SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Holiganlar artık terör örgütü sayılacak

Federal Almanya Yargıtay'ı, Dresden Eyalet Mahkemesi'nin bir holigan grubunu terör örgütü olarak kabul ettiği kararını onayladı. Böylelikle bundan böyle holiganlar hakkında terör örgütü mensubu olarak işlem yapılabilecek.

Dresden Eyalet Mahkemesi 2009 yılında "Hooligans Elbflorenz" adlı grubun faaliyetlerini terör kapsamında sınıflandırdı. Bu karardan sonra grup dağıldı. Ancak daha önce işledikleri suçlardan dolayı beş holigan hakkında dava açıldı.

2013 yılında sona eren davada beş holigan da çeşitli hapis cezalarına çarptırıldı. Gerekçe olarak da bu grubun mensuplarının, başka gruplarla kavgalar organize edip toplum güvenliğini tehlikeye düşürmesi gösterildi.

Hapis cezası alan beş holiganın avukatları karara itiraz ederek yargıtaya başvurdu. Avukatlar, holigan gruplarının spor seyircisi olduğunu ve bu kavgaların sportif rekabet yüzünden düzenlediğini savundular.

Yargıtay başvuruyu reddetti ve holigan gruplarının terör örgütü olarak kabul edilmesinin doğru olduğuna karar verdi. Verilen hapis cezalarından üçünün de yeniden incelenmesini istedi.
Bu grup 2008 Avrupa Şampiyonası yarıfinalinde Türkiye'nin Almanya'ya 3-2 yenildiği maçtan sonra Dresden şehir merkezinde bir döner büfesine de saldırıp tahrip etmişti.

Bu karara göre sadece olay çıkaranlar değil, holigan gruplarına üye olan veya destekleyenlere de 5 yıla kadar hapis cezası verilebilecek.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler