SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Trabzon Valisi'nin aracının önünü kesmek istediler

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan silahlı saldırının ardından şüpheli iddiasıyla gözaltına alınan 2 kişinin sorgusu Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde sürüyor.

Bugün sabah saatlerinde Trabzon Valisi Abdil Celil Öz yanında Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras ile emniyete bir ziyarette bulundu. Ziyaret çıkışında ise gözaltındaki şahısların yakınları Vali Öz'ün aracına doğru "parmak izi yok neden bırakılmıyorlar" diye bağırdı. Ancak araç durmadan yoluna devam etti. Zanlıların avukatı da basın mensuplarına yaptığı açıklamada aynı iddiaları dile getirdi ve şahıslar aleyhine bir delil olmadığını söyledi. Vali Öz ise 'parmak izi iddiaları'nı ne yalanladı ne de doğruladı: Konu adli soruşturma kapsamında açıklama yapamam...

Fenerbahçe kafilesini taşıyan otobüse yapılan saldırı ile ilgili geniş çaplı soruşturma devamö ediyor. Olayı gerçekleştirdikleri ileri sürülen minibüs şoförü 38 yaşındaki Nihat S. ve otobüs muavini 27 yaşındaki Emre A. dün sabaha karşı Sürmene İlçesi'nde gözaltına alınmıştı.

Nihat S. ile Emre A. sorgularında ise suçlamayı kabul etmedi. Bu sabah 24 saatlik gözaltı süreleri dolan şüpheliler için Sürmene Savcılığı'ndan ek gözaltı süresi alındı. Tutuldukları nezarethaneden 2 saat arayla çıkarılarak Asayiş Şube Müdürlüğü'ne götürülen Nihat S. ve Emre A. çapraz sorguya alındı. Şüphelilerin Emniyet Müdürlüğü bahçesinden geçirilmesi sırasında yakınları, "Adam gibi konuşun, korkmayın" diye bağırdı.

Vali Öz, Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nden ayrılırken zanlıların yakınları Vali'nin aracına doğrı 'açıklama bekliyoruz' diye bağırdı...

VALİ ÖZ, EMNİYETİ ZİYARET ETTİ
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz ve Jandarma Komutanı Albay Turgay Aras saat 11.00 sıralarında Trabzon Emniyet Müdürlüğü'ne geldi. Türk Polis Teşkilatı'nın 170. kuruluş yıldönümü kapsamında yapılan ziyaret sırasında gerçekleştirilen haftalık olağan asayiş toplantısında Fenerbahçe otobüsüne saldırı da geniş çaplı olarak ele alınarak görüşüldü.

Vali Abdil Celil Öz buradan ayrılırken Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen şüpheli yakınları arıcı durdurmak isteyince güvenlik güçleriyle aralarında arbede çıktı. Şüpheli yakınları, 'Açıklama bekliyoruz', 'Parmak izi yok, neden bırakılmıyorlar' diye bağırırken, Vali Öz'ün aracı konvoy eşliğinde uzaklaştı. Bu kargaşada Vali Öz'ün koruma aracı bir basın mensubuna çarparak hafif yaralanmasına neden oldu.


Vali Öz'ün aracı emniyetten ayrılırken bir koruma aracı bir gazetecinin yaralanmasına sebep oldu.

KRİMİNAL İNCELEME SÜRÜYOR
Şüpheliler Nihat S. ve Emre A.'nın sorguları ek süre alınmasının ardından devam ederken, olay yerine 250 metre uzaklıkta dere kenarında bulunan av tüfeğinin kriminal incelemesinin sürdüğü belirtildi. Tüfek üzerinde bulunan parmak izinin şüphelilerin parmak izleriyle eşleşmediği ileri sürülürken, detaylı incelemenin devam ettiği vurgulandı.

AVUKAT ÇELİK: DELİL YOK
Şüpheliler Nihat S. ve Emre A.'nın avukatı Turan Çelik, sorgularının ardından Emniyet Müdürlüğü önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkillerinin tutuklanmasını gerektirecek bir delili olmadığını söyledi.

Nihat S. ve Emre A.'nın bu olayla herhangi bir ilgisinin olmadığını söyleyen avukat Turan Çelik, şunları söyledi: "Bir soruşturma sonucu gözaltına alındılar. Yarın birkaç kişi daha gözaltına alınabilir. Yöneltilen sorulara göre dosyada somut bir delil olduğunu düşünmüyorum. Tek delil, Facebook sayfasındaki yazılar. Ne parmak izi, ne telefonlarla ilgili bir rapor ve delil yok. Ancak soruşturma yapana saygı duymak gerekir. Kamu görevinden kaynaklanan bir yetkidir. Emniyetin gerçek suçluları yakalayacağına inanıyorum. Bence tutuklanmalarını gerektirecek bir delil yok."

ŞÜPHELİLER ADLİYEYE SEVK EDİLDİ
Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nde soruşturması süren 2 şüpheli akşamüstü saatlerinde Sürmene Adliyesi'ne sevk edildi. Yaklaşık yarım saatlik yolculuğun ardından adliyeye getirilen şahıslar, ailelerinin ön kapıda beklemesi nedeniyle polis kontrolünde arka kapıdan adliye binasına alındı. Bu sırada adliye önünde bekleyen yaklaşık 40 kişilik grup, 'Utanmayın, Trabzon sizinle gurur duyuyor' sloganları atarak onlara destek verdi.

Zanlıların ön kapıda bekleyen yakınları ise adliyeye girmek istedi. Polis ekipleri buna izin vermezken, kızgın aileler güçlükle sakinleştirdi. Çocuklarının suçsuz olduğunu belirten aileler, Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e de tepki gösterdi. Nöbetçi Savcılığa çıkartılan şahısların ifadelerinin alınmasına başlandı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler