SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İngiliz basınından olay iddia! 'Infantino 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe'yi kolladı'

FIFA Başkanı, Gianni Infantino şok bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. Dünya futbolunun patronu 3 Temmuz 2011'de başlayan şike operasyonu sürecinde Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) Fenerbahçe'ye daha az ceza verilmesi konusunda onay vermekle itham ediliyor.

İngiltere basınından The Guardian ve Fransız gazetesi Le Monde'un bugün okuyucularıyla paylaştığı haberler, Türkiye ve dünya futbolunda bomba etkisi yarattı.

Türkiye'de 3 Temmuz 2011'de patlak veren şike operasyonuyla ilgili süreçte çeşitli belgelere ulaştıklarını iddia eden iki büyük gazete, hâlihazırda FIFA başkanlığı görevini yürüten Gianni Infantino'yu Fenerbahçe'ye verilecek ceza konusunda gerekli yaptırımları uygulamadığı ve süreç boyunca ihmalkar davrandığı gerekçesiyle hedef tahtasına oturttu.

"ÖNERİNİZ MAKUL GÖRÜNÜYOR"

İddialara göre dönemin TFF Genel Sekreteri Ebru Köksal, 19 Ocak 2012 tarihinde UEFA'ya gönderdiği mektupta davada suçlanan kulüplere öngörülenden daha az ceza verilip verilemeyeceğini sordu.

Aynı dönemde UEFA Genel Sekreterliği görevini yürüten Infantino ise buna verdiği yanıtta "Bu, öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu'nun inisiyatifinde olan bir konudur." dedi. Ancak İtalyan yöneticinin cevabı bununla da sınırlı kalmadı.

The Guardian ve Le Monde'un eriştiği belgelere göre Infantino, cevabının devamında "UEFA adına şunu söyleyebilirim ki teklifiniz; uygun, makul ve ölçülü görünüyor." sözlerini kullandı.

TRABZONSPOR AVUKATINDAN AÇIKLAMA

The Guardian'a konuşan Trabzonspor avukatı Erdem Egemen ise "Biz hâlâ TFF'nin bu konuda kendi disiplin talimatını uygulamadığını iddia ediyor ve 2010-2011 sezonu şampiyonluğunun Fenerbahçe'den alınıp Trabzonspor'a verilmesi gerektiğini düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Söz konusu dönemde UEFA Başkanı olan Michel Platini ise basın sözcüsü aracılığıyla yaptığı açıklamada söz konusu belgelerden haberi olmadığını ve bu konuda tam yetkili kişinin Infantino olduğunu söyledi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler