SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O ayakkabının akıbeti belli oldu

Arda Turan’ın, yardımcı hakeme fırlattığı kramponlar gündem yarattı. Barcelona ile oynadıkları maçta yapılan faulü görmediği gerekçesiyle yardımcı hakeme krampon atan Atletico Madridli Arda, medyanın yanı sıra yıldız futbolcuları da şaşırttı.

İspanya, Arda Turan’ı konuşuyor... 3-2 Katalan ekibinin üstünlüğü ve yarı finalist olmasıyla sonuçlanan Atletico Madrid-Barcelona Kral Kupası rövanş maçında hakeme kramponunu fırlatan Arda Turan, mücadeleye damgasını vuran isim oldu. İspanyol ve Avrupa basının yanı sıra, Liverpool’un yıldızı Sturridge ve FC Barcelonalı Rakitic’in gündeminde de Arda Turan vardı. Atletico Madridli Arda’nın gündeme oturduğu olay maçın 47. dakikasında yaşandı. Arda bir pozisyonda iki Barcelonalı’nın müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. Bu sırada ayağından kramponu fırladı. Hakemden faul bekleyen milli oyuncu, “Devam” kararı üzerine sinirlerine hâkim olamayarak, yerdeki kramponu aldı ve yardımcı hakemin olduğu bölüme fırlattı. Krampon, hakemi geçerek arkadaki görevliye doğru gelirken, bu hareket sonrası maçın hakemi Manzano, Arda Turan’a sarı kart gösterdi.

DÜNYA KONUŞTU

Arda’nın bu hareketi sadece Türkiye’de değil tüm dünyada en çok konuşulan olay haline geldi. Özellikle Türkiye ve İspanya’da sosyal medya kullanıcıları Arda’nın fırlattığı kramponları konuştu. Yıldız futbolcu için hazırlanan capsler dünyanın önde gelen medya kuruluşlarında geniş yer buldu.

İKİ YILDIZDAN AÇIKLAMALAR

Liverpool’un yıldızı Sturridge, olay üzerine Twitter hesabından “O, az önce yan hakeme ayakkabısını mı fırlattı” yazarak şaşkınlığını ifade etti. FC Barcelona’nın Hırvat yıldızı Ivan Rakitic de Atletico Madrid ile oynadıkları maç sırasında kramponlarını fırlatan Arda Turan hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Rakitic, “Arda’nın hareketine güleyim mi, yoksa nasıl bir tepki vermeliyim, bilmiyorum. Şunu söyleyebilirim ki bütün Atletico maçlarında olduğu gibi harareti yüksek bir mücadeleydi. Oynadığımız futboldan ve aldığımız sonuçtan oldukça memnunum” diye konuştu.

Hakem raporu Arda’yı kurtardı

Arda’nın krampon fırlatmasından sonra nasıl olup da kırmızı kart görmediği de sosyal medyada yoğun şekilde tartışıldı. Bunun nedeni ise, maçın hakeminin raporuydu. İspanya La Liga’nın en genç FIFA kokartlı hakemlerinden biri olan Jesus Gil Manzano, Arda Turan hakkında hazırladığı raporunda kramponlarını yan hakeme fırlatmadığını yazdı. Hakem Gil Manzano hakem komitesine gönderdiği raporda, Arda Turan’ın oyunun tansiyonundan kaynaklanan sinirle ayakkabısını sahanın dışına doğru fırlattığını ve yan hakemi hedef gözetmediğini belirtti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler