SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Ryan Donk: Umarım Galatasaray beni alır

Galatasaray'ın kendisini izlemek için birkaç kez scout gönderdiğini belirten 28 yaşındaki savunmacı, “Umarım bu transfer için somut bir girişimde bulunurlar. Ama Türk kulüpleri son anda harekete geçer, bekliyorum” dedi.

Geçtiğimiz sezon başında FC Brugge takımından Kasımpaşa’ya transfer olan Ryan Donk, Süper Lig’de gösterdiği performansla takdir topluyor. Bir süredir adı Türkiye’nin dev kulüpleriyle anılan Hollandalı stoper, ülkesinin basınına bu konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı. 28 yaşındaki oyuncu, “Türk medyasına göre Galatasaray benimle ciddi şekilde ilgileniyor ve birkaç defa beni izlemek için scout ekibi göndermişler. Umarım bu transfer için somut bir girişimde bulunurlar. Ancak Türk kulüpleri genelde son anda harekete geçiyor. Ben de bu yüzden bekliyorum. Kulübümle 1.5 yıl daha sözleşmem var” diye konuştu.

‘Güçlü olmak zorundayım’

Boş zamanlarını da fitness salonunda geçiren Donk, “Eğer formasını giydiğiniz takım için elinizden gelenin en iyisini yaparsanız ve bu çabanızı da sahaya yansıtırsanız, Türk medyası size tapar. Hollanda’daki formuma kıyasla Türkiye’de daha güçlüyüm. Zaten güçlü de olmak zorundayım, yoksa burada hiç şansım kalmaz” ifadesini kullandı. Donk, “Ne yazık ki, Türkiye’ye gittiğinizde eğer 3 büyüklerden birinde oynamıyorsanız, Hollanda Milli Takımı’nın gözünden kaçıyorsunuz. Dirk Kuyt ve Sneijder, büyük takımlarda oynadıkları için çok dikkat çekiyor” açıklamasını yaptı.

‘İstiklal Marşı heyecan veriyor’

Ay-Yıldızlı formaya göz kırpan Donk, “İstiklal Marşı her maçtan önce çalıyor. Artık bildiğim ve heyecan duyduğum bir marş. Melodiyi bilmeme rağmen sözleri benim için çok zor, yine de saygı duyuyorum” dedi.

‘Türkiye için oynarım’

Ryan Donk’un Fatih Terim’e de bir mesajı var. “Türk Milli Takımı için bir fırsatım olursa, bunu kesinlikle değerlendiririm” diyen Hollandalı stoper, “Bu gerçekleşirse, Türkiye forması içindeki Ryan Donk’a benim bile alışmam gerekecek. İlk etapta başka planlarım var. Amacım doğduğum ve büyüdüğüm ülkenin takımında oynamak. Keşke Hollanda’dan davet gelse ve neler yapabileceğimi göstersem. Ama böyle bir teklif gelmemesi durumunda Türk Milli Takımı’nda şansımı deneyebilirim” yorumunu yaptı.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler