SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Sergen Yalçın: 'Alex ve Hagi'den daha çok koştum'

Spor Toto Süper Lig'de 4 büyük takımın da formasını giyen Sergen Yalçın, derbi öncesi yayıncı kuruluşa konuştu ve özel açıklamalarda bulundu. Yalçın, Hagi ve Alex kıyaslamasına ilginç bir yanıt verdi. Sergen, "Hagi ve Alex’e de koşmuyor diyorlar da. Hagi, Alex ve ben kim daha çok koşuyordu? 3’ü arasında en çok koşan bendim. Mesela hiç koşmayan Hagi’ydi. Oynadım çünkü biliyorum. En çok koşan bendim. Benim koşmadığımın söylenmesi bir şehir efsanesi. Ben ondan sıyrılamam artık" dedi.

Süper Lig'de "4 Büyükler"in formasını giyen teknik direktör Sergen Yalçın, Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında yapılacak derbi öncesinde beIN SPORTS'a konuştu.

Yalçın'ın sözlerinden satıbaşları şöyle:

"Bana çok önce de teknik direktörlük teklifi geldi ama kabul etmedim. Zor bir iş hocalık. Futbol oynadığımız dönemde daha kolaydı işler. İşin kötü yanı biz göreve başladığımız her kulüpte hep küme düşme hattındaki takımları aldık, zor oluyor buralarda işler. Gittiğimz takımlarda becerdik bu işi. Krizi yönetebiliyorum. Sağlıklı sorunu olmayan bir takımı vermiyor kimse.

Düşme hattında yer alan böyle takımlarda çalışmak istemiyorum artık. Sezon başı başlamak, kendi istediğin oyuncuları almak, sistem belirlemek ve başarılı başarısız kriterini ona göre yaşamak istiyorum. Sivas'ta da, Antep'te de kimse görevi bırakın demedi. Kayserispor'da da aynı şekilde ama bırakmak zorunda kaldım. 3 hafta önce bırakacaktım zaten. Yönetimsel bazda sorunlar yaşadık. Herkes futbolu çok iyi bildiğini zanneder. Douglao'nun benim raporum doğrultusunda kadro dış bırakıldığını açıkladı kulüp. Ben öyle bir rapor vermedim. Başka iki ismi söyledim. Benim dediklerimi kadro dışı bırakmadılar. Welliton ve Lawal. Takımın düzenini bozduklarını söylüyorum. Oyuncu toplantıya katılmıyor, bunlar hakkında bir şey yapılmıyor. Görevi bırakmak durumundaydık. Seyirci bana istifa diye bağırdığında görevi bırakırım ben. Ben çalıştığım yerde mutlu olmak isterim. Benim buna maddi olarak ihtiyacım yok ki, başarılı olmaya gidiyorum. Sürekli her hafta stres. Daha rahat bir maç izleyemedik kulübede. Çalıştığım hiçbir kulüpte maddiyatı hiçbir zaman önemsemedim. Kayserispor'a katkımız çok büyük yani.

Çalıştığım lider vasıflı hocaları, Mustafa hoca, Fatih hoca. Lucescu var çok önemli bence. Maça hazırlayış şekli, oyun içindeki müdahaleleri. Müdahale etmek çok önemli. Tutar tutmaz o ayrı bir konu.

Talisca'nın en büyük sıkıntısı 90 dakikalık oyunda az görünüyor. Daha fazla görünmesi lazım. Beşiktaş Lyon'a şanssızlıkla kaybetti ama eleyebilirdi. Lyon'daki maçta işi bitirmesi lazımdı. Lyon deplasmanda etkili bir takım.

Şenol hoca da Trabzonspor maçında sevinmedi, o da ileride Trabzona mı gidecek? Beşiktaş'a saygımızdan sevinmedik. Taraftar bize ilgi göstermese de önemli değil. Aynı saygıyı taraftardan görmek isterdim ama görmedim. Önemli olan kendi karakterimizi kaybetmemek.

Beşiktaş'a önlem almak çok zor Vodafone Arena'da. Yabancı planlaması çok yanlış bence. 14 yabancı Türkiye'ye çok fazla.

Ben plan yapmam. Ben hayalle yaşamıyorum, gerçeklerle yaşıyorum. Bana hayal kurmak anlamsız geliyor. Çok doğru ilerleyen iki kulüp var. Beşiktaş ve Başakşehir. Transferleri inanılmaz düzgün. Fenerbahçe ve Galatasaray planlamada gerideler. Başaklşehir doğru yolda. Beşiktaş da doğru yolda. Transferlerde doğru hareket etmek lazım.

Biz bazı oyunculardan yapamayacaklarını bekliyoruz. Bu doğru değil. Hoca iyi olan oyuncuyu neden oynatmasın? Ben şu anda futbol oynayanlardan daha yetenekliyim. Eskiden çok şey yapıyordum sahada ama şimdi bu halimle yapamam tabi. Ancak bugün oynayanlardan daha yetenekliyim.

Teknik direktör futbolcuyu kıskanır. Ben oynarken çok gördüm. Beni de kıskandılar. Çok var ama isim sormayın. Söyleyemem. Yıldız oyuncu olunca teknk direktör de seninle bir yarış haline girebiliyor. Benim çalıştığım takımlarda benden büyük bir oyuncu yoktu zaten. İyi oyuncudan iyi teknik direktör olmaz. Buna katılıyorum.

Bana göre çok iyi bir oyuncu olacak Cengiz Ünder ama yıldız oyuncu olmayacak. Yıldız futbolcu öyle olmaz. Yıldız futbolcu kimdir; Hagi'dir, Alex'tir. Sergen yıldız futbolcudur. Iniesta yıldız oyuncu değildir. Messi yıldızdır.

Beşşiktaş'ta yıldız oyuncu Talisca'dır. Oğuzhan yıldız değil iyi oyuncu. Sneijder ve van Persie yıldız oyunculardı. Bunlar isim olarak yıldız. Lens yıldız oyuncu değil ama iyi oyuncu. Ben aşama kaydederek o seviyeye çıktım. Yıldız oyuncu olmak için bir şeyler yap ki, yıldız ol. Yıldız teknik direktr olmam bu gidişatla zor olacak. Sağlıklı değil gidişat.

Ronaldo'daki fizik gücü Messi'de yok, Messi'deki yaratıcılık Ronaldo'da yok.

Hagi ve Alex’e de koşmuyor diyorlar da. Hagi, Alex ve ben kim daha çok koşuyordu? 3’ü arasında en çok koşan bendim. Mesela hiç koşmayan Hagi’ydi. Oynadım çünkü biliyorum. En çok koşan bendim. Benim koşmadığımın söylenmesi bir şehir efsanesi. Ben ondan sıyrılamam artık.

Beşiktaş'ın evinde oynaması büyük avantaj. O taraftar önünde iş zor. Hedeften uzak olmak büyük takımlar için zordur. Beşiktaş yüzde 60-65 önde bu derbide. Kadro olarak da Beşiktaş, Fenerbahçe'den önde. Quaresma şimdi pabucun pahalı olduğunu anladı. Şimdi takım oyunu peşinde. Ben Şenol hocanın Aboubakar ile başlayacağını düşünüyorum derbiye.

Fabri bir Cordoba değil. Cordoba'nın tekniği neredeyse benim kadar iyiydi. Fabri birçok maçta Şenol hocayı çıldırttı. Beşiktaş Avrupa Ligi'nde finale gidebilirdi.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler