SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yıldırım Demirören'den 'yabancı kuralı' açıklaması

TFF Başkanı Yıldırım Demirören katıldığı bir canlı yayında "Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralına sınırlandırma getiririz" açıklamasında bulundu.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, yayıncı kuruluş beIN Sports'a özel açıklamalar yaptı.

İşte Demirören'in Bein Sports'a yaptığı açıklamalar;

"Yabancı sayısını azaltmamız ve yerliyi arttırmamız gerektiğine inanıyorum. Bundan sonrası Kulüpler Birliği'nde. Kulüpler Birliği kabul ederse, yabancı kuralına sınırlandırma getiririz. Kulüplerin sözleşmeleri var, hep beraber konuşmak lazım. Yaşlı yabancı oyuncuların Türkiye'ye gelmesi, yaş ortalamasını arttırıyor"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim karşı çıkmıştı. İşte Terim'in Finlandiya maçı öncesi yaptığı açıklamalar;

"Biz bu kuralı açıklarken, '4 sene' diye açıkladık. Kurallar öyle hemen uygulanıp hemen kaldırılamaz.Ben yabancı kuralının Türk oyuncular için yapıldığına inanıyorum. Biz 14 Türk oyuncuyu mecbur ediyoruz. Türk futbolcular 'Burada aldığım parayı orada alamam' diyerek Avrupa'ya gitmiyorlardı. Şimdi Enes, Emre Çolak oralarda...Porto ve Ajax, altyapıya önem veren, 'fabrika' olarak adlandırılan takımlar. Hepsini inceledim ben. Porto kadrosundaki yabancı oyuncu oranı %50-60 civarında. Bu bir felsefedir. Yabancı kuralı, altyapı için size mani değildir. Şahsi kanaatim, bu kuralın faydalı olduğu yönünde. Ayrıca istemiyorsanız almayın. 28 Türk yapın kadroyu. Zorunluluk yok ki.Barcelona'da yabancı oyuncu yok mu? Var. Peki altyapısından İspanyol oyuncu çıkmıyor mu? Çıkıyor. 20-30 tane oyuncumuzu Avrupa'ya göndersek, milli takım zaten belli olur. Doğrusu bu. Oyuncularımız bu yarışın içinde olmalı. Her kaybeden buraları bahane edecekse, kuralın önemi yok."

Yerel Seçim 2024


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler