SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Güvenlikçiler: "Darp edildik, şikayetçiyiz"

A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile oynadığı maçtan sonra bazı gazetecilere yapılan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturmada savcılıkça serbest bırakılan 5 koruma görevlisinin de darp edildikleri gerekçesiyle gazetecilerden şikayetçi oldukları öğrenildi.  

A Milli Futbol Takımı'nın Kazakistan ile oynadığı 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri maçının ardından bazı gazetecilere yapılan saldırıya ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında şüpheli olarak ifadelerine başvurulduktan sonra serbest bırakılan koruma görevlilerinin de gazetecilerden şikayetçi oldukları öğrenildi.

Türk Telekom Arena'da yapılan milli maçın ardından, kendi isteğiyle kadrodan çıkarılan kaleci Volkan Demirel ve Fenerbahçeli diğer futbolcu Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın stattan ayrılması sırasında yaşanan olaya ilişkin İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma farklı bir boyut kazandı.

Spor savcısı olarak soruşturmayı yürüten İsmail Onaran'ın, pazar gecesi yaşanan olayla ilgili, güvenlik kamerası kayıtları ile gazetecilerin çektiği görüntülerin toplanması talimatını vererek, bu görüntülerle birlikte olayın çıkış noktasını tespit etmeye çalıştığı öğrenildi.

Gazetecilerin şikayet ettiği 5 koruma görevlisinin ifadesine başvuran savcı Onaran'ın, korumalardan birinin, "kafasına fotoğraf makinesiyle vurulduğu", diğer bir korumanın da "kendisine tekme atıldığı" yönünde ifade vermeleri ve bunu yaptıklarını iddia ettikleri gazetecilerden şikayetçi olmaları üzerine soruşturmayı genişlettiği kaydedildi.

"Volkan Demirel'i bekleyenler arasında küfür edenler var mı?"

Soruşturmada savcılık, saat 23.30'da sona eren maçın ardından Kazakistan milli takımının saat 24.00'te stattan ayrıldığı, soruşturma konusu olayın ise saat 01.00 sularında yaşandığına dikkati çekerek, bu sırada olay yerinde 500'e yakın taraftar bulunmasının nedenini araştırdığı ifade edildi.

Olayların organize olup olmadığını da inceleyen savcılık, bununla ilgili şüpheli görevlilerden başka, bu kişilerin arasında maç başlamadan önce milli kaleci Volkan Demirel'e küfür eden kişilerin bulunup bulunmadığının tespitinin yapılmasını istediği de dile getirildi.

Koruma görevlilerinin Volkan Demirel'i almaya gitmemesi durumunda yaşanabilecek sıkıntılar üzerinde de duran savcılık, yaşanan olaylarla ilgili ifadesine başvurduğu şüpheli koruma görevlilerinden başka, kamera görüntülerinden tespit ettiği ve koruma görevlilerinin şikayette bulunduğu gazetecilerin de ifadesini alacak.

Ayrıca, olayın görgü tanıkları olarak futbolcular Volkan Demirel ve Emre Belözoğlu ile Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Hasan Çetinkaya'nın da ifadelerine başvurulacak.

Küfür olayı da soruşturuluyor

Bu arada savcılığın, olayın yaşandığı statta çıkış kapısının bulunduğu alanın, 6222 sayılı Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanun'un kapsamında yazılı olan "akredite alanı"na girip girmediği yönünde de bir tespit yapacağı, buna göre soruşturmanın bu kanun ya da TCK'nın ilgili maddeleri kapsamında yürütüleceği kaydediliyor.

Öte yandan, savcı İsmail Onaran'ın, söz konusu maçtan önce milli kaleci Volkan Demirel'e küfür ettikleri iddiasıyla bazı taraftarlar hakkında da Demirel'in şikayeti üzerine soruşturma başlattığı ve bu kapsamda kimlikleri henüz tespit edilemeyen kişilerin görüntülerinin inceleneceği belirtiliyor. Küfür ettiği belirlenecek kişilerle ilgili gözaltı işlemi uygulanacak.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler