SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

C.Ronaldo'nun en güzel 10 golü! (VİDEO)

6 sezonluk Manchester United kariyeri boyunca toplam 117 gole imza atan Cristiano Ronaldo'nun en güzel 10 golü sizlerle.

2003 yazında David Beckham'ın Real Madrid'e satılması sonrası Manchester United taraftarları onun yerinin dolmayacağı konusunda çok endişelilerdi.

2003-2004 sezonu için hazırlıklarını sürdüren Manchester United, Sporting Libzon ile hazırlık maçı yaparken bir oyuncu Alex Ferguson'un dikkatini çok fazla çekiyordu.

Portekiz ekibinin sağ kanadında görev olan 18 yaşındaki genç oyuncu 1 hafta içinde Manchester United'a imza atıyor ve Beckham'dan boşalan 7 numaralı formanın sahibi oluyordu.

Cristiano Ronaldo Kırmızı-Şeytan'lardaki ilk sezonunda yeteneklerini göstermesine rağmen Fletcher'in yedeği olarak kalıyor ve ligde sadece 15 maç ilk 11'de başlıyordu.

Sonraki sezonlarda yavaş yavaş Manchester United'ın değişilmez oyuncusu olmaya başlayan Manchester United'ın ilk Portekiz'li oyuncusu esas patlamayı 2005-2006 sezonunda yapıyor ve o sezon ligde 24 kere ilk 11 çıkıyor ve toplamda da o sezon 11 gole ulaşıyordu.

Yazın Almanya'da düzenlenen Dünya Kupası'nda çeyrek finalde Portekiz-İngiltere eşleşirken, Rooney'nin kırmızı kart gördüğü pozisyonda ortamın gerilmesi ile olaylar Ronaldo'nun İngiltere'de iyice eleştirilmeye başlamasına hatta, istenmeyeden adam ilan edilmesine kadar uzanıyordu.

Yeni sezonda Alex Ferguson bu genç oyuncunun arkasında dururken, Rooney'de aralarında bir problem olmadığını söylüyordu. 2006-2007 sezonunda ligi 17 golle tamamlayan Ronaldo, Manchester United taraftarlarının adeta sevgilisi oluyordu.

2007-2008 sezonundaki peformansı ise hem kendisi için hem de kulübü için maksimum düzeydeo oluyordu. O sezon Manchester United forması ile ligde çıktığı 34 maçta 32 kere ağları havalandırarak ligde Manchester United'ı şampiyonluğa taşıyan Cristiano Ronaldo hem Premier Lig'de gol kralı oluyor hem de "2008 yılının en iyi futbolcusu" ödülünü alıyordu. Şampiyonlar Ligi'nde de etkili performansını sürdüren Portekiz'li yıldız Devler Ligi'nde attığı 8 golle takımının Avrupa'nın en büyüğü olmasını sağlıyordu.

Devler Ligi finalinde seri penaltı atışlarında Ronaldo, penaltı vuruşunu kaçırsa da Terry'nin atışında topu direğe nişanlaması ile göz yaşlarına hakim olamıyor ve Anelka'nın penaltı vuruşunu kaçırması ile o gecenin en çok sevinen isimlerinden biri oluyordu.

Diğer tüm kulüplerin aksine 7 numaranın efsane olduğu Manu'da Georges Best, Eric Cantona ve David Beckham gibi adını ölümsüzleştiren Cristianı Ronaldo 94 milyon euroluk bonservis bedeli ile Real Madrid'in yolunu tutarken "dünyanın en pahalı oyuncu" unvanını da hak ederek alıyordu.

6 sezonluk Manchester United kariyeri boyunca toplam 117 gole imza atan Cristiano Ronaldo'nun en güzel 10 golü sizlerle.

[**CRISTIANO RONALDO'NUN EN GÜZEL 10 GOLÜ

**](https://www.mynet.com/spor/video)

Mynet Spor Özel

Abdülkerim ŞİMŞEK

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler