SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Balotelli'ye 4 bin ırkçı mesaj

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Liverpool'un golcüsü Mario Balotelli'ye bu sezon sosyal medya sitelerinden 4 binin üzerinde ırkçılık içerikli mesaj yollandı.

ırkçılık ve ayrımcığa karşı kampanyalar yürüten İngiliz kuruluş "Kick It Out" tarafından yapılan araştırmada, 2014 Ağustos'undan bu yıl mart ayına kadar geçen süreçte sosyal medya sitelerinde ve forumlarında İngiltere Premier Lig kulübü, futbolcuları ve taraftarı hakkında yapılan ırkçı içerikli mesajlar incelendi.

Araştırmaya göre, Premier Lig'le ilgili ırkçılık ve ayrımcılık içeren yaklaşık 134 bin mesaj atılırken, bunların 39 bini futbolculara yönelik oldu. Liverpool'un İtalyan futbolcusu Mario Balotelli'ye ilişkin ayrımcılık içeren 8 binin üzerinde mesaj atılırken, bunların yüzde 52'si ırkçılıkla ilgili oldu.

Liverpool'dan Daniel Sturridge ile Arsenal'dan Danny Welbeck üzerine ise ayrımcılık içerikli 1 buçuk milyonun üzerinde mesaj atıldı.

Ayrımcılık içerikli mesajların en çok atıldığı İngiliz kulüpleri Chelsea (20 bin), Liverpool (19 bin), Arsenal (12 bin), Manchester United ve Manchester City (11 bin) olarak belirlendi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler