SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

''O formayı istiyorum''

Galatasaraylı futbolcu Hamit Altıntop, Borussia Dortmund maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. 

Şampiyonlar Ligi D Grubu 3. maçında Türk Telekom Arena Stadı'nda Borussia Dortmund'u konuk edecek olan Galatasaray'da futbolculardan Hamit Altıntop ile Prandellli'nin yardımcısı Gabriele Pın maç öncesinde basın mensuplarının soruları yanıtladı. Hamit, "Çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdim. 6 hafta hiçbir idman kaçırmadım. Takımdan çok ayrı kalmadım. Son maçlarda oynadım. O formayı almayı istiyorum. Takıma katkı vermek istiyorum. Bunu burada değil en iyi şekilde sahada gösterebilirim." sözlerini sarf etti.  

"Dortmund maçı benim için özel bir maç"

Dortmun maçı ile ilgili olarak da konuşan Hamit, "Bu karşılaşma benim için özel bir maç olacak. Almanya'da derbide iyi işler yapmıştım ama ben bu maçı derbi olarak görmüyorum. Orada çok vatandaşlarımız var. Onları sevindirmek istiyoruz. Kendi kulübümüzü, taraftarımızı sevindirmek istiyoruz. Turu atlamak istiyoruz. Turu atlamak için yarınki maç çok önemli. Biz ligde hemen hemen istediğimiz puanları aldık. Balıkesir'de bir kaza yaşadık ama böyle şeyler oluyor. Yeni bir hoca için yeni bir kültüre gelmek, tanıma sürecini kapatması zaman alıyor. Eleştirileriniz doğal çok iyi futbol oynamıyoruz. Ama yol alıyoruz ve sonuçlar da ortada. İyi bir yoldayız ama yolumuz uzun." şeklinde konuştu.

"Temelimiz Türkiye Ligi"

Hamit, "Bizim temelimiz Türkiye Ligi. Türkiye'de başarılı olamazsak Şampiyonlar Ligi'ne katılamayız. Dortmund için de bu geçerli. Kendimize güveniyoruz. Şampiyonlar Ligi müziğinden sonra burada çok güzel bir maç izleyeceğiz. Takım kazansın benim sahada olmam önemli değil. O zaman herkes mutlu olacaktır." diyerek sözlerini tamamladı.

Basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli soğuk algınlığı nedeniyle yer almazken onun yerine yardımcı Gabriele Pin vardı.

Pin konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Takımın durumu gayet iyi. Derbi galibiyeti özgüvenimizi geri getirdi. Her maçı kazanmaya odaklanmış durumdayız. Arsenal maçı bizim için dönüm noktası oldu. Bizim için bir ders oldu. Takımların sistemi vardır önemli olan mantalitedir. Başka ülkelerde daha iyi takımlar görebilirsiniz ama bu burada gelişme olmadığı anlamına gelmez. Buraa yeni bir grup var üstüne kata kata ilerleyeceğiz. Birden fazla sistem denedik son maçlarda. Bir şey hatırlatayım: Biz Fenerbahçe 10 kişi kaldıktan sonra 4-3-2-1’e döndük. Bu sistemin takıma denge getirdiğine inanıyoruz ve buna devam edeceğiz. Bu doğru oyuncuların son maçları iyi oynadığını biliyoruz. Ancak Dortmund karşısında kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz.

 

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler