SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Chelsea kazandı, Mourinho çıldırdı

İngiltere Lig Kupası final maçında Chelsea, Tottenham Hotspur'u 2-0 yenerek şampiyon oldu.

İngiltere Lig Kupası final maçında Chelsea ile Tottenham Hotspur karşı karşıya geldi. Premier Lig'in iki devinin mücadelesinde Chelsea, Tottenham'ı 2-0 mağlup ederek 5. kez şampiyonluğu elde etti.

Başkent Londra'daki Wembley Stadı'nda oynanan ve 89 bin 297 kişinin izlediği final maçında Chelsea, kaptan John Terry'nin 45. dakikada attığı golle soyunma odasına 1-0 önde gitti.

Kyle Walker'ın 56. dakikada kendi kalesine attığı golle durumu 2-0 yapan ve kalan dakikalarda skoru koruyan "Maviler", kupayı müzesine götürdü.

Tarihinde 1965, 1998, 2005 ve 2007 yıllarında Lig Kupası'nı kazanan Chelsea, 5. kez kupanın sahibi oldu. Güney Londra temsilcisi, 2008'de de Tottenham ile final oynamış ancak maçı 2-1 kaybetmişti.

Portekizli teknik adam Jose Mourinho, Chelsea ile 7. kupa zaferini yaşadı. Mourinho daha önce Londra ekibiyle 2 Premier Lig, 2 Lig Kupası, 1 Federasyon Kupası, 1 kez de Community Shield şampiyonluğu yaşamıştı.

'Çocuk gibi mutluyum'

Jose Mourinho, Tottenham'a karşı kazandığı Lig Kupası finali sonrası basın toplantısında etrafa samimi gülümsemeler gönderdi, kendisini bir çocuk gibi mutlu hissettiğini söyledi.

Lakabını İngiltere'ye ilk geldiği günü "Special One" (Özel biri) olarak belirleyen Mourinho, basın toplantısında bugün için yeni lakabının "Happy One" (Mutlu biri) olduğunu belirtti.


Mourinho'nun bu sevinci sevinci sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında geldi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler