SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yabancı tamam, peki İstiklal Marşı?

Gaziantepspor Teknik Direktörü Okan Buruk, Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) gelecek sezondan itibaren uygulamaya sokacağı yeni yabancı oyuncu kuralıyla ilgili, "İstiklal Marşı'nda sorun olacak herhalde" dedi.

Futbol Federasyonu tarafından Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen 23. Uluslararası Antrenör Eğitim Semineri'ne katılan Okan Buruk, gelecek sezondan itibaren uygulanacak yabancı oyuncu kuralıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. 

"Çok büyük emek verilip, hazırlanmış bir şey. Bir anda sayı üzerinden yargılama yapmak yanlış" diyen Buruk, şöyle devam etti:

"Eksileri ve artıları olacak. Görmek lazım. Türk futbolundaki ana sorun zaten yabancı sayısı değil. Aşağılara, alt yapılara inmedikçe, Türk futbolunu bir yerlere getiremeyiz. 'Beş yabancı oynatılmasıyla Türk futbolu ileriye gitti' dersek, yanılmış oluruz. Bekleyip görmek lazım ama asıl sorunların aşağıda olduğunu bilmeliyiz. O sorunları halledersek, sonrasında yabancı sayısı tartışılabilir. Gördükçe, yaşadıkça daha iyi anlaşılacaktır. Şu anda erken yorum yapmak yanlış olur" ifadesini kullandı.

Bir takımın 11 yabancı oyuncusuyla sahaya çıkabilecek olmasına değinen Buruk, esprili bir şekilde, "İstiklal Marşı'nda sorun olacak herhalde. En büyük sıkıntı bu olur" ifadelerini kullandı.

Kuraların Türk futboluna etkileriyle ilgili de Buruk, "Alışık olmadığımız bir şey. Yaşayıp görmek lazım. Türk futbolcusunu ileriye mi götürecek, geriye mi götürecek? Rekabet mi olacak, yoksa oynama fırsatı bulunamayacak mı? Beklemek ve resmin tamamını görmek lazım" şeklinde konuştu.

TÜTÜNEKER: KALİTELİ YABANCILAR GELSİN

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Uğur Tütüneker ise futbolda sınırlamaların kaldırılmasını desteklediğini dile getirdi.

Kaliteli yabancı oyuncuların Türkiye'ye gelmesini önemsediğini anlatan Tütüneker, şunları söyledi:

"Kaliteli isimlerin getirilmesi lazım. İyi yabancılar gelirse faydalı olur. Yabancı futbolcuların bir kısmının tribünde oturtulduğu, bir kısmının oynatıldığı sistemler doğru değil. Kısıtlamaları kaldırmak lazım. Eğer alınmasına izin veriyorsak, oynatılmasına da izin vermeliyiz. Bu oyunculara para ödeniyor. Kaç yabancı olursa olsun. Bazı kriterlerin de gelmesi lazım. Ne getirir, ne götürür bakılmalı. Kaliteli yabancılar gelsin ki Türk futbolcuları bundan faydalansın."

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler