SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım Demirören canlı yayında

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören canlı yayında önemli açıklamalar yapıyor.

NTV Spor'da Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlayan Yıldırım Demirören'in açıklamalarından satır başları şu şekilde:

"Sayın Zekeriya Alp'le biz haftada bir görüşürdük. Hiçbir şekilde haberim yoktu. Tam bir yönetim kurulu toplantısına girerken istifa haberi geldi. Tarafsızlığın ve dürüstlüğn sembolü olan bir kişinin istifa etmesine üzüldüm. Bir yandan da sevindim; bize yeni bir konu açtı. Böyle bir ismin futboldan çekiliyorum dediği zaman herkesin şapkasını önüne alıp düşünmesi gerekiyor. Artık yapacağımız konuşmaların nereye gideceğini düşünmemiz gerekiyor. Alp'e 'Hocam doğru ama yanlış yaptın' O da bana 'Başkanım kırgınlık yok. Belli dersleri çıkarırlar diye istifa ettim' dedi. Umarım futbolun aktörleri, duyumlarla kişileri yargılamaktan vazgeçerler.

"Hakem hataları değil hakemler tartışılıyor"

Avrupa'nın hangi ülkesinde MHK Başkanı, hakemlerin hatasından dolayı istifa ettiriliyor. Türkiye'de hakem hataları değil hakemler tartışılıyor. Hep hakemlerin art niyetli olduğunu söylüyorlar. Ben de buradan bunu ispatlamaları gerektiğini söylüyorlar. Ben ve Federasyon hakemlerimizin arkasındayız. Duyum aldım diyerek hareket edemezler. Hakemlerimiz o sözleri söyleyenlerden daha karakterlidir.

"Hakemlerimiz daha cesur olmalı"

Hakemlerimiz cesur olarak karar vermek zorundadırlar. Maç iptal etme yetkisini verdik, onlara o kadar güvendiğimiz için. Bir maçta ortalama en az 50 düdük çalınır. Maça göre 80'lere kadar çıkar. PTT de dahil hesaplarsak 1 haftada 1000'e yakın düdük çalınıyor. Bu düdüğü çalanlar futbolcular kadar koşuyor ve karar veriyor. Bizler 1000 düdükten 1 tane hatayı tartışıyoruz. İngiltere'de daha kötü hatalar görüyoruz. Hata tabii ki olacak. Herkes saygı ve iyi niyete uymak zorundadır.

"Cüneyt Çakır'ın şaibesi nedir ey başkan?"

Cüneyt Çakır şaibelidir diyen başkanın bunu ispat etmesi lazım. Ey başkan çık açıkla. Nedir şaibesi? Başkan olarak her demece cevap vermeye kalksam... İnsanlar kaostan beslenmeyi seviyor. Bunları kesmemiz lazım. Bizde spor programları kaos yaratmak için var. Futbolu tartışmamız lazım.

"Hata yapan hakemler daha dikkatli olsun"

Ey Zekeriya'lar lafından bıktığımız için bunu bir sembol olarak göstermemiz lazım. Biz hakemlerimize maddi açıdan yapılmayanı yaptık. Hata yapan hakem belli bir sisteme göre ceza alıyor. Bize şeffaf olalım dedik. MHK bir buzdağının içinde kapalı kalmış. Biz Federasyon olarak sanki hakemlerle oturuyoruz bu şampiyon olacak bu küme düşecek diye konuşuyoruz diye bir imaj yaratılıyor. Hata yapan hakemler daha dikkatli olsun. Hatasını kabullenmek zorunda. Zekeriya Alp'in televizyonda hakemleri değerlendirmesi kararını tüm hakemlere ben söyledim ve hepsi de kabul etti.

"Gördüğünüzü çalın"

Anadoluda yapılan hatalar büyük gazetelerde haber yapılmıyor. Ama büyük takımlar dediğimiz takımlara hata yapıldığı zaman bu günlerce tartışılıyor. Bu hakemlerde baskı yaratıyor. Ben hakemlere hep söylüyorum, beyninizle kalbiniz aynı anda çalışsın. Gördüğünüzü çalın.

"Kulüplerin dernekler yapısını değiştireceğiz"

Biz buraya kalıcı olarak gelmedik. Türk futbolu adına bir şeyler yapmak istiyoruz. Kurallara ve talimatlara baktığınızda kuralları sertleştirdimizi görebilirsiniz. Kulüplerimiz yüzde 90'ı borç batağında. Federasyon olarak onlara lisans vererek borç batağına gitmelerine yol açmayacağız. Asıl değişmesi gereken futbol kulüplerinin dernekler yapısıdır. Bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Mevcut kulüplerimizin mali yapısını bir şekilde düzenlememiz lazım. Burada da devletimizin desteği gerekiyor. Eğer kulüpleri bu mali yapıyla dernek olmaktan çıkarıp şirket haline getirirsek bu borçlarla 3 gün sonra hepsi batar. Senelerce hep idare edilmişiz. Bundan sonra mali denetleme yapısı çok katı olacak.

"Yabancı sınırını ocakta açıklayacağız"

Bu yıl için yabancı sınırında herhangi bir değişiklik yok. 2015-2016 sezonunda uygulanacak yabancı sınırlamasını da ocak ayında açıklayacağız. Yabancı transferi için bazı kriterler düşünüyoruz. Yabancı sınırı için %10 Milli takım kriteri koyunca Melo gibi bir oyuncu bile buna takılıyor. Bunu da düşünüyoruz ve en doğru olanı yapmaya çalışıyoruz.

"Volkan'ın sahadan çekilmemesi lazımdı"

Milli Takımımızın başarısı tribünle başlar diyoruz, seyirci Milli Takımımızı yuhluyor. Koşulsuz destek bekliyoruz.. Milli Takım taraftarı kalmadı. oyuncularımız her maç protesto ediliyor. Volkan Demirel'in yaptığını da yanlış buluyorum ama ona yapılanları da daha büyük felaket. Volkan'ın sahadan çıktığını öğrendiğimde "Beni sakın aşağıya indirmeyin, inersem bütün takımı sahadan çekerim. Benim takımıma kimse küfür edemez" dedim. Ama diğer taraftan bence Volkan da stadı terk etmemeliydi.

"Gündüz maçını yayıncı kuruluş istemiyor"

Ben öğlen, gündüz maçları oynanmasından yanayım. Kulüplerimiz de gündüz maçına sıcak bakıyor. Ancak yayıncı kuruluş buna karşı çıkıyor.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler