli oyuncu, Türk antrenörlerine ise 'aptal' yorumunu yaptı

Hleb'in açıklamalarından satırbaşları şu şekilde:

"EN BÜYÜK PİŞMANLIĞIM..."

"Arsenal'deki arkadaşlık ortamımız çok güzeldi. Çok da iyi bir takım olmuştuk ancak sonrasında ben Barcelona'ya gittim. Yıldızlarla dolu bu takımda tutunmak zor oldu elbette. Nitekim İspanya'daki ilk sezonum sonrasında Stuttgart'a gittim. İşte bu transfer döneminde en büyük pişmanlığımı yaşadım. Stuttgart'la anlaştığım günlerde o dönem Inter'i çalıştıran Jose Mourinho beni aradı ve "Alexander, başkanla görüştüm ve transferin için onu ikna ettim. Barcelona'da ne alıyorsan aynısını vereceğiz. Anlaşma için seni Milano'ya bekliyoruz." dedi. Ancak havalimanında beni Stuttgart'a götürecek özel bir uçak ve Almanya'da beni bekleyen taraftarlar vardı. Kararımdan dönemedim. Keşke dönüp Inter'e gitseydim. İşte en büyük pişmanlığım bu."

KONYA'DAN ANKARA'YA TRANSFERİ

"Konyaspor'da kadro dışı kalmıştım ve takımda daha uzun süre kalamazdım. Transfer sezonunun son gününde iki teklif aldım. Biri İspanya'dan biri Ankara'dan. Kalan saatlerde İspanya'ya gidecek uçak bulmam ve imzayı atmam imkansızdı. Ankara'ya başkanın kendi arabasıyla 250 kilometrelik bir karayolu yolculuğu sonrasında gittim ve Gençlerbirliği'ne imzayı attım. Burada hocamız oldukça kültürlü. 5 dil biliyor ve oyuncularla arası oldukça iyi..."

"TÜRK ANTRENÖRLER APTAL..."

"Kariyerim boyunca çok iyi antrenörlerle çalıştım. Arsene Wenger, Pep Guardiola gibi... Mourinho ve Alex Ferguson'un gerçek birer efsane olduğunu düşünüyorum. Ancak Türk antrenörler aptal. Saha içerisinde sürekli koşmamız ve belirledikleri basit taktikleri uygulamamız için bizi zorluyorlar. Hiçbir derinlik anlayışı yok." (sporx)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler