SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'Isırmayıp ayak kırsaydım bu cezayı almazdım'

2014 Dünya Kupası'nda İtalyan futbolcu Chiellini'yi ısırdığı için 4 ay ceza alan Uruguaylı futbolcu Luis Suarez, kendisini cezalandıran FIFA'ya veryansın etti: "Sahada bir oyuncunun ayağını kırsam ceza almayacaktım."

Barcelona'nın Uruguaylı yıldızı Luis suarez, 4 ay futboldan men edildiği dönemi bu kez; "Benim hayatım, Luis Suarez" adlı otobiyografisinde anlattı.

"Bir suçlu gibi muamele gördüm" ifadeleriyle FIFA'yı eleştiren Suarez, "İnsanlar bana sürekli sorun çıkaran biriymişim gibi davrandı. Oysa benim nasıl biri olduğumu en iyi takım arkadaşlarım anlatır" ifadeleriyle bazı eleştirilerin çok ağır geldiğini vurguladı.

Suarez, Hollanda Ligi'nde Ajax forması giyerken, 2011 yılında Feyenoord maçında rakibi Otman Bakkal'ı ısırmıştı.

"ÜÇÜNCÜ KEZ BİRİSİNİ ISIRDIM"

Suarez, kariyerini tehlikeye atan bir hata yaptığını kabul etmesine karşın; "Üçüncü kez birisini ısırdım. Yardım almam gerekiyordu. Ama belki de ben kolay hedefim. Sahada bir oyuncunun ayağını kırsam ceza almayacaktım. Isırmak insanları korkutur ama bu, sahada olabileceklerin yanında daha zararsız kalıyor" ifadeleriyle FIFA'ya gönderme yaptı...

Suarez 21 Nisan 2013 tarihinde Chelsea ile Liverpool arasında Anfield Road'da oynanan mücadelede Ivanovic'i de ısırmıştı. Suarez'e o ısırık sonrası İngiltere Futbol Federasyonu 10 maç 'ısırık' cezası vermişti.

"SERBEST KALMIŞ BİR MAHKUM GİBİ..."

Liverpool'dan Barcelona'ya transfer olduğu süreci de kaleme alan Uruguaylı yıldız, yaşananlara rağmen Katalan kulübünün transferden vazgeçmeyerek kendisine büyük bir şans tanıdığını söyledi. Aldığı ağır ceza nedeniyle özgüvenini kaybettiğini belirten Suarez, 4 ayın ardından ilk kez Real Madrid maçında sahaya çıktığı anı; "Tribünler, serbest kalmış bir mahkumu alkışlıyordu" ifadeleriyle tanımladı.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler