SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TFF'den G.Saray ve F.Bahçe açıklaması

TFF, Süper Kupa finalindeki olaylar sonrası aldıkları ceza nedeniyle kendilerini suçlayan Galatasaray ve Fenerbahçe’nin ceza gerekçelerini tek tek açıkladı ve “ikiniz de bu cezayı hak ettiniz” imasını yaptı.

Süper Kupa finalinin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen yankısı bitmedi… Karşılaşma sırasında ve sonrasında yaşanan olaylar nedeniyle aldıkları cezalardan Türkiye Futbol Federasyonu’nu (TFF) sorumlu tutan Galatasaray ve Fenerbahçe’ye, TFF de cevap verdi. TFF’den yapılan açıklamada, ‘Süper Kupa finalinin organizatörü TFF’dir ama çıkan olaylardan kulüpler sorumludur’ denildi ve ‘iki kulüp de bu cezaları hak etti’ iması yapıldı.

Disiplin yönetmeliğinin ilgili maddelerinin açık bir şekilde yazıldığı bildiri şöyle:

OLAYLARDAN KULÜPLER SORUMLUDUR

TFF Süper Kupa Statüsü'nün "TRİBÜN DÜZENLEMESİ ve ORGANİZASYON" başlıklı 4.maddesine göre; TFF Süper Kupa maçında tribün düzenlemesi ve organizasyon hakkı TFF’ye ait olmakla birlikte müsabaka öncesinde, esnasında ve sonrasında herhangi bir olay çıkması halinde olaylara sebebiyet veren taraftarların eylemlerinden kulüpleri sorumludur.
Buna göre kulüplerin, yaşanılan SAHA OLAYLARINDAN kendilerinin değil, organizasyon hakkına sahip TFF'nin sorumlu olduğuna dair savunmasının hukuki dayanağı yoktur.
Yine, TFF Süper Kupa Statüsü'nün 10/I,D maddesi gereğince kulüpler, TFF Süper Kupa müsabakasında taraftarlarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürattan da sorumludur.

FENERBAHÇELİLER 39 YABANCI CİSİM ATTI

Fenerbahçe A.Ş.'ye taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle, PFDK'ca verilen 20.000.-TL para cezasının arttırılması talebi kabul edilmiş;
Sahaya 39 yabancı cisim (pet su bardağı ve şişesi, torpil, maytap) atılması , ve bu maddelerin bir kısmının yanıcı ve parlayıcı madde ile metal para olması; 12 adet meşale yakılması, ancak meşalelerin sahaya atılmaması; 15 adet koltuğun kırılması; atılan yabancı cisimler nedeniyle müsabakanın 1 kez durması; böylece saha olaylarının, müsabaka bütünlüğünü bozar nitelikte olması dikkate alınarak PFDK'ca Fenerbahçe A.Ş. ' ye taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen cezanın 100.000.-TL olarak artırılmasına;

GALATASARAYLILAR 189 YABANCI CİSİM ATTI VE ADAM YARALADI

Galatasaray A.Ş.'ye taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle PFDK'ca verilen 150.000.-TL para cezasının arttırılması talebi kabul edilmiş;
Sahaya toplam 189 yabancı madde (pet su bardağı ve şişesi, çakmak, madeni para, maytap, klipsli zincir halkası, muşta, bir plastik torba içinde çekirdek, meşale, ayakkabı, domates, koltuk parçası) atılması ve bu maddelerin bir kısmının yanıcı ve parlayıcı madde ile metal para olması; 11 adet meşale yakılması, bunlardan 2 adedinin yanar vaziyette sahaya atılması; 96 adet koltuğun kırılması; atılan yabancı cisimler nedeniyle müsabakanın, bir keresinde 6 dakika olmak üzere 2 kez durması; atılan cisimlerden üçünün müsabaka görevlileri ile bir futbolcuya isabet etmesi; atılan muştanın isabet ettiği görevlinin yüzündeki yaralanma nedeniyle hastaneye kaldırılması dikkate alınarak, PFDK'ca Galatasaray A.Ş.'ye taraftarlarının neden olduğu saha olayları nedeniyle verilen 150.000.-TL para cezasının, 1 resmi müsabakayı seyircisiz oynama cezası şeklinde artırılmasına; karar verilmiştir.

YARALAMA OLAYINDA KİMSEYE AF YOK

Ayrıca bugüne kadar yüze gelen cisimlerde ve yaralama olaylarında istikrarlı olarak seyircisiz oynama cezası verilmiştir.

Yukarıda sayılan maddelerden de net olarak anlaşılacağı gibi sahada oynanan futbolun kirletilmesine yönelik hiçbir suça, gayrihukuki veya keyfi bir ceza verilmiş olması söz konusu değildir. Esasen bu durum tüm kulüp başkan ve yöneticileri tarafından net olarak biliniyor olmasına rağmen, alınan kararların usulsüz olduğu yönündeki açıklamaların tamamen popülist bir yaklaşım olduğu tüm sağduyulu futbolseverlerin ortak kanaatidir. Türkiye Futbol Federasyonu olarak hedefimiz sahalarda bu tür benzeri olaylar tek bir kez bile oluşmayacak güne kadar mücadelemize devam etmek ve kararlı duruşumuzu sürdürmektir. Bu konuda dayanağımız ve en büyük gücümüzü huzurlu bir futbol ortamı arayan, kavgasız ve küfürsüz bir futbol ortamı arzulayan sağduyulu futbol seyircilerimizden alıyoruz ve almaya devam edeceğiz.

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler