SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

O golleri mafya atıyor

Yunanistan'da liglerin ertelenmesine neden olan hakem dövme olayının mafyavari bir geçmişi bulunuyor. 2010'da bir hakemin ofisine bomba atıldı. Aynı isim 4 kişi tarafından dövüldü.

Farklı hakemler benzer saldırılara uğradı. Hepsinin odağında öne çıkan isim Olympiakos Başkanı Marikanis oldu. Ona dava açan savcılar görevden uzaklaştırıldı.

Bugün gazetesinin haberine göre; Yunanistan'da FIFA kokartlı hakem ve Merkez Hakem Komitesi Başkan Yardımcısı Hristoforos Zografos'un sokakta beyzbol sopasıyla dövülmesi üzerine lig maçları süresiz ertelenmişti. Olympiakos Başkanı Vangelis Marinakis, saldırıyı AEK Başkanı Dimitris Melissanidis'in yaptırdığını iddia etmişti. Melassanidis ise iddiaları yalanladı. Ancak Yunan basınında çok farklı iddialar konuşuluyor.

OLAYLARIN ODAK NOKTASINDA MARINAKIS VAR

Yunanistas futbolunu kontrol ettiği öne sürülen Olympiakos Başkanı Marinakis'in tahtının tehlike altına girdiği, yeni "Marinakis'in Dimitris Melissanidis olacağı kulislerde konuşuluyor. Geçmişte hakemlere çok kez saldırıldığı ancak hiçbirinde liglerin ertelenmediği, Merkez Hakem Kurulu'nun tepki göstermediği belirtiliyor. Hakeme saldırı loayının ilk defa oluyormuş gibi sunulması Panathinaikos vePAOK camiasına yakın isimlerce eleştiriliyor.

Yeraltı faaliyetlerinde liderlik için Olympiakos ile AEK arasında savaş başladığı savunuluyor. Geçmişte yaşanana saldırı olaylarının listesi ise şöyle:

VASARAS'IN OFİSİNE BOMBA ATILDI

Kyros Vasaras Yunanistan’ın en iyi hakemi. İşlettiği turizm ofisinin girişine 25 Mart 2010’da el bombası atıldı. 31 Ekim 2010’daki Panathinaikos-Oliympiakos maçında hakem gözlemciliği yapmıştı. PAO’nun 2-1 kazandığı maçın ardından evinin önünde 4 kişi tarafından sopayla dövüldü.

SIDIROPOULOS SOPALI SALDIRIYA UĞRADI

Süper Lig hakemi Tasos Sidiropoulos 19 Ocak 2011’de sağlık testi çıkışında tüm hakemlerin gözleri önünde sopalı saldırıya uğradı.

KONSTANTINEAS'IN DÜKKANI PARAMPARÇA EDİLDİ

Asıl mesleği fırıncılık olan orta hakem Petros Konstantineas’ın dükkanı 26 Ocak 2012’de paramparça edildi. Konstantineas, son 1 yılda 3 kez Olympiakos taraftarlarınca mağazaya ufak çaplı saldırı yapıldığını, kırmızı boyayla “Kırmızı” yazıldığını söyledi. Kundakçıların Olympiakos Taraftar Derneği üyesi oldukları ortaya çıktı.

MARINAKIS HAKEM TAVSİYESİNDE BULUNMUŞ

Olympiakos Başkanı Vangelis Marinakis ile dönemin Olympiakos Volou (2010-11 sezonu sonunda şike davası nedeniyle küme düşürüldü, Avrupa’dan 5 yıl menedildi) Başkanı Ahilleas Beos’un hakem atamaları üzerine yaptıkları konuşmalar basına sızdı. Marinakis hangi hakemlerin atanması gerektiği konusunda “tavsiyelerde” bulunuyordu.

FUTBOLCU CAVELLAS'IN KAFETERYASI KUNDAKLANDI

Nisanda oynanan ve PAOK’un Olympiakos’u 1-0 yendiği kupa maçının ardından, PAOK forması giyen Yorgos Cavellas’ın Atina’daki kafeteryası kundaklandı.

MARINAKIS'E DAVA AÇAN SAVCILAR GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

Marinakis suç örgütü kurma, gasp, cinayete teşebbüs, patlayıcı madde kullanma, şike gibi suçlara karıştığı iddiasıyla 8 Temmuz 2014’te ifadeye çağırıldı. Politikacıları, polisleri ve hakemleri kendi çıkarları için kullandığı öne sürülüyordu. Davayı başlatan savcılar Aristidis Koreas ve Haris Lakafosis, tüm suçluları yakalamak için kararlı olduklarını vurguluyorlardı. Ancak 2 Ekim’de ikisi de davadan uzaklaştırıldı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler