SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Kartal'ın engeli dehlizler!

Kartal'ın engeli dehlizler!

İnönü Stadı’nı yenilemek için kolları sıvayan Beşiktaş, Anıtlar Kurulu’nun engeline takıldı. Kurulun onay vermemesindeki nedenin, stadın altından geçen dehlizler olduğu belirtildi.

Yıkılıp yıkılmayacağı adeta yılan hikayesine dönen İnönü Stadı projesinde Anıtlar Kurulu’nun henüz onay vermemesinin ardında, stadın altından geçenler dehlizler olduğu öğrenildi.

Kurula verilen ilk projenin onay almaması nedeniyle yönetimin toplanarak projeyi değiştirdikleri belirtildi. Siyah-beyazlı yöneticiler, yeni projenin, dehlizlere inşaat sırasında herhangi bir zarar vermeyecek şekilde yeniden tasarlandığını ifade ettiler. Anıtlar Kurulu’nun ilk projeye onay vermemesi nedeniyle stadın yıkımının bu sezon olmama ihtimalinin yükseldiği öğrenildi.

Beşiktaş Yönetimi’nin yeni projeye izin alma konusunda bir gecikme yaşaması durumunda ise İnönü Stadı’nı yıkmayacakları, yeni sezon maçlarını yine burada oynayacakları vurgulandı.

Siyah-beyazlılar, stadın altından geçen dehlizleri yeni proje kapsamında turizme kazandıracaklarını açıklandılar. Anıtlar Kurulu, aynı gerekçeyle Taksim-Yenikapı ve Marmaray projesindeki kazılarda da tarihi eserler nedeniyle bu inşaatları bir süre durdurmuş, eserleri koruma kapsamına alacak yeni bir proje istemişti.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler