SPOR

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Galatasaray - Beşiktaş

Spor Toto Süper Lig'de 22. haftanın kapanış maçında Galatasaray ile Beşiktaş karşı karşıya gelecek.

Türk Telekom Arena'da saat 20.00'de başlayacak derbiyi hakem Bülent Yıldırım yönetecek. Süper Lig'de ikinci yarının ilk derbisinde Yıldırım'ın yardımcılıklarını Ekrem Kan ile Asım Yusuf Öz yapacak. Dev maçın dördüncü hakemi ise Volkan Bayarslan olacak.

Ligin zirvesini yakından ilgilendiren derbi öncesi Beşiktaş 47 puanla liderlik koltuğunda otururken, 40 puanlı Galatasaray haftaya üçüncü sırada girdi.

Derbiye ev sahipliği yapacak Galatasaray, rakibini yenerek, şampiyonluk yarışında aradaki puan farkını 4'e düşürmek istiyor.

MUHTEMEL 11'LER

GALATASARAY: Muslera, Semih, Chedjou, Hakan, Carole, De Jong, Selçuk, Bruma, Sneijder, Yasin, Podolski.

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan Gönül, Marcelo, Mitrovic, Adriano, Quaresma, Atiba, Oğuzhan, Gökhan İnler, Babel, Cenk.

93 YILLIK REKABETTE 341. RANDEVU

Lig lideri Beşiktaş ise, derbiden galibiyetle ayrılarak, zirvede rakibiyle arasındaki puan farkını 10'a çıkarmayı amaçlıyor.

Sezonun ilk yarısında Beşiktaş'ın ev sahipliğinde Vodafone Arena'da yapılan müsabaka 2-2 bitti.

Galatasaray ile Beşiktaş, 93 yıllık rekabette 341. kez karşılaşacakları derbinin hazırlıklarını bu akşam yapacakları idmanlarla tamamlayacak.

859 MİLYON LİRALIK DERBİ

Kadrolarının toplam piyasa değeri 859 milyon lira olan Galatasaray ile Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'de derbi maçta karşı karşıya gelecek.

Spor Toto Süper Lig'de Galatasaray ile Beşiktaş arasında oynanacak derbi, toplam değeri 859 milyon lirayı bulan futbolcuların mücadelesine sahne olacak.

Alman internet sitesi Transfermarkt'ın verilerinde, Süper Lig'in en pahalı ikinci takımı konumunda bulunan Beşiktaş'ın tahmini piyasa değeri 478 milyon lira gösterildi.

Ligde en pahalı üçüncü takım olarak belirtilen Galatasaray'ın tahmini piyasa değeri ise 381 milyon lira.

Kadrosundaki futbolculara yaklaşık 543 milyon lira değer biçilen Fenerbahçe ise ligin en pahalı takımı konumunda bulunuyor.

EN DEĞERLİSİ MUSLERA

İki takımda forma giyen futbolcular kıyaslandığında ise en değerli isim olarak Galatasaray'ın Uruguaylı file bekçisi Fernando Muslera ön plana çıkıyor.

Aynı zamanda Süper Lig'in en değerli futbolcusu olarak değerlendirilen Uruguaylı kalecinin tahmini piyasa değeri 53,3 milyon lira gösterildi.

Galatasaray'ın Hollandalı yıldız futbolcusu Wesley Sneijder'in değeri 34,3 milyon lira olarak belirtilirken, Portekizli Armindo Bruma'ın değeri 30,5 milyon, Alman Lukas Podolski'nin değeri 22,8 milyon, Eren Derdiyok'un değeri de 21 milyon lira olarak tahmin edildi.

BEŞİKTAŞ'IN EN DEĞERLİSİ OĞUZHAN

Beşiktaş'ta orta sahada görev alan milli futbolcu Oğuzhan Özyakup, verilerde takımın en değerli oyuncusu olarak yer aldı.

Oğuzhan Özyakup'un piyasa değeri 47,6 milyon lira gösterilirken, siyah-beyazlı ekibin devre arasında kiralık renklerine dahil ettiği ancak sakatlığı nedeniyle henüz takıma dahil olmayan Senagalli Demba Ba da 45,7 milyon liralık değeriyle ikinci sırada bulundu.

Beşiktaş'ta Vincent Aboubakar'ın piyasa değeri 38 milyon, Cenk Tosun'un değeri 34,3 milyon, Caner Erkin'in değeri de 28,5 milyon lira olarak gösterildi.

SON 25 LİG MAÇINDA 5 KIRMIZI KART

Derbi öncesinde, rekabetteki son 25 lig maçında hakemler yalnızca 5 kez kırmızı kart kullandı.

İki takım arasında Süper Lig'de yapılan son 25 derbide hakemler sadece Beşiktaşlı Delgado, Hilbert ve Veli Kavlak ile Galatasaraylı Melo'ya (2 kez) kırmızı kart gösterdi.

Bu süre içinde hakemler ayrıca iki takım oyuncularına toplam 129 sarı kart gösterdi. Beşiktaş'tan 67, Galatasaray'dan ise 62 futbolcu sarı kartla cezalandırıldı.

PENALTIYA DİKKAT

Galatasaray-Beşiktaş derbilerine son yıllarda penaltılar damgasını vuruyor.

İki takım arasında ligde yapılan son 28 maçta hakemler toplam 12 kez penaltı kararı verdi, 8 karşılaşmada penaltı golleri derbinin sonucu üzerinde belirleyici etki yaptı.

Rekabetteki son 28 lig maçında hakemler Galatasaray için 8, Beşiktaş için de 4 kez beyaz noktayı gösterdi. Beşiktaş 4 vuruşu da gole çevirdi, Galatasaray 2 kez penaltı kaçırdı.

İLK GOLÜN ÖNEMİ BÜYÜK

İki takım arasında son dönemde oynanan maçlarda ilk golü atan ekip sadece bir kez yenildi.

2013-2014 sezonunun ilk yarısında olaylar sebebiyle yarıda kalan ve Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3-0 hükmen Galatasaray lehine tescil edilen derbinin değerlendirmeye alınmadığı, iki takım arasında ligde yapılan ve en az bir golün atıldığı son 21 maçtan 16'sında ilk golü atan takım galip geldi, 4'ü berabere sonuçlandı. Bu dönemde sadece geçen sezonun ilk yarısında Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Galatasaray, Sneijder'in golüyle öne geçmesine rağmen, Gomez ve Gökhan Töre'nin golleriyle sahadan 2-1 mağlup ayrıldı.

GOLCÜLERİN REKABETİ

Ligin en skorer iki takımın mücadelesi öncesi golcü oyuncular da formlarıyla dikkati çekiyor.

Beşiktaş ligdeki 21 maçta 43 golle en fazla fileleri havalandıran takım olurken, Galatasaray ise 40 golle ikinci sırada bulunuyor.

Türk Telekom Arena’ya lider olarak konuk olacak Beşiktaş’ta Cenk Tosun, Anderson Talisca ve Vincent Aboubakar, bu sezon takımlarının ligde attığı gollerin yarısına yakınını kaydetti.

Taraftarlarının desteğiyle rakibini yenerek puan farkını kapatmayı hedefleyen Galatasaray’ın gollerinin yarısından fazlasını ise Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Lukas Podolski ve Armindo Bruma attı.

CENK TOSUN FORMUNUN ZİRVESİNDE

Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da şampiyonluk mücadelesinde önde olan Beşiktaş’ta, en dikkati çekici performansı Cenk Tosun ortaya koydu.

Gaziantepspor’dan transfer edilen ve siyah-beyazlı takımda 3. sezonunu geçiren Cenk Tosun, lig kariyerinin en iyi performansını 2016-2017’de ortaya koydu. Siyah-beyazlı futbolcu, 16 kez fileleri havalandırarak gol krallığı yarışında önde bulunuyor.

Cenk Tosun, özellikle son lig maçlarındaki etkili performansıyla beğeni topluyor. Beşiktaş’ın oynadığı son 8 lig maçında 9 kez gol sevinci yaşayan ve takımının yaptığı son 3 resmi maçta da fileleri havalandıran Cenk, derbi mücadelesinde de takımının en önemli kozlarından biri olacak.

Beşiktaş, Cenk Tosun’dan sonra en çok golü Talisca ve Aboubakar ile buldu. Kiralık olarak sezon başında takıma dahil olan her iki oyuncu ligde toplam 10 gole imza attı. Sakatlığı nedeniyle uzun süre sahalardan uzak kalan Talisca, buna rağmen 6 golle Beşiktaş’ın en golcü ikinci oyuncusu oldu.

Afrika Uluslar Kupası maçlarında Kamerun Milli Takımı ile şampiyonluk sevinci yaşayan Aboubakar ise 4 gole imza koydu.

CİMBOM'UN 4 GOLCÜSÜ

Galatasaray’da 4 oyuncu ligde gol yükünü ağırlıklı olarak taşıdı. Sarı-kırmızılı takımın attığı 40 golün yüzde 70’ini Yasin Öztekin, Eren Derdiyok, Burma ve Podolski filelere gönderdi.

Galatasaray’da bu sezonun en golcü futbolcusu olarak Yasin Öztekin ön plana çıktı. Zaman zaman disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı kalan Yasin, takımı adına şu ana dek 9 kaydetti. Yasin’den sonra sarı-kırmızılı takıma en çok golü Eren Derdiyok kazandırdı. Eren, ligde 8 kez fileleri havalandırdı. Eren, bu gollerin birini ligin ilk yarısında Beşiktaş’a karşı attı.

BRUMA 7 GOLE İMZA ATTI

Sarı-kırmızılı ekipte Portekizli futbolcu Bruma, bu sezon 7 kez gol sevinci yaşadı.

Teknik direktör Igor Tudor tarafından Çaykur Rizespor maçı kadrosuna alınmayan Bruma, Eren gibi ilk yarıda Beşiktaş karşısında gol sevinci yaşamıştı.

Galatasaray’ın Alman futbolcusu Podolski ise bu sezon 4 gole imza attı. Ligin 13. haftasında Kasımpaşa’ya attığı golün ardından 8 hafta suskun kalan ve Çaykur Rizespor karşısında fileleri havalandırarak bu hasretini sonlandıran Alman oyuncu, derbi maçta da gol bularak seri yakalamayı hedefleyecek.

GALATASARAY DERBİLERİ KAZANMAYI UNUTTU

Şampiyonluk yarışında kalabilmek için Beşiktaş’ı yenmek zorunda olan sarı-kırmızılı ekibin, çıktığı son 7 derbide galibiyet alamaması dikkati çekiyor.

Sarı-kırmızılı ekip, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a karşı biri TFF Süper Kupa’da, 6’sı ise Süper Lig’de olmak üzere son 7 maçını galip tamamlayamayarak kötü bir seriye imza atmış oldu. Galatasaray, bu 7 maçta 4 beraberlik ve 3 yenilgi aldı.

SON DERBİ GALİBİYETİ BEŞİKTAŞ'A KARŞI

Galatasaray, son derbi galibiyetini, 2014-2015 sezonu Süper Lig 33. haftasında Beşiktaş’a karşı elde etti.

Rakibini, 24 Mayıs 2015 tarihinde oynanan maçta Türk Telekom Arena’da 2-0 mağlup eden sarı-kırmızılılar, sonrasında çıktığı hiçbir derbiyi kazanamadı.

Lig maçlarında 3 galibiyet ile 3 beraberlik alan Galatasaray, TFF Süper Kupa karşılaşmasında ise normal süresi 0-0, uzatma bölümü ise 1-1 sonlanan müsabakayı penaltı atışları sonunda üstün tamamlayabildi. Bu maçlarda 4 gol atabilen sarı-kırmızılı ekip, ağlarında ise 9 gole engel olamadı.

İÇ SAHADA BİLEĞİ BÜKÜLMÜYOR

Galatasaray, 2011 yılı ocak ayında açılışı yapılan yeni stadı Türk Telekom Arena’da oynadığı derbi maçlarda taraftarının yüzünü güldürdü.

Türk Telekom Arena’da bugüne kadar tamamı Süper Lig’de olmak üzere 13 derbi müsabakası oynayan sarı-kırmızılı ekip, 8 kez kazanırken, 3 kez rakiplerine yenildi ve 2 kez de eşitliği bozamadı.

Yeni stadındaki ilk derbisinde Fenerbahçe’ye 2-1 yenilen sarı-kırmızılıların, 2012-13, 2013-14 ve 2014-15 sezonlarında sahasındaki tüm derbileri kazanması dikkati çekti.

Galatasaray, 2011-2012 sezonunun normal bölümündeki iki derbisini de galip tamamlarken, play-off etabı olan Süper Final’de Fenerbahçe’ye yenilip, Beşiktaş’la berabere kaldı.

Bu sezon sahasındaki ilk derbisine Beşiktaş önünde çıkmaya hazırlanan sarı-kırmızılı ekip, geçen sezon ise evinde Fenerbahçe ile berabere kaldı, Beşiktaş’a ise mağlup oldu.

Türk Telekom Arena’daki 13 derbide rakip ağları 20 kez havalandıran sarı-kırmızılı takım, kendi kalesinde 13 gol gördü.

Canlı Skor


Takım
O
Av
P

En Çok Aranan Haberler