SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Fatih Terim'e şok suçlama

Fatih Terim'in Antrenör Gelişim Semineri'nde Tamer Güney'in 1989'da Turgut Özal'a yaptığı sunumu aktardığı öne sürüldü. İmparator'un Olimpiyat Stadı projesi ise TFF'nin Euro 2016'ya adaylığı sürecindeki çalışmaların aynısı çıktı.

Türk futbolunun imparatoru. 1 yılı aşkın süredir ülkenin futbol direktörü... 5+2 yıllık imzayı atarken "Türk futbolunun yapı taşlarını birer birer doğru şekilde inşa etmeye özen göstereceğiz" dedi. Ancak geçen sürede ne bir icadı oldu ne de bir keşfi... Sadece tozlu raflardan eski kitapçıkları yeniden eline aldı, bir bezle üstünü sildi; rakamları değiştirerek Türk futbol kamuoyuna aktardı...

Proje Tamer Güney'in

Ocak ayındaki Uluslararası Antrenör Gelişim Semineri'nde sahnede Fatih Terim vardı... Saatlerce anlattı. Ancak o projeler bir yerlerden tanıdık geliyordu. 1989 yılında alt yapılarda uzman antrenör Tamer Güney'in dönemin başbakanı Turgut Özal için hazırladığı proje 1991'de kitapçığa dönüşmüştü. O kitapçıkta yazan bilgiler, konular rakamlar değiştirilerek Ocak 2015'te temcit pilavı gibi yeniden Türkiye'ye sunuldu.

Stat sonunu hazırlamıştı

Fatih Terim son olarak Atatürk Olimpiyat Stadı projesiyle gündeme geldi. Stat yeniden tasarlanacak, saha zemininin yönü değişecek, hatta üstü kapanması bile ilerleyen günlerde gündeme gelebilecek. 2004 yılında Galatasaray'da iken sonunu hazırlayan o stat için "Proje ürettim" diyen İmparator'un bu planı da maalesef taze değil. EURO 2016'da Fransa'ya 1 oy ile kaybettiğimiz yarışta ev sahibi olsaydık TFF'nin uygulayacağı plan da buydu...

'Benim projem'

1980’ler ve sonrasında federasyona danışmanlık yapan Tamer Güney’in yöntemi Piontek döneminde farklı farklı kitapçıklara basıldı... 2008’de ana taslağa uygun olarak revize edildi ve Recep Tayyip Erdoğan’a sunuldu... Fatih Terim ise 2008 halini biraz değiştirip seminerde “Benim projem” diyerek dinleyicilere aktardı... Stat projesi ise daha önce Kayseri ve Konya'nın stadını yapan mimarlarca gündeme getirilmişti. Dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan sunumu beğenmiş ‘TFF buraya taşınsın’ demişti... 2016 alınamayınca plan yatmıştı... (millet)

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler