SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Başkenti karıştıran kavga: Ankaragücü!

Pazar günü oynanan Spor Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Bugsaşspor-Ankaragücü maçında yaşanan olaylar başkenti karıştırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli karşı karşıya geldi. Selçuk Dereli polisin Ankaragücü taraftarına müdahalesine twitter'dan paylaştığı videolarla tepki göstererek, 'Polis plastik mermilerle ateş açtı, Ankaragücü taraftarı dışarıda bırakıldı, çatıda taraftarımız mahsur kaldı' mesajını paylaştı.

Pazar günü oynanan Bugsaşspor ile Ankaragücü arasında oynanan ve 1-1 berabere biten maçın ardından Ankaragücü 63 puanla liderliğini sürdürdü. OSTİM Stadyumu'nda oynanan mücadele sonrası polis biber gazı ve plastik mermiyle Ankaragücü taraftarlarına müdahale etti. Bazı taraftarlar yaralanırken Ankaragüçlüler Melih Gökçek aleyhine tezarühat yaptı. CHP Çankaya İl Başkanı ve eski hakem Selçuk Dereli polisin Ankaragücü taraftarına müdahalesine twitter'dan paylaştığı videolarla tepki göstererek, 'Polis plastik mermilerle ateş açtı, Ankaragücü taraftarı dışarıda bırakıldı, çatıda taraftarımız mahsur kaldı' mesajını paylaştı.

YENİ ŞAFAK YAZARINDAN GÖKÇEK'E ELEŞTİRİ

Olaylarla ilgili Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan, köşesinde 'Ankara-gücüme gidiyor bazı şeyler' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Kılıçarslan, geçtiğimiz pazar günü yapılan Ankaragücü - Bugsaşspor karşılaşmasında yaşanan olaylara değinerek şunları söyledi: "Maç öncesi sosyal medyadan gördüğüm fotoğraflar şahaneydi. Ankara'da hava çok güzeldi. Maçın oynanacağı Ostim Stadı'nın etrafı da yeşil alan olunca çoluğunu çocuğunu alan binlerce Ankaragüçlü maça akın etmişti. Bir arkadaşımın anlatımıyla, taraftarlar arasında 'bu takım bu sene şampiyon olacak' cümlesinden sonra en çok kurulan cümle 'Reis Sincan'a geçecekmiş büyük mitingden sonra. Bari ona yetişelim' imiş. İşte mesele burada çatallaşıyor. Bugsaşspor yönetimi önce deplasman biletlerinin fiyatını yükseltiyor. Sonra 'Melih Başkan'dan aldığımız talimat bu yönde' diyerek stada girebilecek Ankaragüçlü sayısını 250 ile sınırlandırıyor. Buna hakkı var mı Bugsaş'ın? Elbette var. Bunu yapması doğru mu peki? Elbette değil. Çünkü bu yapılan takımını desteklemeye gelmiş binlerce başkentliyi üzmekten başka hiçbir sonuç vermezdi."

Maç öncesi başlayan ve maç beraberlikle sonuçlandıktan sonra tırmanan olaylar sonucunda polisin Ankaragücü taraftarına müdahale etmesini eleştiren Kılıçarslan, yapılan müdahaleyi "Zaten tribün (doğru ya da yanlış fark etmez) bir şekilde rakibi Gümüşhanespor'a siyasilerin torpil yaptığına inandırılmış durumda, bir şekilde Melih Gökçek'e kızgın durumda, son derece garip bir şekilde kendisine destek veren tek Ankara siyasisinin CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli olduğuna ikna edilmeye çalışılıyor. Şu yapılanlar olacak iş midir Allah aşkına? Çoluğuyla çocuğuyla maça gelen insana 'sen maça giremezsin' denir mi? Çıkışta üzerlerine TOMA'dan su sıkılır mı, biber gazı atılır mı?" ifadeleriyle eleştirdi.

GÖKÇEK'TEN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye ve Osmanlıspor Onursal Başkanı Melih Gökçek, telefonla bağlandığı Derin Futbol programında Ankaragücü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Gökçek ayrıca CHP Çankaya İlçe Başkanı eski hakem Selçuk Dereli'ye de tepki gösterdi. Ankaragücü'nün 2. Lig'e düştükten sonra mevcut başkan Mehmet Yiğiner'in kendisinden destek istediğinin altını çizen Gökçek, "Sezon içerisinde kulüp 2 defa transfer yasağı aldı. O paralar ödenmeseydi bu takım transfer yasağından kurtarılabilir miydi? 2 defa transfer yasağında kurtaran biziz. Arkadaşlardan rica ettik paraları ödediler. Ben sadece belediyeden meclis kararıyla 5 milyon lira destek oldum. Sen kalkıyorsun her türlü fedakarlığı yapıyorsun 2 provokatör gidiyor, 'Melih Gökçek ben sana bunu yapacağım' diyor. Sen kendin 5 liradan 500 bilet aldığın zaman ortalığı yıkıyorsun. Bu insanlar bu kadar fedakarlık etmiş. İnsaf. Seyirciyi tahrik etmek için özel prim verildi diyorlar. Bugsaşpor kümede kalmak için galip gelmek zorunda. Ben diyeceğim ki 'Çocuklar yenilin onların gönlü olsun' Böyle bir şey var mı? Melih Gökçek böyle bir şey söylediyse dünyanın en şerefsiz adamı, yoksa bunu söyleyenlerin hepsi şerefsiz" diye konuştu.

"SELÇUK DERELİ PRİM YAPMAK İSTİYOR"

Gökçek şöyle konuştu: "Selçuk Dereli gelsin konuşalım yüz yüze. Selçuk Dereli herkesi tahrik ediyorsun kardeşim. Ankaragücü'ne geçen seneye kadar adımını attın mı? Selçuk Dereli şimdi Çankaya Belediye Başkanı olmak istiyor. Onun için CHP içinde prim yapmak istiyor. Ve bundan dolayı da bütün Ankaragücülüleri tahrik ediyor. Bu hafta sonu Ankara'da maçı var. Ankara maçına tüm CHP'li vekiller gelecek ve propaganda yapacak ve kitleyi tahrik edecekler. Bu seyircilerin içersinde bir grup CHP'nin emrindedir. Biz yönetimdeyken Fenerbahçe'yi 4-2 yendik ve 'yönetim istifa' sloganları atıldı. Bunlar böyle adamlar. Bunlar A.Gücü taraftarı değil ki? Tam bir siyasi provokasyon yapmaya çalışıyorlar. Ve hayıra çevirmeye çalışıyorlar. Benim normal Ankaragücü seyircisi benim başımın tacı. Onlar gerçekten seven insanlar. İlla bu kadar iddia ediyorlarsa bıraksınlar Ankaragücü'nü bize ayrılsın hepsi. Biz A.Gücü seviyoruz. Ben A.Gücü'nü şampiyon yapmak için Ankaraspor'u feda ettim. Ankaraspor ligden atıldı o zaman. Allah'tan korksunlar bu kadar vicdansızlık olmaz. Bakın ben o Selçuk Dereli'yi belediye meclisinde ne yapacağım. Belki de kaçar gelemez. CHP Ankaragücü'nü ele geçirmek istiyor. Bu sene ne olur olmaz bilmiyorum ama önümüzdeki sezon ben alacağım onlardan bağırttıra bağırttıra. Ve Selçuk Dereli de kalmayacak. Yazın bunu deftere. Ben kendim yönetici olamam ama benim arkadaşlarım alacak."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler