SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Rıdvan Dilmen fena patladı! Başakşehir'in kararları...

NTV Spor'un ünlü yorumcusu Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Adanaspor maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilmen, Başakşehir Kulübü'nün Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'ı kadro dışı bırakma kararını da değerlendirdi. Rıdvan Dilmen, Beşiktaş-Adanaspor maçının ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu. Dilmen, Beşiktaş'ın şampiyonluk şansıyla ilgili de konuşurken, "7 Mayıs'ta Beşiktaş tur atabilir" dedi.

Rıdvan Dilmen'in açıklamaları şöyle:

- Beşiktaş yoğun tempoda oynuyor, yoruldu. Bunun en yakın örneği Atiba diyebiliriz. O kadar yoruldu ki, Beşiktaş'ta 70. dakikadan önce ilk defa çıkmış. Lyon maçını oynamak çok zor. O zamana kadar da zorlu maçlar yaptınız. Yoğun tempolu maçlar oynandı, hem fiziksel hem de mental anlamda. Beşiktaş genelde az rotasyon yapan ve aynı kadroyla oynayan bir takım. 22:05'te başlayan ve gece 02:00'de biten maçı oynamak zor. 7 günde 3 maç oynadınız, 3 kez öne geçtiniz ama uzatmalara gitti, penaltılarda dramatik şekilde elendiniz.

- Şampiyonluğa ya da düşmemeye oynarsın, maçın pazardır, rakiplerin cumartesi oynamıştır. Orada bile üzülürsün, yorulursun, maç yapmış gibi olursun ama mental bir yorgunluk olur bu. Beşiktaş bir şans buldu, rotasyon yapabileceği, bazı oyuncuları dinlendirebileceği bir maç buldu. Kaybedecek bir şeyi olmayan bir takımla oynadı. 4 yese de kaybedeceği bir şey yoktu Adana'nın. Adanaspor bugün hiç savunma yapmadı. Şenol hocanın çıkaracağı çok güzel ders de var bugün. Adanaspor fazla ofsayta düşmeden pozisyonlara girdi.

- Atınç'ın çıkıp Adriano'nun girmesiyle, Marcelo-Tosic ikilisine dönünce gerçek ikiliye döndü ve oyunun son bölümlerinde Adanaspor ofsayta düşmeye başladı. Uche-Högh ikilisi gibiler, şu an Marcelo-Tosic öksüreceğini bilir birbirinin. Haftaya Beşiktaş kazandığı taktirde rakiplere çift haneli fark atıyor. Beşiktaş iyi de futbol oynuyor. Bugün takım savunmasında hataları vardı ama bu doğal. Fizik açıdan zor anlar oldu. Babel'in gelmesi lazım, Quaresma'nın gelmesi lazım. Quaresma'ya maçın sonlarında kramplar girdi Lyon maçında. Bazı oyuncularda maç eksikliğini görüyoruz. Atınç'ta da gördük, Mitrovic'te de gördük maç eksiklerini.

- Mitrovic'in Marcelo ile çok oynaması lazım. Ama çok oynayacak gibi de görünmüyor. Hırvatistan Milli Takımı'nda kimse kimseyi oynatmaz. Mitrovic oynuyor. Bence bekleyelim görelim Mitrovic için. Atınç da öyle. Beklemek lazım iki oyuncuyu da. Beşiktaş önde oynayan bir takım, biraz zaman lazım, belki alışık değildir. Skrtel-Kjaer gömülü oynayan oyuncular. Fenerbahçe öyle oynuyor. Belki farklı oynansa değişik olur. Beşiktaş favoriydi, kazandılar. Ben zorlu geçeceğini düşünüyordum. Birincisi mental yorgunluk, ikincisi Adanaspor'un kaybedeceği bir şey yok. İzin verirseniz oynarlar. Adana 10 yabancıyla çıktı, Tevfik de Almanya doğumluymuş. Beşiktaş hücumda alan daraltarak oynuyor ama Lyon maçında bunu yapamadı. Marcelo oyunda yoktu o etkiledi. Beşiktaş ikinci yarıda Quaresma girince açıldı.

- Günümüz futbolu artık farklı oldu. Evimize bütün kanallar girdiği için, Brezilya'dan Belçika'ya, Premier Lig'den, Bundesliga'ya kadar izliyoruz. Sanki dün El Clasico gösteri maçı gibi. Kimsenin skorla ilgili yok, herkes iyi oynuyor, keyif alıyor. Ramos atılmış, goller olmuş ama maçta 2 dakika uzatma var. Maç bitiyor, yaklaşık 60 saniye sonra oyuncu gitti, saha kenarında sakin sakin röportajını verdi. 90+2'de gol yemişsin, belki şampiyonluk gidecek ama adamlar sakinler. Avrupa ile bizim aramızda farklar var. Ben mesela Talisca diye bir oyuncu izlemeye giderim. Bugün yaklaşık 30 bin civarında taraftar vardı.

- Bugün için teknik direktörün aldığı her karara saygı duymak zorundayız. Bunun sebebi iki tane Lyon maçı oynadığı için. Malzemeciyi (Süreyya Soner) oynatsa kızamazsınız. Onun için bu maçta Şenol Güneş'e kimse bir şey diyemez. O sebeple Talisca farklı yerde oynadı. Zaten sonrasında kendi yerine geldi, gitti gol attı. Vanspor'u çalıştırırken Şekerspor'u 3-0 mağlup ettik, gittim dedim takıma akşam toplantı yapacağız. Sanki 3 golü biz yemişiz gibi. Bugün Şenol hoca da o şekilde baktı, sonradan gerçek sistemine döndü.

- Oğuzhan, Atiba, Tolgay, Talisca ve Necip'i düşünsek Gökhan İnler ilk 5'te değil. Lyon maçında belki kullanabilirdi, takım boyunu uzatmak için. Ama görüyoruz ki hoca Gökhan'ı tutmuyor. Benim kafamda yoksun diyor. Bir teknik direktör oyuncuyu beğenmiyor olabilir. Çünkü 1 maç, 2 maç değil, uzun zamandır oynatmıyor. Kaldı ki Napoli deplasmanında oynamıştı. Oyuncunun elektriği kulübede daha kötüdür. Öyle olsa kadroya almaz. Belki Gökhan seneye ben burada olmayayım diyebilir. Hatta daha da ileriye gideyim, hoca Mitrovic'i oynattı liberoda. Gökhan'ı oynatmadı.

- Oyuncuların kötü oynama hakları vardır. 3 tane pozisyonu var, hele bir tane kafayla altı pasın içinde kaçırdı. Afrika Kupası'ndan dönünce 8 gol atmış. Olympiakos maçında yaptığından dolayı tur gitti. İki Lyon maçında Beşiktaş'ın ona çok ihtiyacı vardı. O kırmızı kart tura mal oldu. Tolgay'ı bugün çok beğendim, çok güzel oynadı, golde araya iyi pas attı. Bence Tolgay 4-3-3'ün sağ iç oyuncusu gibi görünüyor. Bazen Tolgay satılabilir diye okuyorum, oynamak için gitmek isteyebilir ama elde tutulması gereken bir oyuncu bence. Savunma önünde sertliği yok ama çok iyi bir 18 oyuncusu. İlk 11'de de oynasa neden oynuyor diyemezsin. Şenol hoca Beck'i oynatır diye düşünüyordum, niye oynattı diye de sormazdım. Gökhan iki tane üst düzey mücadelesi olan maçlar oynadı. Quaresma ile oynamak avantajlı olduğu kadar dezavantajlı da olabiliyor.

"7 Mayıs'ta Beşiktaş tur atabilir"

- 7 Mayıs'ta Beşiktaş tur atabilir. Haftaya Başakşehir'i ve Fenerbahçe'yi yenerse lig bitebilir. Başakşehir'in de maçları önemli ama önümüzdeki hafta Beşiktaş, Başakşehir'i yendiği taktirde Beşiktaş Fenerbahçe'yi yener, Başakşehir de Antalya'ya puan kaybederse şampiyonluğunu ilan eder. Bugün stadın sağ tarafında boşluklar vardı. Başakşehir takımı da tüm Türkiye'de biliyor ki, bu takımın şampiyonluğu hak ettiğini, istediğini biliyor. Ben 70 puanı geçen takım Beşiktaş olur diye düşünüyordum. Bugün Galatasaray bütün maçları kazansa da 70 olmuyor. Şu an iki takım var 70 puanı geçebilecek.

- Hiç kimse Tosic'in Beşiktaş'ta bu kadar faydalı olabileceğini düşünüyor muydu? Profesyonellik anlayışı müthiş bir oyuncu. Zeki bir oyuncu, 10 üzerinden 7'lik oyuncu ama o 7'yi de oynamaya çalışıyor. Marcelo'yu tamamlayan bir oyuncu Tosic. Medipol Başakşehir eskiden iyi takımdı ama bu haftadan itibaren artık iyi takım değil, eksik takım.

Başakşehir'in kadro dışı kararı

Rıdvan Dilmen Başakşehir Kulübü'nün Yalçın Ayhan ve Ufuk Ceylan'ı kadro dışı bırakma kararını da şöyle değerlendirdi:

“Ben olayların nasıl başladığını biliyorum. Orada yaşını başını almış terbiyesiz bir adam ‘Burası Rize’ deyip anasına avradına küfür ediyor. Gazeteci fotoğraf çekmek istiyor, futbolcular da niye çekiyorsun diyor. Gazeteci arkadaşımız mağdur edildi orada, tamam. Ama niye sadece Yalçın’la Ufuk orada kurban edildi? Volkan Babacan’ı niye kadro dışı bırakmıyorsunuz? Mahmut’u niye kadro dışı bırakmıyorsunuz? Zamanında Melo arkadaşını dövdü. Bilica sağı solu kazdı. Kokainden yargılanan adam bu ülkede üç kez teknik direktörlük yaptı, Yalçın 30 küsür yaşında bir adam 20 yıldır oynamış, adam bir hata yapmış, cezası neyse federasyon verecek. Ya hepsi kadro dışı kalsın ya da hiçbiri. Ailevi duyguları çok iyi kulüpse o zaman hepsi kadro dışı kalsın. Adaletsizlik yapmasınlar. Hadi Volkan Babacan'ı, Emre Belözoğlu'nu takımdan göndersenize! ."

SPORDA SON 24 SAATTE NELER OLDU?


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler