SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Neymar'ın takımı düzmece çıktı

Galatasaray ve Beşiktaş'ın yanı sıra Arjantin'den River Plate ve Brezilya'dan Guarantingueta takımlarının katıldığı International Royal Cup'ta bir sürü garip olay yaşandığı ortaya çıktı.

Turnuvaya katılacağı ilan edilen Neymar Enstitü aslında 7-14 yaş çocukların forma giydiği bir takım olduğu için, yerine Guarantingueta adlı bir takım getirildi. Brezilya 3. Ligi'ne kayıtlı bu takımın hiç futbolcusu olmadığı için toplama bir ekip oluşturuldu. Ancak toplama takımın da sadece 1'i Brezilya Futbol Federasyonu'na kayıtlı. Oyunculardan ikisi halen Çorluspor'da oynuyor.

Spor toto süper lig'in devre arasında Antalya'da düzenlenen International Royal Cup organizasyonunda büyük skandallar yaşandığı ortaya çıktı. 'futbolarena.com'un haberine göre, Türkiye'den Galatasaray, Beşiktaş, Arjantin'den River Plate ve Brezilya'dan Guarantingueta takımlarının turnuva baştan sona garip olaylara sahne oldu. Şampiyonluğu Beşiktaş'ın kazandığı turnuvada yaşanan skandallar şöyle:

NEYMAR'IN TAKIMI DEDİLER AMA...

Turnuvada Beşiktaş, Galatasaray ve River Plate'ten sonraki 4. takımın, Barcelona'da forma giyen Neymar'ın sahibi olduğu Neymar Enstitü olduğu açıklanmıştı. Ancak Neymar Enstitü'nün yerine, Brezilya 3. Ligi'nden Guarantingueta takımı geldi.

GUARANTINGUETA'NIN HİÇ FUTBOLCUSU YOKTU

Sorunlu bir dönem geçiren Guaratingueta’nın turnuvada mücadele edebilecek bir kadrosu yoktu. Takımda neredeyse futbolcu kalmamıştı. 16 Ocak’ta kulübün tam 21 futbolcuyu transfer edeceği açıklandı ancak bu oyuncuların hangilerinin deneneceği, hangileriyle resmi sözleşme imzalanacağı belli değildi. Zaten bu oyuncuların takıma katılımları da henüz gerçekleşmemişti. Dolayısıyla Antalya'ya gelen kafilede yer alamadılar.

"NEYMAR'IN TAKIMI MEĞER 7-14 YAŞINDAKİ ÇOCUKLARMIŞ!

Organizasyonda iletişim yetkilisi olarak görev yapan, Neymar’ın NTV Spor’a verdiği röportajın yanı sıra turnuva boyunca yabancı futbolcuların canlı yayınlarda çevirmenliğini yapan kişi sosyal medya üzerinden yazdığı bir mesajda: “Neymar Enstitüsü Neymar’ın arkadaşlarından oluşan bir takım. Enstitüdeki çocuklar 7-14 yaş aralığında zaten” şeklinde bir bilgi verdi.

NEYMAR HANGİ GÜNLERCE KALACAKTI!

Neymar ile ilgili bir başka gariplik de futbolcunun Türkiye'de kalış süresi ile ilgiliydi. Turnuva öncesi yapılan anonslarda Brezilyalı yıldızın, organizasyonun sonuna dek Türkiye'de kalacağı, hatta gösteri anlamında forma giyebileceği ifade edildi. Ancak Neymar bırakın Antalya'ya gitmeyi, İstanbul'da sadece 4 saat kalıp aniden geri döndü!

RIVER PLATE YEDEK TAKIMLA GELDİ

Turnuva haberlerini paylaşan resmi Twitter hesabı günler öncesinden reklam faaliyetlerine başlamıştı. “Copa Sudamericana’nın son şampiyonu, Arjantin’in en büyüğü River Plate 12 Ocak’ta geliyor” denilerek görseller paylaşılmıştı fakat Türkiye’ye gelen takım River Plate’in yedekleriydi!

TEKME TOKAT OYNAYIP KAVGA ÇIKARDILAR

River Plate’in yedek takım oyuncularının sahaya çıkmasından daha büyük problem ise bu genç futbolcuların sert futbolu oldu. A takımda forma giyebilmek için kendilerini göstermeye çalışan oyuncuların agresif oyunu Beşiktaş maçında da, Galatasaray mücadelesinde de temsilcilerimizin tepkisini çekti. İki mücadelede de futbolcular arasında tartışma çıktı. Maçlarda sakatlıklar yaşandı.

GUARANTINGUETA OYUNCULARININ SADECE 1'İ BREZİLYA'DA KAYITLI

Turnuvada Guaratingueta için mücadele eden futbolculardan sadece 1'i Brezilya'da federasyona kayıtlıydı. Farklı ülkelerden ve kulüplerden çağrılan oyuncularla sanki bir halı saha maçı yapılırmışçasına toplanan oyuncu grubu, Neymar Enstitüsü adı altında Beşiktaş ve Galatasaray gibi Türkiye’nin en önemli kulüplerinden ikisinin karşısına çıkarıldı.

ÇORLUSPOR ALEX DE SOUZA DA ORADAYDI!

Bu takımda forma giyen oyunculardan ikisi Bölgesel Amatör Lig ekiplerinden Çorluspor'un futbolcuları Alex de Souza ve Diego Neres’ti. Diego, Ekim ayında Çorluspor’a transfer oldu. Alex de Souza da Kasım ayında geldi. İki Çorlusporlu futbolcu Neymar Enstitüsü adı altında turnuvaya dahil olan Guaratingueta kulübü formasıyla Beşiktaş ve Galatasaray’a karşı mücadele etti.

ÇORLUSPOR BAŞKANI: NEYMAR BİR ARKADAŞIMIZIN DOSTU

Konuyla ilgili bilgi veren Çorluspor Kulübü başkan Serkan Elçili: "Neymar bizim bir arkadaşın dostu. Bizden oyuncuların bu turnuvada kendilerini göstermeleri için forma giymeleri yönünde ricada bulunuldu, biz de kabul ettik" diye konuştu. Elçili, buna ek olarak Türkiye'den birkaç Brezilyalı oyuncu, diğer ülkelerden de bazı futbolcuların bu toplama takım için çağrıldığını duyduğunu ama konu hakkında net bir bilgi sahibi olmadığını belirtti.

ZEMİN TARLAYA DÖNDÜ

Skandalın son perdesi de saha zemini oldu. Bu turnuvanın gerçekleştirildiği Alanya Oba Stadyumu'nda 15 Ocak'ta Alanyaspor ile Fenerbahçe bir hazırlık maçı yaptı. Sonrasında yapılan turnuva karşılaşmalarıyla birlikte saha zemini futbol oynanamaz hale geldi. Galatasaray'ın bu turnuvaya katılmak için yaklaşık 350 bin dolar para aldığı öğrenildi. Ancak Burak Yılmaz, Semih Kaya ve Koray'ın yaşadığı sakatlıklar sonrası zarar çok daha büyük oldu. (hürriyet)

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler