SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sergen'den G.Saray ve Beşiktaş yorumu!

Türk futbolunun efsane isimlerinden Sergen Yalçın, Galatasaray ve Beşiktaş'ı yorumladı...

Türk futbolunun efsane isimlerinden Sergen Yalçın, Spor Toto Süper Lig 2011-2012 sezonunun açılış haftasında kaybeden Galatasaray ve Beşiktaş'ı yorumladı.

[

MYNETSPOR'U FACEBOOK'TAN TAKİP EDİN](http://www.facebook.com/spormynet)

"FUTBOLCU KAMPI SEVMEZ" Sergen Yalçın, "Beşiktaş ve Galatasaray neden kaybetti?" sorusunu esprili bir şekilde yanıtladı:
"Uzun kamp dönemleri takıımları zor duruma soktu. Bizim oyuncularımız alışkın değil bu kamp sürecine. Kamp süreci futbolcuyu çok sıkar. Bana zaten hiç sormayın. Otelin birine gidersin 15 gün kalırsın, yemek yersin, antrenman yaparsın ve yatarsın. Bunun haricinde bir şey yok. Bu yüzden çok sıkıcıdır."

GALATASARAY NEDEN KAYBETTİ? "Ben Galatasaray'ın ne oynadığını hiç anlayamadım. Bu takım 1-2 aylık bir kamp süreci geçirdi ve neye çalıştıklarını, futbol olarak neyi benimsediklerini çözemedim açıkçası. Verilen demeçlerden sonra ben çok ofansif bir Galatasaray bekliyordum. Şampiyonluğa oynayan bir takımı bu kadar geniş bir alanda tutamazsın.

Aksi halde çok büyük boşluklar verirsin. İstanbul Büyükşehir Belediye gibi çok mücadele eden iyi bir ekip bu zaaftan çok iyi faydalanır. Zaten İBB de Galatasaray'ın zaaflarından faydalanmak üzere çıktı sahaya ve her şey onların istediği gibi oldu. Maçı zorlanmadan kazandılar. Galatasaray maçı çevirmek için hiçbir şey yapmadı.

Bu kadar transfer yapılmasına rağmen Galatasaray'ın oynadığı oyunu, sistemini ve oyuncuların sahadaki duruşunu hiç beğenmedim. Galatasaray toplama takım görüntüsünde. Mutlaka bu takımın iyi oynaması ve kazanması lazım. Yoksa bu takım çok büyük sorunlar yaşar devamında. Çünkü Fatih Terim; Sercan, Engin, Kazım gibi sorunlu oyuncuları aldı. "Ben oynatırım" dedi. İyi ama oynatamazsa ne olacak? Galatasaray kazanamazsa ben takımda işlerin sarpa saracağını düşünüyorum."

BEŞİKTAŞ NEDEN YENİLDİ? "Geçen sezon ben Beşiktaş'la ilgili çok enteresan yazılar yazdım. Hem Guti ile ilgili hem de Beşiktaş'ın oyun sistemiyle ilgili...
"Ligin ilk maçları zordur" diye bir klişe var. Peki ligin ilk maçları Eskişehirspor için İBB için zor değil mi? Zor maçları kazanmadan nasıl şampiyon olacaksın? Quaresma'nın kanattan bir tane akın yaptığını görmedim. Orta sahada öyle toplar kaybetti ki, kaybettikten sonra da tribündeki seyirciler gibi seyrettiğini gördüm. Simao keza aynı şekilde. Dolayısıyla Almeida top alamıyor ve verimli olamıyor. Fernandes defansif mi ofansif mi ben anlayamadım. Necip iyi bir oyuncu ama yetenekli değil. Mutlaka defansın önünde sibop görevi görmesi lazım. Ama bakıyorum Necip atak yapıyor.
Bir müsabakayı kazanmak için istemek çok önemli. Mücadele etmek lazım. Burada Quaresma, Simao, Almeida, Fernandes gibi oyuncular sorumluluk almazsa bu takım nasıl maç kazanacak?

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler