SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Mehmet Demirkol: 'İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum'

Mehmet Demirkol, NTV Spor'da yayınlanan Spor Servisi programında gündemi değerlendirdi. Milli Takım'dan 4 büyüklere kadar birçok konuda görüşlerini belirtti.

Demirkol, Arda Turan'ın Fanatik gazetesinde yer alan sözlerini ise "İlk kez böyle bir olayla karşılaşıyorum" diyerek değerlendirdi.

İşte Mehmet Demirkol'un gündeme ilişkin sözleri:

Yakın bir zaman içinde İstanbul'da milli maç oynanmaz; bunun iki sebebi var:

- İstanbul'da milli takım seyircisi yok

- İstanbul'da kendisine İstanbulluyum diyen yok. Bu iki gruba da giren yok. Çık sokakta bir anket yap. Babası İstanbul'da doğmuş adam "Gümüşhaneliyim" diyor. Neden?Ayıp çünkü İstanbullu olmak.

Aynı adama Gümüşhane'de soruyorsun "hangi takımı tutuyorsun?" diye. "Fenerbahçeliyim" diyor. İstanbul'la ilgili bir sıkıntı var.

İstanbul Bizans'tır diye bir algı var. Neden anlamıyorum. Halbuki Osmanlı alalı baya olmuş. Sürekli bir kavga halinde isnsanlar İstanbul'la . O yüzden Milli takım İstanbul'a filan gelmesin.

"MİLLİ TAKIMDA KRİZ VAR DEMEKTİR"

Burak'ın ameliyat olacağından Fatih Terim ve ekibinin haberinin olmaması, normal şartlarda mümkün olabilecek bir şey değil. Teknik heyet sürekli kulüplerle ilişki halinde.

Çin kulübüyle de Burak'la da ilişkinin sürekli devam ediyor olması lazım. Eğer gerçekten bu ameliyattan Milli Takım heyetinin haberi yoksa, hani bizim kriz vardı ya.O devam ediyor demektir. Akşam Fatih Hoca konuşacak ve açıklar herhalde.

"İLK DEFA RASTLIYORUM"

Arda'nın Fanatik Gazetesi'ne vermiş olduğu röportajda en çok şu sözlerini beğendim: "Enes Ünal'a bayılıyorum. Onu kendime örnek alıyorum"

Türkiye'de bir futbolcunun kendisinden 8 yaş küçük bir kardeşini kendisine örnek olarak görmesine ilk defa rastlıyorum şaşırdım. Oraların havası hücrelere biraz sirayet etmiş gibi.

Ben bunu genelde Iniesta'dan duyarım. Bizim memlekette pek karşılaşmayız. Sen hiç bizim ülkede duydun mu "Kendimden küçük adamı örnek alıyorum" diyen. Ayıptır olmaz...

"BUNLARI ÖZLEYECEK"

Arda'ya naçizane şunu söyleyebilirim; Bunları özleyecek. Bir gün gelecek hakkında haber olsun isteyecek. Bu tip şeylerin keyfini çıkarması lazım. Bir gün bitecek çünkü. Çok var bu haberler. "Ben neden her gün burdayım?" diye bir düşüncedeyse girmesin. Keyfini çıkarsın. Futbolu bıraktığı zaman bunun yaşattığı bunalımı Metin Oktay'da bile gördük.

"GALATASARAY LAP TOP ALMIŞ"

Galatasaray'ın bütçeyi kontrol altında tutmak için hazırlattığı özel bilgisayar programını yapmayan bakkal bile kalmadı. Bununla bana övünmeyin. Bana mayısın 1'inde "Avrupa'da hiçbir cezam yok" diye gelebiliyorsanız tamam. Şunda övünülecek bir şey mi var? Galatasaray lap top almış bununla mı övünülüyor yani?

"O STADI ÖZBEK'TEN BAŞKASI KOLAY KOLAY ALAMAZDI"

Umarım Özbek, UEFA'ya bu gidiş gelişlerde diğer kulüplerimizin yaptığı gibi bir program ayarlanıyordur. Dursun Özbek'i takdir ediyorum. Spor salonu işini desteklemiyorum ama o stadı da Dursun Özbek'ten başkası alamazdı. Şimdi stat alındı ya Ünal Aysal yeniden ortaya çıkabilir. Büyük para 2 şey getirebilir; 1 refah, 2 çürümüşlük. Adnan Öztürk bunun altını çiziyor. "Bu daha büyük bir batığı doğurabilir" diyor.

"AYKUT KOCAMAN GELİRSE..."

Aykut Kocaman gelirse, Hasan Ali'nin ayrılması pek söz konusu olmaz. Çünkü kimsenin aklında yokken Hasan Ali'yi Aykut Kocaman getirdi. Eleştirildi ben de eleştirdim ancak sonrasında forma giymeye başladı. "Kocaman gelirse Salih kesin oynar" deniyor. Ona katılmıyorum. Buna karar verecek olan Salih bence...

"İNGİLİZLERİN FENERBAHÇE'DEN HABERİ YOK SANIRIM"

35 milyon. Bir şey değilmiş ya. Senin üzerinde var mı? İngiliz ekiplerinin Fenerbahçe'nin içinde bulunduğu durumdan haberi yok sanırım. Mesut Özil, Fenerbahçeliliğini açıklamış, dolayısıyla Fenerbahçeliler de bu haberden memnun oluyor. Şöyle bir şey olması lazım, İngiliz kulüplerinin Fenerbahçe'den 4 adet futbolcuyla delilik derecesinde ilgilenmesi ve ortalama 10'ar milyondan transfer etmesi lazım ki anca Fenerbahçe de 35 milyon euroya Mesut'u alsın. Fenerbahçe van Persie'yi bedavaya da gönderir. Çünkü yıllık 6 milyonluk bir maliyeti var ve Fenerbahçe'nin de bu paraya ihtiyacı var.

"MARİO GOMEZ RİSK"

Beşiktaş'a geri dönmesi büyük bir risk olur. Bizim kulüplerimizin de oyuncularla olan ilişkilerinde bir denklik olması gerektiğini düşünüyorum. Bir oyuncu istediği zaman gelsin, istediği zaman gitsin bunlar doğru şeyler değil.

Ha Mario Gomez nasıl gelir; gözlerinden isteği anlarsın "Büyük bir aptallık yaptım veya bunu yaşamam gerekiyordu" der, konuşursun, anlaşılır gelir.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler