SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Osmanlıspor 2 - 0 Zürih

UEFA Avrupa Ligi L Grubu'ndaki Osmanlıspor, sahasında Zürih'i 2-0 mağlup etti ve lider olarak bir üst tura yükselme başarısı elde etti.

Avrupa'da Osmanlıspor fırtınası devam ediyor... UEFA Avrupa Ligi L Grubu maçında sahasında Zürih'i Delarge'nin 73 ve Erdal Kılıçarslan'ın 89. dakikadaki golüyle 2-0 mağlup eden Başket ekibi, 10 puana yükseldi ve lider olarak bir üst tura yükseldi.

Orta alan mücadelesi şeklinde başlayan mücadele Zürih, ilk bölümde biraz daha etkili başladı. Ancak dakikaların ilerlemesiyle oyunu rakip yarı alana yıkan temsilcimiz, rakip kalede net fırsatlar yakaladı ancak iki takım da girdiği pozisyonları değerlendiremeyince takımlar soyunma odasına golsüz eşitlikle gitti.

Mücadelenin ikinci yarısında Osmanlıspor mücadeleye baskılı ve atak başladı. Başkent ekibi, özellikle Webo ve Delarge ile net fırsatlar yakaladı.

Temsilcimiz baskılı oyununun karşılığını Delarge ile aldı. Hızlı gelişen Osmanlıspor atağında orta alanda Adam Maher'in ara pası ile sağ çaprazda topla buluşan Dzon Delarge ceza sahasına girdi. Topu sol tarafına çekerek vuruşunu yapan golcü oyuncu topu kalenin sağ üst tarafından filelerle buluşturdu ve ekibimizi 1-0 öne geçirdi.

Mücadelenin 89. dakikasında sahneye çıkan Erdal Kılıçaslan, Osmanlıspor'u 2-0 üstünlüğe taşıdı ve maçta son sözü söyledi.

Kalan dakikalarda iki takım da gol bulamadı ve mücadele 2-0 Osmanlıspor galibiyeti ile sona erdi. Temsilcimiz lider olarak grubu tamamlarken, Zürih ise bu mağlubiyetin ardından Avrupa Kupaları'na veda etti.

OSMANLISPOR 2 - 0 ZÜRİH
STAT: Osmanlı
HAKEMLER: Matej Jug, Matej Zunic, Manuel Vidali (Slovenya)
OSMANLISPOR: Karcemarkas, Vrsajevic, Numan Çürüksu, Prochazka, Pinto, Mehmet Güven, Ndiaye, Delarge (Dk. 74 Umar), Maher, Regattin (Dk. 87 Erdal Kılıçaslan), Webo (Dk. 77 Rusescu)
ZÜRİH: Vanins, Nef, Bangura, Kecojevic, Brunner (Dk. 60 Sadiku), Sarr, Kukeli, Voser (Dk. 77 Kone), Winter, Cavusevic (Dk. 67 Schönbacher), Rodriguez
GOLLER: Dk. 72 Delarge, Dk. 89 Erdal Kılıçaslan (Osmanlıspor)
SARI KARTLAR: Dk. 50 Rodriguez, Dk. 85 Schönbachler, Dk. 90+4 Kukeli (Zürih), Dk. 90+4 Umar (Osmanlıspor)

MAÇTA DAKİKALAR

6. dakikada Brunner'in kullandığı taç atışı sonrası ceza alanı içinde Nef'in arkaya aşırttığı topa iyi yükselen Sarr'ın kafa vuruşunda, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.
13. dakikada Regattin'in soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde iyi yükselen Ndiaye'nin kafa vuruşu sonrası top az farkla üstten auta gitti.
22. dakikada sol kanatta topla buluşan Ndiaye, pasını Mehmet Güven'e aktardı. Bu futbolcunun ceza yayı üzerinden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Vanins'te kaldı.
44. dakikada sol tarafta topla buluşan Regattin rakibini geçtikten sonra mükemmel vurdu, ancak meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.
Müsabakanın ilk yarısı 0-0 tamamlandı.

52. dakikada ceza alanı içindeki Maher topu altı pasa yakın noktadaki Webo'ya aktardı. Bu futbolcunun yaptığı kötü kafa vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci kontrol etti.
71. dakikada Maher, kendi getirdiği topu altı pas içindeki Webo'ya aktardı. Bu futbolcunun vuruşu istediği gibi olmazken, meşin yuvarlak kalecinin ellerinde kaldı.
72. dakikada Maher'in derinlemesine pasında defansın arkasında topla buluşan Delarge, rakibinden sıyrıldıktan sonra sert bir vuruşla meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.
89. dakikada Umar'ın ara pasıyla defansın arkasına sarkan Erdal Kılıçaslan, topu bir süre sürdükten sonra sol çaprazdan yaptığı düzgün bir vuruşla Osmanlıspor'un ikinci golüne imza attı: 2-0.
90+1. dakikada Kone'nin kaleyi karşıdan gören pozisyonda attığı sert şutta, kaleciyi geçen top yan direkten döndü.
Karşılaşmayı Osmanlıspor 2-0 kazandı.

Grubundan lider olarak çıkan Osmanlısporlu futbolcular maçın bitiminin ardından, ülkelerinin bayraklarının yer aldığı bir flama eşliğinde sevinç gösterisinde bulundu.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler