SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ahmet Çakar'dan bomba iddia

Seyirciyi protesto eden Emenike'ye sarı kart göstermeyen Fırat Aydınus kural hatası mı yaptı?

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Sabah gazetesi yazarı ve eski hakem Ahmet Çakar'a göre maçta kural hatası var. yine Çakar'a göre, şayet kural uygulanmış olsaydı Fenerbahçe daha ilk yarıda 10 kişi kalacaktı. Pek tabii ki bu kural hatası da maçın tekrarını gerektirir.

İşte Çakar'ın bugünkü yazısından ilgili bölüm:

"Türk hakemlerini anlayabilmek mümkün değil. Tıpkı dün akşam Fırat Aydınus'u anlayamadığımız gibi. Hakemliğe yeni girmiş ve amatör maçları henüz yönetmeye başlamış bir hakeme ilk ders olarak şunu söylerler: "Gol sevinci ya da protesto için formasını çıkartan oyuncu sarı kart görür." Daha sonra da şu kuralı öğretirler: "Bir oyuncu hakemden izinsiz sahadan çıkamaz." Daha sonra da şu kuralla devam ederler: "Bir oyuncu sebebi ne olursa olsun saha dışındaysa hakemin izni olmaksızın sahaya giremez."

[Maçtan kareler-![Fenerbahçe - Beşiktaş maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122315/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-besiktas-macindan-kareler-154494-myspor)

Şimdi ben Fırat'a soruyorum! Seyirciyi protesto etmek amacıyla formasını çıkartan Emenike'ye kart verdin mi? İkinci soruyla devam ediyorum… Hakemden izinsiz sahadan çıkan Emenike'ye başka bir sarı kart verdin mi? Üçüncü sorumu da yönelteyim. İsmail Kartal'ın kenarda ikna ettiği Emenike kafasına göre sahaya girdiğinde bu izinsiz girişten sarı kart gösterdin mi?

Bütün bu olaylar 1-2 dakika içinde gerçekleşti ama Fırat'tan 'tık' yok. Sarının S'si kartın K'si yok!

Bu kartların hiçbirisi yoruma açık değil. Oyun kuralları kitabında 10 yıllardır bulunan emirler ve amatör hakemlere bile ilk olarak öğretilen bu kurallar dün akşam Fırat tarafından uygulanmadı. Bu açık bir kural hatasıdır. Şayet kural uygulanmış olsaydı Fenerbahçe daha ilk yarıda 10 kişi kalacaktı. Pek tabii ki bu kural hatası da maçın tekrarını gerektirir. "

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler