SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Terim'den 9 değişiklik!

Türkiye Futbol Direktörü Terim, Hollanda maçının kadrosundan 9 değişiklik yaptı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Lüksemburg ile yapılan hazırlık maçında, A Milli Takım'ın Hollanda karşılaşmasındaki kadrosundan 9 değişiklik yaptı.
2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda, Hollanda ile oynanan maçın ilk 11'inde sahaya çıkan oyunculardan Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Hakan Balta, Mehmet Topal, Gökhan Töre ve Burak Yılmaz Lüksemburg'a getirilmedi. Sarı kart cezası biten Arda Turan ise sahada takım kaptanı olarak yer aldı.
Bu futbolcuların yerine Terim; Mert Günok, Mahmut Tekdemir, Şener Özbayraklı, Mehmet Ekici, Hakan Çalhanoğlu, Kazım Kazım, Olcay Şahan ve Mevlüt Erdinç'i sahaya sürdü.
Hollanda maçının son bölümünde oyuna giren ve yaklaşık 3,5 yıllık bir aranın ardından milli takıma davet edilen Kazım Kazım ile Hakan Çalhanoğlu Lüksemburg karşısında ilk 11'de forma şansı buldu.
Ay-yıldızlı ekipte, hafif sakatlığı bulunan Alper Potuk da riske edilmeyerek, Lüksemburg maçı kadrosundan çıkarıldı.
- Adana Demirspor'un eski kalecisi Lüksemburg teknik heyetinde
Futbolda uluslararası alanda önemli bir başarısı bulunmayan Lüksemburg Milli Takımı'nda, yardımcı antrenör ve kaleci antrenörlüğünü Türkiye'de futbolseverlerin tanıdığı bir isim yapıyor.
Bir zamanlar Adana Demirspor'un kalesini de koruyan Senad Arnautovic Lüksemburg teknik heyetinde yer aldı.

[Maçtan kareler-![Lüksemburg - Türkiye maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122375/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/luksemburg-turkiye-macindan-kareler-154520-myspor)

- Gurbetçiler millileri yalnız bırakmadı
Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri olan Lüksemburg'taki maçta gurbetçi taraftarlar da milli takımı yalnız bırakmadı.
Fransa, Almanya, Belçika ve Hollanda gibi Lüksemburg'a yakın ülkelerde yaşayan Türkler, maçtan önce Josy Barthel Stadı'na gelerek, milli takıma destek verdi.
Yaklaşık 8 bin 500 kişilik Josy Barthel Stadı'nın büyük bölümüne hakim olan Türkler, yaptıkları tezahüratlarla renkli görüntüler oluşturdu.
- Türkiye-Lüksemburg maçları
A Milli Futbol Takımı, Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) mart ayı dünya sıralamasına göre 209 puanla 136. sırada yer alan Lüksemburg ile şimdiye kadar 6 maç yaptı. Bu karşılaşmalardan 5'ini kazanan, birini kaybeden Türkiye, attığı 11 gole karşılık kalesinde 5 gol gördü.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler